Meld deg på vårt nyhetsbrev

Et hotell med utsikt i særklasse

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo:

I høyden over Kvinesdal ligger et hotell der de ansatte virkelig ser deg – mens du som gjest lett kan finne ut at det beste i livet er å bare stirre ut gjennom vinduet.

Utsikten Hotell Kvinesdal .
Photo: Gjermund Glesnes
Utsikten Hotell Kvinesdal .
Photo: Gjermund Glesnes

– Hei og velkommen til Utsikten Hotell, smiler Agnes Berntsen.

Hun sitter henslengt i en rød sofa i lobbyen iført en neongul Moods of Norway-treningsjakke, men hilser blidt på de to nyankomne gjestene i resepsjonen likevel.

– Jeg har tatt av meg hotelldirektøruniformen. Hvis jeg går med den hele tida, blir jeg jo lei. Men det er altså jeg som eier dette hotellet. Det er derfor jeg sier «hei», forklarer hun og praten er i gang.

– Det å se gjestene, under hele oppholdet, er så enkelt men utrolig viktig for opplevelsen, sier Agnes før blikket igjen fanger en gjest som trenger assistanse.

– Ser du etter kaffe? Den står der borte, bare å forsyne seg.

– Tvedestrand er en by med sjel, smiler Elisabeth Ellefsen mens hun kikker ut gjennom utstillingsvinduet i Designsalong.

Du skal ikke gå mange skrittene i byens gater før du innser at hun har rett.

Selv blant de sjarmerende småbyene langs sørlandskysten skiller Tvedestrand seg ut. Rett nedenfor interiørbutikken til Elisabeth stuper Hovedgata – ja, hele sentrum – ned til fjorden; byen blir bratt og full av trapper og smug.

Fraværet av brede gater skyldes at Tvedestrand aldri har hatt noen bybrann. Her er alle gatene smale og svingete!

Og husene er like særegne inni som utenpå.

Det siste skyldes tvedestrandingenes store evne til å lage spesielle butikker – både som del av Bokbyen Tvedestrand og innenfor helt andre sjangre.

"Det å se gjestene, under hele oppholdet, er så enkelt men utrolig viktig for opplevelsen"

Agnes Berntsen

Agnes Berntsen ved Utsikten Hotell Kvinesdal .
Photo: Gjermund Glesnes
Agnes Berntsen ved Utsikten Hotell Kvinesdal .
Photo: Gjermund Glesnes

Hotellet fremstår i dag som lekkert og moderne.

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo:

Frokostbuffeten bugner over av masse godt

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo:

Utenfor står statuen av Tjodolfr fra Kvinesdal og speider utover fjorden.

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo:

Mange kortreiste opplevelser

Hotelleieren konstaterer at hotellet har alle forutsetninger for å lykkes.

En ting er beliggenheten: Historiske Feda skjuler seg rett bak en odde ute i fjorden. Og enda nærmere venter både rike turmuligheter, det nye Kvinabadet og en golfbane som har blitt kåret til Norges Golfperle.

Den sistnevnte byr på helt spesielle opplevelser, forteller den tidligere golfproffen Eirik Tage Johansen som nå er daglig leder i Utsikten Golfklubb.

– De fleste golfbaner er lagt på fornuftige steder. Her derimot, er du midt blant skog, fjell og hei. Belønningen er en morsom bane hvor du føler deg midt i naturen. Nysgjerrige elgkalver tygger på golfflaggene på natta, og av og til kan se hjort mens du spiller, forteller han.

Innenfor en times kjøring venter også alt fra Lindesnes fyr og uthavnene Loshavn og Korshamn til hollenderbyen og dresinsyklingen i Flekkefjord, Listastrendene, gruva og via ferrataen på Knaben og de horisontale jettegrytene Brufjellhulene.

Idylliske Feda ligger kun en kort kjøretur unna.

Feda .
Photo:
Feda .
Photo:

Trives du i høyden kan du betrakte den flotte Fedafjorden fra Via Ferrata Knaben

Knaben Via Ferrata .
Photo: Gjermund Glesnes
Via Ferrata Knaben .
Photo:

Og like kortreiste smaker

Agnes Berntsen konstaterer at også den siste suksessfaktoren er på plass: Medarbeiderne.

– Jeg har et gullteam rundt meg nå, sier hun.

Én av nøkkelpersonene er kjøkkensjef Michael Reimer, som akkurat nå har tatt turen ut til hotellets egen urtehage. Der kan han gå ut og plukke alt fra gjengangere som mynte og timian til smakfulle blomster du skal lete lenge for å finne i matbutikken, som løvstakke og agurkurt.

– Vi knytter også til oss lokale bønder. Kortreist mat er ikke i seg selv noe kvalitetsstempel, men her er vi så heldige å ha knallgode råvarer i området, sier han.

Litt senere setter han en tallerken med noen av godbitene på et av bordene i restauranten. Det er pølse fra NICO nede i sentrum, grønnsaker fra Lista, VM-sølvvinnende Rødlin-ost fra sørlandsgården Tjamsland, og …

Det smaker himmelsk. Akkurat slik utsikten gjennom vinduet fortjener.

Tekst og foto: Gjermund Glesnes.

Kjøkkensjef Michael Reimer plukker urter fra hotellets egen urtehage.

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo:

Lokale godbiter med blant annet pølse fra NICO nede i sentrum, grønnsaker fra Lista, VM-sølvvinnende Rødlin-ost fra sørlandsgården Tjamsland og masse mer.

Utsikten .
Photo:
Utsikten .
Photo: