Meld deg på vårt nyhetsbrev

dame i skogen
Photo: Gjermund Glesnes
Hengekøye på Bjelland
Photo: Visit Lindesnes
Solnedgang på Knaben
Photo: Elisabeth Gyland
dame tar bilde
Photo: Inger Hutchinson

Turer på Sørlandet

Sørlandet er et eldorado for deg som er glad i å oppleve naturen til fots, og det milde klimaet gjør at man gå turer store deler av året. I hver kommune finner du en flott ny dagsturhytte med fantastisk utsikt som er populære turmål. En annen flott tursti er Barnevandrerstien, som i ulike etapper strekker seg over store deler av Sørlandet. I tillegg finner du et variert utvalg kortere eller lengre turer å velge blant, så her finnes noe for alle.

barn i skogen
Photo: Gjermund Glesnes

Barnevandrerstien er en 136 km lang sammenhengende sti som bærer på en trist, men lærerik historie. Slik stien er i dag, er den delt opp i 7 etapper og kan kombineres med tog og overnatting hos bedrifter enkelte steder. 

hytte i solnedgang
Photo: Farsund kommune

I løpet av 2024 vil du finne en attraktiv og lik type dagsturhytte i hver av de 25 kommunene på Agder. Formålet med prosjektet er å etablere attraktive turmål i nærmiljøet som kan bidra til mer friluftsliv, mer fysisk aktivitet og bedre folkehelse for…

Ut på tur - året rundt!

Å ta en tur på Sørlandet om vinteren kan være en fantastisk opplevelse, med unike landskap og en rolig atmosfære. Her er noen forslag til vinterturer på Sørlandet:

Kystvandringer: Utforsk kyststier og strender, og nyt den friske vinterluften og lyden av bølgene som slår mot kysten. Populære kystområder for vintervandringer inkluderer strendene i Kristiansand, Mandal og Arendal.

Skogsturer: Sørlandet er kjent for sine vakre skoger, som blir enda mer fortryllende om vinteren. Ta på deg varme klær og vandre gjennom snødekte stier, omgitt av høye trær og en fredelig atmosfære. Setesdalsheiene og Baneheia nær Kristiansand er gode alternativer for vintervandringer i skogen.

Byvandringer og utsiktspunkt: Sørlandets byer har sin egen sjarm om vinteren. Ta en rolig spasertur gjennom gatene pyntet med festlig dekor, besøk lokale markeder og nyt den koselige atmosfæren på kafeer og butikker. Gamlebyen i Kristiansand, de pittoreske gatene i Risør og det livlige sentrum av Arendal er flotte steder for byvandringer om vinteren.

Husk å kle deg riktig etter været, bruk solid fottøy og ta nødvendige forholdsregler for vintervandring, som å være oppmerksom på glatte overflater og endringer i værforholdene.

Kystvandringer

Furulunden

Furulunden er et stort natur og friluftsområde på ca. 1400 daa like vest…

Skogs- og fjellturer

Jegersberg

Merket turløype, ca. 9 km rundløype hvorav ca. 4 km lysløype…

Byvandringer og utsiktspunkt

Risørflekken

Risørflekken er et av Sørlandets eldste seilmerker. Det var Hollandske…

Varbak Farsund

Du ser den flotte marinaen, fjellene og de gamle husene. Du kan se hele veien til…

Odderøya

Odderøya i Kristiansand er et sentrumsnært friluftsområde med…

Følg oss på Instagram