Småbyferie

i Mandal

Dra på feire til Norges sydligste småby!

Opplev ekte småbysjarm når du tusler rundt i trange brosteinsgater og gjennom Norges sydligste gågade. Mandal er en liten by med mye å tilby, og passer perfekt for en romantisk weekend-ferie for to.

Relaxing small town .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Relaxing small town .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen

Fredag kl. 17:00


Dere ankommer Mandal, og innlosjerer dere på et av disse hyggelige overnattingsstedene:
Mandal Hotel er et moderne hotell i hjertet av sentrum, med Mandalselva som nærmeste nabo. Rommene har fantastisk utsikt, og du kan nyte en god frokost i hotellets restaurant, Anker.
Kjøbmandsgaarden Hotel er et intimt og hyggelig hotell med mye historie i veggene. Hotellet ligger midt i sentrum, og er omringet av byens hvitmalte trehusbebyggelse.
Sjøsanden Ferietun er for deg som vil bo i leilighet, tett på hav, strand og skog. Alle leilighetene har egen solbalkong, og ligger bare fem minutters gange fra Mandal sentrum.

 

Sjøsanden Ferietun

Leilighetene er på ca. 56 m2, og meget velutstyrt. De består av entre, stue, kjøkken, bad med dusj, wc og vask, og 2 soverom med 6 sengeplasser. Stuen er innredet med pene salongmøbler og spisekrok, og har farge-TV…

Kjøbmandsgaarden Hotell

Kjøbmandsgaarden Hotell ligger sentralt plassert i Mandal sentrum. Hotellet er en del av den eldre trehusbebyggelsen i byen, og fra 1800 tallet og helt frem til slutten av 1980-årene var det isenkram og kjøbmannsdrift i…

Photo:
Photo:

19:00 Nyt en romantisk middag ved elvebredden. Marna Cafè ligger idyllisk til, med en lekter i Mandalselva, og serverer fersk sjømat og smakfulle grillretter.

 

22:00 Ta en kveldstur opp til Uranienborg! Her får man nydelig utsikt over byen, elvemunningen og havet, og er en perfekt avslutning på dagen.

Utsikt fra Uranienborg .
Photo: Fotograf Christoffer Aasen Johannessen
Utsikt fra Uranienborg .
Photo: Fotograf Christoffer Aasen Johannessen

Lørdag kl 09.00

Riktig god morgen! Nå er det på tide å få i seg litt frokost - enten du spiser på hotellet eller lager mat selv i leiligheten.

10:00 Enten du leier sykkel hos Sport1 eller velger å ta beina fatt - det er på tide å utforske byen! Shopping i Mandals gader er en veldig hyggelig opplevelse. Enten du er på utkikk etter spennende nisjebutikker, miljøvennlige butikker, kunst- og håndtverksbutikker, en av byens mange bruktbutikker eller kjedebutikker på Alti-senteret så finner du det i hjertet av Mandal. I sommerhalvåret også et lite marked på Torvet hvor du blant annet kan få kjøpt frukt og grønnsaker, klær, kunst og blomster.

12:00 En pust i bakken hos byens bager må til, og vi anbefaler sterkt at du tar turen innom Edgars Bakeri, og prøver byens signaturbakverk - kaneldrøm! For uden mad og drikke, så duge helten ikkje!

13:00 Det er på tide å vende nesa ut mot havet - ta dere en tur ut til Furulunden som er byens tur- og skogområde, omkranset av strender fra alle kanter!
Ta gjerne med litt snacks og gå dere vill blant alle småstiene. Kanskje finner dere en strand dere kan ha helt for dere selv? Her kan dere tilbringe hele dagen ved å slappe av i sola, gå turer eller lese bok og høre på bølgeskvulp.

 

Ting å gjøre:

Photo:
Photo:

18:00 Prøv den helt nye restauranten SYD på takterassen til Mandal Hotel. Her kan dere dele rykende fersk italiensk pizza fra pizzaovn, og prøve cocktails fra baren i passende chill out-stemning!

Søndag kl 11:00 

Etter en god frokost og utsjekk tar dere en liten spasertur. Dra først innom Buen Kulturhus som er et must når du besøker Mandal. Med sin spennende arkitektoniske form, har Buen blitt et ikonisk byggverk i byen.

 

Her finner du kino, bibliotek, galleri, kiosk og turistkontor. Få med deg en brosjyre om byvandring, og kjøp med deg en is i kiosken. Bruk en times tid på å “loffe” rundt i byen, se på hyggelige nabolag og ta livet litt i Mandals-tempo.

Vips, så er en romantisk weekend over! Vel hjem, og hjertelig velkommen tilbake.

Buen Kulturhus .
Photo:
Buen Kulturhus .
Photo:

10 tips til...

Join in & follow Mandal og Lindesnes on Instagram