Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lindesnes lighthouse in red and withe
Lindesnes fyr.
Photo: Anders Martinsen / Visit Sørlandet AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges sydspiss

Lindesnes fyr er Norges eldste fyrstasjon og sydligste punkt på norsk fastland. Her finner du museum, serveringssted og overnattingsmuligheter.

Lindesnes Fyr er et moderne museum som holder åpent året rundt. Med spektakulær plassering hvor havet møter Norges sørligste punkt er dette et yndet fotoobjekt. 

Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I den store fjellhallen under fyret er det kafe, filmvisning, utstillinger med blikk på fyrenes utvikling og historie og kystkultur. På området er det egen museumsbutikk, serveringssted og galleri.

Et besøk på Lindesnes Fyr gir deg innblikk i norsk maritim historie. Fyret, som erNorges eldste, ble tent for første gang 27. februar 1656. Det besto av 30 talglys som brant i toppen av et treetasjes tårn. Selv om de ble erstattet med et kullbluss samme høst, førte stadige klager fra de sjøfarende til at kongen ga ordre om at fyret skulle slukkes etter bare noen måneders drift. Først i 1725 ble fyrdriften gjenopptatt. Det ble da bestemt at det skulle være to lys ved Lindesnes, for å unngå forveksling med fyret på Skagens Odde! Fram til 1844 var det kullblussfyr både på Neset og på Markøy, 4 kilometer mot nordvest.

Du kan oppleve rester etter tysk fort fra 2. verdenskrig og i en av de gamle tunnelene er en utstilling med bilder av Norges fyr. Det er også tilrettelagt flotte turstier i området. 

Å overnatte på et fyr er noe ganske annet enn å bo på hotell eller i ferieleilighet. Du kommer sjelden mer tett på naturen enn på et fyr, og du kan forvente deg storslått utsikt, spennende historie og en ferie som garantert skiller seg ut. Les mer om fyrferie på Lindesnes fyr.  

Informasjonssenteret og museumsbutikken på Lindesnes Fyr ønsker deg velkommen når du ankommer fyrområdet. Her kan du kjøpe billetter til fyrtårnet som også inkluderer både innen- og utendørs utstillinger og opplevelser. 

Et besøk på Lindesnes Fyr er et møte med havet. Sjøvannet blir brukt i ulike produkter som såper og snapps, som selges i museumsbutikken. Dette er og hovedingrediensen i det deilige fyrbrødet deres som inneholder saltvann og tang.

Kids looking at the view from the lighthouse
Opplev.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
A girl walking up the stairs inside the lighthouse
Utforske.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet
Exploring old history at Lindesnes lighthouse
Oppdag.
Photo: Helga Sandnes@Turistkontoret for Lindesnesregionen
A young man showing some food wich you can by at Lindesnes lighthouse.
Smak.
Photo: Peder Austrud©Visit Sørlandet

Ting å gjøre

Overnatting