Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bli med til månen!

Alltid drømt om å reise til månen? Vel, du trenger ikke dra lenger enn Magma Geopark i Flekkefjord for å få en liten smakebit!

Hva er Magma Geopark?

Magma Geopark går du inn i et område som en gang var over 20 kilometer under jordens overflate og dekket av et fjellområde like stort som Himalaya. Her var steinene rundt den smeltede magmaen mer enn ti ganger så varmt som kokende vann. Ved denne høye temperaturen, og under stort trykk, begynte magma og avkjøles og krystalliseres og dannet magmatiske, store krystaller. Et eksempel er anortositt, den samme bergarten som finnes på overflaten av månen.

På Magma Geopark kan du derfor finne ut hvordan det er å gå på månen!

Reel 1 (Hågåsen) .
Photo: Tor Sindre Tjomlid
Reel 1 (Hågåsen) .
Photo: Tor Sindre Tjomlid

Finn fram din indre austronaut og bli med på en spennende reise!

Omårdet rundt Magma Geopark strekker seg  langs fem kommuner på sør- og vestlandet: Flekkefjord, Eigersund, Bjerkreim, Sokndal og Lund. Her finner du spektakulære opplevelser som vil ta pusten fra deg.

Flekkefjord

Gode opplevelser venter på deg i nydelige Flekkefjord! Bli med på skinnesykling på Flekkefjordbanen og opplev den idylliske øya Hidra. Spreke farger og spennende gatekunst gjør byen til et levende galleri. Lær om byens historie på Flekkefjord museum, let etter skatter i de lokale nisjebutikkene og nyt et godt måltid langs en av bryggrestaurantene. Livet er godt i Flekkefjord!

Flekkefjordbanen .
Photo: Region Stavanger
Flekkefjordbanen .
Photo: Region Stavanger

Opplevelser i Flekkefjord

Øya Hidra

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler…

Egersund

Velkommen til den fargerike trehusbyen Egersund. Her er avstandene korte, smauene trange og sjømaten alltid fersk.

Egersund byr på flytende sjømatmarked, smakssenter for Whisky, fajanse museum, sjokoladefabrikk, flotte sykkelruter, starten på kystpilgrimsleden, korte avstander til sjø og fjell, ikke minst en unik natur . Gode overnattingsmuligheter og et yrende festivalliv gjennom hele året.

Gjestehavn og Bobilparkering midt i sentrum, korte avstander til nisjebutikker, gode restanter, byfjellene, museum og attraksjoner, mange kommer også til Egersund med tog.  

Egersund .
Photo: Region Stavanger
Egersund .
Photo: Region Stavanger

Opplevelser i Egersund

Eigerøy fyr

Oppført i 1853–54, et av Europas sterkeste og Norges første støpejernsfyr. Fyret ble…

Sokndal

Sokndal var den første kommune i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow i 2003, her har vi ingen turister, bare gjester! I Sokndal finner du unike fiskemuligheter i sjø, lakseelver eller innlandsvann. Flotte turområder og spennende attraksjoner, gode overnattingsmuligheter på kulturhotell eller campingplass. I Sokndal har vi lov til å være litt galne –  Kjærlighedsvego i Sokndal, je kjærlighed heila åre!

Sokndal .
Photo: Region Stavanger
Sokndal .
Photo: Region Stavanger

Opplevelser i Sokndal

Blåfjell Gruver

Blåfjell Gruver ble drevet i perioden fra 1863 til 1876. Her ble det utvunnet…

Sogndalstrand

Sogndalstrand er et av de best besøkte reisemål i Rogaland, og det…

Lund

Kom og opplev vakre Lund, den lille kommunen med de store utsiktene. Vi tar vare på naturen vår slik at du kan nyte turer til fots eller på ski, langs vann eller til fjells. Her får du pizza i verdensklasse og deilig kortreist, lokal mat. Hvis du ikke eier tresko enda, så får du kjøpt det her i Norges eneste treskofabrikk. Vi er nemlig kommunen som heier på nisjene og du vil garantert bli overrasket over hva som finnes!

Gursli gruvene .
Photo: Magma Geopark
Gursli gruvene .
Photo: Magma Geopark

Opplevelser i Lund

Gursli gruver

På Gursli var det fra 1915 til 1919 en aktiv molybdengruve. Gruvene ved Gursli var…

Tronåsen

Tronåsen er navnet på en fredet vei mellom Moi og Flekkefjord. Veien…

Sætra

Dagsturhytta i Lund, Gauksomhytta, ligger nydelig plassert ved Gauksom i…

Bjerkreim

Bjerkreim – hvor norsk natur og kultur smelter sammen! Dypt forankret i den naturskjønne regionen Rogaland, er Bjerkreim en sjarmerende perle som lokker med sin rolige atmosfære og enestående skjønnhet. Utforsk de majestetiske fjellene, frodige skoger og krystallklare vann i dette naturskjønne området. Opplev den genuine gjestfriheten til de lokale og nyt smaken av autentisk norsk matkultur. Enten du søker eventyr i naturen eller ønsker å slappe av og nyte roen, vil Bjerkreim berike ditt opphold og gi deg minner for livet. Velkommen til en opplevelse av ekte norsk sjarm og skjønnhet – velkommen til Bjerkreim!

Ørsdalsvatnet .
Photo: Region Stavanger
Ørsdalsvatnet .
Photo: Region Stavanger

Opplevelser i Bjerkreim