Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bobilbyen Arendal

Med åtte bobilparkeringer er Arendal et eldorado for bobilturisme – uansett om du vil bo bynært eller nær strender og svaberg. Her er guiden.

Bobilbyen Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes
Bobilbyen Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes

Sola skinner, fuglene kvitrer, og utenfor Hove skinner bølgene som diamanter hele veien ut til fyrene Lille og Store Torungen. Den vakre landtunga ytterst på Tromøy er et av Arendals aller mest populære utfartsmål, med myke sandstrender i nord, en imponerende rullesteinstrand i sør, og så mange aktiviteter at det nesten føles som en fornøyelsespark.

Rullesteiner Raet Nasjonalpark .
Photo: Gjermund Glesnes
Rullesteiner Raet Nasjonalpark .
Photo: Gjermund Glesnes

Bobilparkering på Hove

Hvor heldig er det ikke da at området også har hele tre ulike bobilparkeringer: Hove Leirsenter, Arendal Herregaard og Spornes Bobilcamp byr alle på vann og strøm – og en uslåelig nærhet til Hoves herligheter.

Aller først bør du gå Folkestien, hvor du i løpet av en kort fottur kan trekke inn lukta av hav og før du bader ut siste rest av morgentrøtthet på en av sandstrendene.

Hvis du eller andre i familien vil ha mer action, er stedet like perfekt. Utfordre høydeskrekken og kast dere mellom tretoppene i zipliner i klatreparken TrollAktiv Hove. Hopp og lek bajas fra svabergene i coasteering, skyt med laser tag eller finn veien ut av trollparkens escaperoom.

Coasteering med TrollPark Hove

 

 

 

 

 

 

 

Høres det litt for heftig ut? Da anbefaler vi heller å leie kajakk, SUP eller glassbunnkajakk og utforske skjærgården på egenhånd – eller en guidet kajakktur i skjærgården.

Tromøy Kirke

Legg også inn en spasertur til det gamle sjømerket Tromøy kirke. Den opprinnelige romanske steinkirken ble bygget allerede på 1100-tallet.

Har du sykkel bakpå bobilen, er det også nydelig å sykle rundt Tromøy. Stopp innom den idylliske uthavna Revesand og hopp på fergen til nydelige Merdø, eller besøk Bratteklev skipsverft hvor tømmeret fortsatt ligger i sagen og du får et førsteklasses innblikk i Sørlandets historie med skipsbygging. Til Arendal sentrum er det en drøy mil med bil – eller fem kilometer og en kort fergetur hvis du sykler.

Eventuelt kan du bare la tretoppene og bølgene suse, og ligge langflat på stranda eller i gresset og bare nyte tilværelsen.

Stranda ved Merdøgård, Merdø .
Photo: Gjermund Glesnes
Stranda ved Merdøgård, Merdø .
Photo: Gjermund Glesnes

Hvis du vil ta beina fatt, er den korte fotturen til Boes utsikt anbefalt. Den gresskledde åstoppen rager kun 50 meter over havet, men panoramaet er storslått. Herfra ser du både «De Tvende Fyr», Store og Lille Torungen, og den gamle uthavna Merdø – eller så langt til havs at de snakker dansk.

Til Arendal sentrum er det fem kilometer, eller du kan ankomme byen med passasjerfergen «Kolbjørn III» fra Kolbjørnsvik. Fergene ut til Merdø kan du ta både fra Arendal sentrum og fra Pellebrygga i Sandviga hvis du gir tydelig tegn.

Hisøyferga Kolbjørn III .
Photo: Gjermund Glesnes
Hisøyferga Kolbjørn III .
Photo: Gjermund Glesnes

Bobilparkering nær Arendal

Også mer urbane bobilgjester har gode muligheter i Arendal. Aller nærmest ligger bobilparkeringen ved Arendal jernbanestasjon, hvor du kan gå rett gjennom fjellet til hjertet av sentrum – samme gangtunnel hvor du kan ta Glassheisen for å nyte selve postkortutsikten i byen. Byens fremragende museum KUBEN ligger noen få minutters gange unna i motsatt retning.

Glassheisen - Arendal

Ved Raet Kystlag og på Høgedal ligger ytterligere to bobilparkeringer som begge ligger skarve to kilometer fra sentrum.

Mens førstnevnte parkering lokker med fiske- og bademuligheter – samt vakker utsikt over Tromøysund og Tromøy – er sistnevnte parkering rett i skogkanten, og med kort gangavstand til samtidskunstmagneten Bomuldsfabriken Kunsthall.

Fra samtlige av disse bobilparkeringene er trolig Arendal sentrum likevel det største trekkplasteret. Og for et trekkplaster!

Drøm deg bort i de sjarmerende trehusgatene i gamlebyen Tyholmen, la deg friste av godbitene fra Heimdal Chokolade, fyll handleposene i de mange nisjebutikkene, eller nyt dagen fra et av de mange restaurantbordene på «Norges vakreste utekafé» Pollen.

Pollen i Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes
Pollen i Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes

Valget er ditt. Uansett hvilken parkering du velger, vil du garantert ønske å komme tilbake. Eller hva med å prøve en annen base i byen neste gang, for å utforske enda flere av Arendals høydepunkter?

Pollen i Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes
Pollen i Arendal .
Photo: Gjermund Glesnes

Overbevist? Vi sees i Arendal!