Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sommerferie i Risør

Risør byr på uforglemmelige opplevelser året rundt. Utforsk den vakre trehusbyen til fots eller på sykkel. Nyt nærheten til sjøen ved å leie en kajakk eller ta et bad. For barnefamilier står opplevelsene i kø, som Risør akvarium, Den Lille Dyrehage og Jettegrytene ved Sild. Velkommen til ferieparadiset Risør!

Familieaktiviteter

Opplev skjærgården

Bli inspirert

Vekter John Thomas Axelsen i Øvregata i Risør
Photo: Gjermund Glesnes / Visit Sørlandet

200 kilo parfyme, et spøkelsesskip, en skjebnesvanger forsikringssvindel – og visstnok et ekte mirakel. Bak Risørs byjubileum ligger en svært fargerik historie.

hvitt trehus
Photo: Frida Neverdal

Bli sjarmert av Trehusbyen Risør, Den hvite by ved Skagerrak, som er så idyllisk at det nesten gjør vondt. Bli med på byvandring, digitalt eller med vekter. Det er en opplevelse i seg selv å beundre de hvite, gamle trehusene langs Risørs gater. Du…

turgåer på benk
Photo: Gjermund Glesnes

Risør byr på flere idylliske fotturer hvor du kan nyte den flotte utsikten over byen. Her får du noen tips til bynære turer.

bading
Photo: Rakke Nordic Life

Når den sørlandske sommeren er på sitt beste, er det herlig med et forfriskende bad. I Risør kan du bade midt i byen i saltvann eller ferskvann, på strender, i oppvarmet basseng eller hoppe i havet på holmetur i skjærgården. 

Galleri Villvin i Risør
Photo: Galleri Villvin

I over 30 år har Risør satset på kunst og kultur. De var blant de første småbyene som fikk eget kulturhus og det var spesielt at en liten by som Risør hadde en så tydelig kunst- og kulturprofil. Det er lokal kompetanse og en positiv…

Join in & follow Sørlandet on Instagram