Meld deg på vårt nyhetsbrev

Parweekend i Kristiansand

- la romantikken blomstre!

Parweekend .
Photo: Nico Hagen
Parweekend .
Photo: Nico Hagen

Jeg ønsket å overraske Kristin med en helgetur til Kristiansand på bursdagen hennes. Vi har vært i Kristiansand tidligere, og da hadde vi det helt fantastisk. På denne turen blir det litt mimring, men jeg har også lagt inn noen nye overraskelser. For eksempel det at man kan ta båt fra flyplassen og inn til byen. Vi elsker båtlivet, og det var fantastisk å møte Kristiansand via skjærgården.

Vi toppet det hele med bobler og fingermat som vi koste oss med. Båttransport fra Kjevik til byen kan bestilles fra Blått senter, som også tilbyr flere spennende båtopplevelser i skjærgården.

par som er på båt

fingermat

Båt.mp4 .
Photo:
Båt.mp4 .
Photo:

Vi sjekket inn på Scandic Kristiansand Bystranda, som ligger vakkert til ved Bystranda i Kristiansand.

Scandic Bystranda .
Photo: Nico Hagen
Scandic Bystranda .
Photo: Nico Hagen

Rommet hadde fantastisk utsikt mot stranda!

- Vi skal ikke ta et bad i morgen tidlig? utbryter Kristin med et lurt blikk. Og hvem kan vel si nei til en slik utfordring?

par på hotellrom

Utsikt fra rommet

IMG_7676.MOV .
Photo: Kari Anne Røysland
IMG_7676.MOV .
Photo: Kari Anne Røysland

Et glass vin i hotellbaren var en perfekt start på kvelden før turen gikk videre.

par i baren

par som drikker vin

Hotellbaren .
Photo: Nico Hagen
Hotellbaren .
Photo: Nico Hagen

Kristiansand er en helt fantastisk by! Vi spaserte oppover hovedgata Markens mens vi nøt de vakre omgivelsene.

Markens.mp4 .
Photo:
Markens.mp4 .
Photo:

Vi hadde booket bord på Bønder i byen for kvelden. Her er det fokus på kortreist mat og lokale retter, og stemningen er helt fantastisk!

mat

Bønder i byen .
Photo: Nico Hagen
Bønder i byen .
Photo: Nico Hagen

Fem tips til paraktiviteter på weekendtur:

  1. Ta et oppfriskende morgenbad før frokost
  2. Putt ulike aktiviteter i en skål og trekk hva dere skal gjøre. Kan være gokart, golf, klatring og lignende.
  3. Ta en sykkeltur, pakk med dere niste og nyt den på et flott utsiktspunkt
  4. Når dere spiser: fortell partneren noe dere ikke har fortalt før, en hemmelig fremtidsdrøm eller lignende.
  5. Se en forestilling eller gå på konsert

– Tvedestrand er en by med sjel, smiler Elisabeth Ellefsen mens hun kikker ut gjennom utstillingsvinduet i Designsalong.

Du skal ikke gå mange skrittene i byens gater før du innser at hun har rett.

Selv blant de sjarmerende småbyene langs sørlandskysten skiller Tvedestrand seg ut. Rett nedenfor interiørbutikken til Elisabeth stuper Hovedgata – ja, hele sentrum – ned til fjorden; byen blir bratt og full av trapper og smug.

Fraværet av brede gater skyldes at Tvedestrand aldri har hatt noen bybrann. Her er alle gatene smale og svingete!

Og husene er like særegne inni som utenpå.

Det siste skyldes tvedestrandingenes store evne til å lage spesielle butikker – både som del av Bokbyen Tvedestrand og innenfor helt andre sjangre.

Dagen etter våknet vi opp etter en god natts søvn på hotellet. Med Kristins utfordring fra dagen før friskt i minne, tok vi på oss badekåpene og ruslet ut på stranda! Det var helt fantastisk å starte dagen med et oppfriskende bad!

par på strand

par på strand

Bad på Bystranda .
Photo: Nico Hagen
Bad på Bystranda .
Photo: Nico Hagen

Deretter kunne vi nyte en deilig frokost på hotellet. Ferskt brød, egg og bacon, masse digg pålegg og nytraktet kaffe gjorde oss rustet for en ny dag!

brød

egg og bacon

frokost

Frokost .
Photo: Nico Hagen
Frokost .
Photo: Nico Hagen

Vi er begge glad i kunst, og tok en tur innom Kristiansand Kunsthall. De har alltid så spennende utstillinger! I tillegg har de en fantastisk beliggenhet over byens bibliotek, og fra glassheisen deres har man flott utsikt over Torvet.

glassheis

kunst

Kunsthallen .
Photo: Nico Hagen
Kunsthallen .
Photo: Nico Hagen

Kunstsilo

I mai åpnet den prisbelønte Kunstsilo i Kristiansand! Bygningen er et signalbygg for nordisk modernistisk kunst, med 3 kunstsamlinger som tilsammen utgjør over 7500 verk. I øverste etasje finner du en fantastisk skybar med panoramautsikt over byen.

to mennesker foran kunstverk

to mennesker i bar

Kunstsilo i Kristiansand .
Photo: Iselinn Andersen
Kunstsilo i Kristiansand .
Photo: Iselinn Andersen

Kilden

Rett ved siden av Kunstsilo finner du Kilden Teater- og Konserthus som tilbyr konserter, forestillinger og show året rundt. Vi gledet oss til å oppleve Grease, som vi kjenner godt fra da vi var "unge"!

Kilden .
Photo: Nico Hagen
Kilden .
Photo: Nico Hagen

Sjøhuset

En fantastisk dag ble avsluttet på Sjøhuset, en av byens beste restauranter som ligger like i sjøkanten. Her disket servitøren opp med en lekker femretters meny, hvor vi fikk smake det beste av havets delikatesser med tilhørende drikke. Utover kvelden kunne vi nyte den magiske solnedgangen. En uforglemmelig kveld!

på restaurant

mat

Sjøhuset .
Photo: Nico Hagen
Sjøhuset .
Photo: Nico Hagen

Tips til å oppleve Kristiansand:

For kunstinteresserte:

Kristiansand er et eneste stort galleri med spennende gatekunst overalt i byen. Du kan også besøke Bi-Z eller Art Gallery Linn for flere verk, eller ta turen innom Kristiansand kunsthall. Odderøya er en perle som huser flere lokale kunstnere. I 2024 åpner også byens nye kunstmuseum Kunstsilo, og på kveldstid kan du se en forestilling eller nyte en konsert på Kilden Teater og konserthus.

For naturelskere:

Byen er omringet av flere naturskjønne perler, som Odderøya, Baneheia, Jegersberg og Ravnedalen. Du kan enten gå til fots, eller leie en sykkel eller sparkesykkel. Ønsker du å ta turen litt utenfor bykjernen har Kristiansand er velfungerende busstilbud. Sjekk rutetider her.

For foodies:

Sørlendinger elsker god mat og drikke, og det er Kristiansand et levende eksempel på! Start på ikoniske Fiskebrygga hvor du kan beundre sjøens delikatesser i de stilige glassmontrene hos Reinhartsen. Deilige fiskemåltider får du på Fiskebryggas restauranter. Ta deretter turen til Posebyhaven hvor du finner byens eneste rene surdeigsbakeri. I bakgården på Spiren kafe kan du nyte vegansk mat i den stemningsfulle bakgården. Er du fysen på noe søtt kan du "nyde en blaudis" på et av byens mange bakerier.

Søndag er en deilig dag for å utforske de naturskjønne områdene rundt byen, og på hotellet har de sykler til utlån. Kristiansand er det mange flotte turområder man kan sykle til: Baneheia, Ravnedalen, Odderøya for å nevne noen.

baneheia

benk ved vann

sykkel ved vann

Lån gratis sykkel på Scandic .
Photo: Nico Hagen
Lån gratis sykkel på Scandic .
Photo: Nico Hagen