Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Strand i Blindleia, Lillesand
Strand i Blindleia, Lillesand.
Photo: Magnus Furset©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hopp uti!

Er det noe Sørlandet har mye av er det flotte badestrender. Sjøsanden i Mandal, Bystranda i Kristiansand og Groos i Grimstad er bare noen eksempler. Besøk også Hove (en del av Raet nasjonalpark) og strendene på Lista for fantastiske naturopplevelser - hele året. Her finner du oversikten over de beste badeplassene og turområder langs kysten på Sørlandet.

Les om 8 av de flotteste badestrendene på Sørlandet

Strendene i Furulunden, Mandal
Med Stumpestrendene og Storebanken som klare favoritter. Flott naturområde med mange strender å velge mellom. Alltid en strand som ligger i le for vinden (og det er vi jo opptatt av). Det er finkornet strand og alltid "ledig plass" på Furulunden. Her finner du også en av Norges mest kjente strender; Sjøsanden.

Haviksanden på Lista
Haviksanden på Lista utenfor Farsund har deilig hvit sand og fantastisk badevann. Kitere i Listaområdet drar her hvis vinden er for sterk i andre områder.

Storesand, Grimstad
Storesand ligger teknisk sett på Fevik, men vi sier Grimstad her dersom det er lesere som ikke er så lokalkjente. Flott strand som ligger lunt til i en bukt. Oversiktlig, selv om det kan bli ganske så folksomt midt på sommeren.

Donestranda, Søgne
Stranden ligger ved Helleviga (som kanskje er mest kjent). Flott lagune med sandstrand, og mange fine svaberg ut mot havet. Litt værutsatt, men på varme dager og med østavind er dette en favoritt.

Merdø utenfor Arendal
Denne fantastiske øya utenfor Arendal er og blir en favoritt. Stranden ved Merdøhus Gård er bare idyll - ikke mye mer å si. Avganger med rutebåt 2 ganger i timen fra Pollen til denne nydelige øya.

Lomsesanden i Farsund
Lomsesanden er en ypperlig sandstrand for hele familien, vannet er langgrunt og siden stranden ligger i ligger i le for vesta-vinden kan man ofte nyte varme sommerdager her.

Spornes, Arendal
Spornes ligger ytterst på Tromøya i Raet nasjonalpark. Rullesteinstrand og nokså luftig på vindfulle dager, men for et sted! Lyset, havet, stranden.... Det hele minner om en badebukt på en gresk øy.

Hamresanden utenfor Kristiansand
Brakkvannet og den langgrunne stranden gjør at temperaturen i vannet ofte kommer opp i 22 grader. Hamresanden er en tre og en halv kilometer lang som er et perfekt sted for hele familien året rundt.

Finn dine favoritter

PS: Er det kaldt i vannet kan du selvfølgelig også besøke badelandene i Kristiansand, Lyngdal eller Hovden.