Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Aust-Agder ARENDAL

Pollen i Arendal

  • Pollen, Arendal
  •  /  km From You
Overview
Details

Tenk å sitte der, midt i byen, hele sommeren gjennom. Finne deg en plass når solen så vidt begynner å varme opp benkene innerst i Pollen.

Pollen er perlen i Arendal. Spise ferske rundstykker og mild ost til frokost mens du ser bladene bli store og grønne på trærne, og teltene settes opp til kystens største båtskue, Sørlandets Båtmesse, i slutten av mai. Nikke til fremmede på nabobenken og nyte disse første virkelig sommerdagene der du kan gå uten jakke fra morgenen av.

Kanskje rusle en liten tur, forbi et par benker, og sette seg ned igjen med en is mens du ser hvordan flere og flere finner veien til en liten hvilestund ved vannet. Årets båtmodeller fraktes vekk og erstattes raskt av en blandet gruppe små og store båter som er innom for et kort eller lengre opphold langs bryggekanten. Kanskje skal de bare vise seg frem, kanskje skal de en liten tur i land for å kjøpe fiskekaker på Fiskebrygga, kanskje skal de på jobb.

Så kommer det boder opp ved siden av Pollen, og Internasjonalt Marked tilbyr lunsj fra alle verdenskanter til dem som lar seg friste av spennende dufter og smilende vertskap. Etter å ha smakt på mat fra Afrika og Mexico og litt fra Vietnam også, kjenner du tørsten begynner å gjøre seg gjeldende. Så går du kanskje innover Tyholmen, finner deg et lite bord i ettermiddagssolen og bestiller noe kaldt og godt. Lukker øynene, kjenner den friske sjøluften og lytter til den gode stemningen som formelig stråler fra mennesker, bygninger og den varme asfalten.

Så åpner du øynene og studerer de fredelige ansiktene til turistene som er tilbake fra båtturen sin rundt elva. Idet de forsvinner i grupper inn i butikker, restauranter og tilbake til hotellrom, hører du kanskje musikk fra flytescenen i Pollen. En hverdagslig hygge en kan stoppe opp og nyte, eller bare ha i bakgrunnen mens du hilser på venner og planlegger kvelden. Solen har stått på hele dagen, og det er på tide å trekke inn i skyggen.

Middag kan nytes med utsikt til hjertet av Arendal, både utendørs og innendørs. Og mens du tar små biter av desserten og trekker dype åndedrag, gjør du deg klar til en kveld litt utenom det vanlige. Jazz og blues fyller byen når juli nærmer seg slutten, og arrangementene er mange og store under Canal Street. Få med deg venner på stemningsfulle konserter, og kjenn hvordan byens hjerte for alvor pumper blod i alle kroker.

Og er du der helt til seilerne inntar byen i august, vil du nok kunne si med hånden på hjertet at du kjenner Arendal, du forstår Pollen. Så kan du reise deg fra stolen litt ute i de små nattetimer og vandre fornøyd hjem. Høsten kan komme etter hvert, sommeren har du i behold. Det er bare å lene seg litt tilbake, trekke pusten dypt, og smile det gode smilet. Det er litt Pollen i oss alle.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Båtturer

Taste Norway

Restauranter og kafeer
  • Sjømat
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages