Meld deg på vårt nyhetsbrev

Setesdal

Setesdal Map

Våren er svært ulik fra sted til sted 

då Setesdal er 190 km lang og ligger 300 moh til 1507 moh. I Åseral og Evje, lengst sør i dalen, inntrer våren gjerne i april men jo lenger nordover i dalen du kommer, jo seinere kommer våren. På Hovden er det vår i slutten av mai eller kanskje så sent som juni.
Snøsmeltingen varer gjerne til juni måned og det meste av smeltevann ender opp i Otra, som renner gjennom hele dalen. Otra har sitt utspring i fjellområdene nord for Hovden, slynger seg 245 km. gjennom Setesdal til den ender opp i havet ved Kristiansand.
Otra er en god ressurs både til fiske og til adrenalinsfyllte aktiviteter i raftingflåte eller kajakk. I fjellområdene i Åseral, Brokke og Hovden bør du avvente fotturer til slutten av juni og kanskje heller ta skiene fatt dersom du skal på fjelltur. Smeltevann kan også gjøre bekker og elver vanskelig å forsere.
Våren er på mange måter en stille tid i Setesdal, da det bare er elva Otra og fuglene som lager de høyeste lydene. Så om du ønsker ro er dette er fin tid å besøke Setesdal. De fleste museer og attraksjoner åpner opp i slutten av juni og enkelte hotell, restauranter og aktivitetstilbydere holder også stengt i mai og deler av juni. 
 

Vårfornemmelser ved Otra

Suleskarvegen

Suleskarvegen er ei unik og spektakulær vegstekning som til vanleg er open…

På turer i Setesdal om våren