Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider. Les mer om korona og Norgesferie.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Feda Kvinesdal southern Norway
Feda Kvinesdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Historiske Feda

Det har bodd folk i bygda Feda helt siden steinalderen. Tettstedet ligger mellom fjord og fjell i Kvinesdal kommune. Feda skal være et av de tidligst bosatte stedene i regionen. Det var en ideell plass å bosette seg, rett ved både skog, elv og sjø. Navnet Feda betyr antakelig frodig slette nær elva.

På Feda finner du flott, gammel bebyggelse, smale veier, en båthusrekke og en hyggelig atmosfære. Om sommeren er det mange turister som leier hytter og fisker og går tur i området. Også på høsten, vinteren og våren er Feda et flott syn. Ikke gå glipp av den reneste postkortutsikten til Feda og Fedafjorden fra broen på E 39.

Feda Church Kvinesdal southern Norway
Feda, Kvinesdal.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Feda kirke

Feda kirke

Den eldste skriftlige kilden om kirke på Feda er fra 1302. Dagens kirke ble innviet i 1802, men ikke ferdigstilt før i 1820. Da ble det bygget tårn og lagt et nytt lag med takbord.

Messinglysestakene på alteret er fra 1699. Døpefatet i messing er fra 1663. Sokkelen på døpefonten er av tre, dreiet rundt 1850. Kirken har også malerier og andre gjenstander fra 1600-tallet.

Bøkkerbua Wooden barrel construction Feda southern Norway
Bøkkerbua Wooden barrel construction Feda southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Bøkkerbua

Tønneproduksjon i Bøkkerbua

På 1800-tallet var fiske en svært viktig næringsvei for folk på Feda, som andre steder langs kysten. Fiskerne trengte noe å oppbevare fangsten i når de var ute på havet, og noe som kunne transporteres lett på land.

Derfor ble det startet lokal produksjon av tretønner på Feda. “Fabrikken” har to etasjer og ligger helt nede ved elva. Det ble produsert tønner i begge etasjer. I øverste etasje er det en vinsj som heiste tønnene ned i båtene som sto rett utenfor.

Lokale folk på Feda lager framdeles tønner med samme verktøy som på 1800-tallet, og i den samme bygningen. Det er spennende å se bøkkerne lage en tønne helt fra grunnen av. Hvis du vil ha en guidet tur i Bøkkerbua, kan turistkontoret I Kvinesdal hjelpe deg.

Feda fjord bridge southern Norway
Feda fjord bridge southern Norway.
Photo: Adam Read @Visit Sørlandet

Fedafjorden

Fedafjorden bru 

Fedafjorden bru ble åpnet i 2006 for å korte ned kjøretiden mellom Kristiansand og Stavanger. Brua er 50 meter høy og 556 meter lang. Stålet veier 1400 tonn, og bare kablene veier 350 tonn.

Du får oppleve en fabelaktig utsikt fra brua uansett hvilken retning du kommer fra. Mot vest kan du se fjorden strekke seg ut mot sjøen med fjell på begge sider. Møt øst er det fjordutsikt mot Kvinesdal.  

Feda beach and lookout Kvinesdal southern Norway
Feda beach and lookout Kvinesdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Benken ved Fedaelva

Utsiktsbenk og bading

Like ved båthusene på vestsiden av Fedaelva står det en hvit benk med plass til to. Benken vender ut mot Fedafjorden, og det er et flott sted å stoppe og ta en pause.

Beboerne på Feda har dekorert en stor stein like i nærheten av utsiktsbenken med en Jesus-statue inspirert av den berømte statuen i Rio de Janeiro i Brasil.

Rundt 50 meter fra utsiktsbenken er det en badeplass med rutsjebane for barna.

Your Recently Viewed Pages