Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lyngør
Lyngør.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev det bilfrie øyparadiset Lyngør

Ta turen til Lyngør, en eksotisk sørlandsidyll uten veier og biler, med atmosfære fra en svunnen tid og en dramatisk historie. Lyngør i Tvedestrand kommune er den hvitmalte landsbyen i havet som er kåret til både Europas best bevarte tettsted og en av Europas ti beste øyer å besøke.

I mai 2015 tronet Lyngør på toppen av den britiske storavisen "The Guardian" sin liste over de ti beste «ukjente» europeiske øyene å besøke.

Lyngør
Gata-Lyngør-Arendal.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Sørlandet
Servering rett ved vannkanten i Lyngør.
Photo: Niels Jørgensen - Visitnorway.com
Sørlandet
Gata II - Lyngør -Arendal.
Photo: Niels Jørgensen - Visitnorway.com
Lyngør
Seilmakerfruens Kro på Lyngør.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com

Nyt den spesielle stemningen 

Du forstår med ett blikk hvorfor Lyngør ble kåret til Europas best bevarte tettsted i 1991. De gamle, hvitmalte sørlandshusene ligger tett i tett i vannkanten. Skipperhus, loshus og tidligere skjenkestuer vitner om den gylne seilskutetiden på 1800-tallet.

Det er verdt hele turen å spasere rundt på de sjarmerende smale gatene og stiene som snur seg mellom husene. Finn roen med en pause fra hverdagens hektiske liv. På disse øyene har det aldri kjørt en bil.

Bad, fisk og nyt båtlivet

I Lyngør gir de blankskurte svabergene deg masse muligheter til bading og solbading. Øysamfunnet er et eldorado for fiskere også. 

Det er bare 80 fastboende igjen på Lyngør. Men om sommeren syder det av liv, fordi båtfolk, hyttefolk og andre turister strømmer til feriehus og hytter på øyene og fastlandet i nærheten.

Lyngørs «hovedgate» er sundet mellom øyene. Der er det et yrende båtliv. Det er veldig populært å padle mellom øyene også. Hotel Lyngørporten har båtutleie for sine gjester. 

Den fredelige idyllen er faktisk også kjent for det dramatiske slaget ved Lyngør i 1812. Da senket en britisk marinestyrke den dansk-norske fregatten Najaden i Lyngørsundet. Hendelsen minnes med et minislag hver olsok. Vraket av Najaden er et populært dykkemål.

Slik kommer du deg til Lyngør

Til Lyngør kommer du bare vannveien. Har du egen båt, kan du sette kurs for gjestebrygga ved Lyngør Seilmakerverksted.  

Du kan ta ferge fra Gjeving på fastlandet, og turen ut til Lyngør tar bare fem minutter. Du kan også bestille taxibåt eller leie charterbåt hos Sørlandets Maritime AS.

Hus også å besøkte Lyngørfjorden kystkultursenter og Raet nasjonalpark velkomstsenter på Gjeving før du drar ut til Lyngør.

Her kan du spise og drikke i Lyngør

Baren og restauranten der rutebåten ankommer i Lyngør heter Pers Brygge. Her får du servert enkle retter som fiskesuppe, sandwich og hamburgere. I nabohuset finner du Lyngørs helårsåpne nærbutikk.

Ved gjestebrygga hos Lyngør Seilmakerverksted ligger Seilmakerfruens Kro. Her får du hjemmelaget mat som fiskesuppe og pizza i svært sjarmerende maritime og rustikke omgivelser. Om sommeren er det herlig å sitte på uteserveringen på brygga hos Seilmakerfruens Kro.

Overnatting i nærheten av Lyngør

Når du er i Lyngør, ønsker du kanskje å sovne til bølger som slår mot land og våkne til vakker skjærgård og sørlandshus badet i sollys. Det kan du oppleve når du overnatter på Lyngør fyr som ligger ytterst på en holme. Du kan også finne private tilbydere som leier ut feriehus og hytter i Lyngør på tjenester som Finn.no, AirBnB eller liknende.

På fastlandssiden kan du bo på Hotel Lyngørporten. Hotellet ligger på Gjeving, helt i vannkanten ved Lyngørsundet, med utsikt ut mot Lyngør. Hotellet tilbyr overnatting både i hotellrom og leiligheter. Leilighetene ligger "med tean i tanga", med egne brygger, koselige kanaler og små sandstrender like ved. Hotellet har også restaurant og et fyldig aktivitetstilbud.

Se film om Lyngør

Historien om slaget ved Lyngør

Historien om slaget ved Lyngør

Lyngør in Southern Norway

Vinter på Lyngør

Raet Nasjonalpark

Raet Nasjonalpark

Opplevelser i nærheten av Lyngør

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen