Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Sjøørretfiske i Lyngdal og Farsund

Fishing in Kvavikfjorden, Lyngdal
Fishing in Kvavikfjorden, Lyngdal.
Photo: AnglerPilot
I Lyngdal og Farsund finner du fjordene i Rosfjorden og Kvavikfjorden og det flate og langstrakte landskapet på Lista. Området har for mange muligheter til å liste opp, men under er en håndfull av de mest tilgjengelige, og ikke minst, stedene hvor du kan tilbringe mange timer på jakt etter sjøørreten. Det er på Lista de største sjøørretene er fanget på Sørlandet.

Lenefjorden i Lyngdal

Den lange Lenefjorden er et kjent sted for mange arter, men spesielt sjøørret. Hovedveien E39 er tett på noen av fjordens bredder, noe som gjør det til et perfekt sted for et par timers fiske mens du kanskje er på tur øst eller vestover. Det interaktive kartet viser parkeringsplassene, og du kan begynne å fiske nesten rett ved bilen din. Forvent å se både vakende sjøørret!

A big sea trout in Lenefjorden, Lyngdal
A big sea trout in Lenefjorden, Lyngdal.
Photo: AnglerPilot

Stor sjøørret i Lenefjorden, Lyngdal

Rosfjorden i Lyngdal

Rosfjordstrand er enda et produktivt sted. Det er mange plasser langs hele stranden som er verdt å prøve gjerne med tobis eller rekeimitasjoner. Gode plasser er å begynne enten ytterst i den østlige delen, ‘badekaret’ tett inn der vannet møter sanden foran Rosfjord Strandhotell, eller mer mot den vestlige enden. Vadere kan være nyttige her, men husk at sjøørreten vil jakte helt opp til vannkanten!

Farsund by

Selv om Farsund er relativt urban, har sentrum mange steder hvor man kan fange sjøørret. Fiske under og rundt broene i Farsund, også langs strandpromenadene, kan være veldig fruktbart. Ellers kaster man langs vannlinjen nedenfor sentrum.

Lista

Hvor skal vi begynne? Lista-kysten er omfattende, fantastisk vakker og tilbyr så mange gode steder å fiske at man kunne ha skrevet en hel bok kun om sjøørretfiske på Lista. Her kan man fiske i flere dager uten å kommer over det hele. Her finner du en blanding av sandstrender, steinete fjell, bølge preget rullesteinbukter, halvøyer, beskyttede havner, alt sammen med sjøørret. Det interaktive kartet er et flott sted å utforske dette enorme området og det viser bare noen av stedene som er verdt å prøve. På Lista er du sikker på å sitte igjen med minnerike inntrykk, og forhåpentligvis en vakker sjøørret.

Flyfishing for rising coastal sea trout of Lista

Sjøørretfiske på Lista med AnglerPilot

Big sea trout from Lista
Big sea trout from Lista.
Photo: Frank Hansen

Stor sjøørret på Lista

Underwater sea trout fishing
Underwater sea trout fishing.
Photo: Johan Persson Friberg

Sjøørret under vann

Straumen i Farsund

Sist men ikke minst er det Straumen. Nok et fantastisk vakkert område med en kanal hvor vannet passerer inn og ut av disse fjordområdene. Det er en naturlig magnet for sjøørret og her fiskes det best med vadebukse.

Sea trout fishing Straumen in Farsund
Sea trout fishing Straumen in Farsund.
Photo: AnglerPilot

Straumen - En av Farsunds mest kjente sjøørretperler

Via dette interaktive Google-kartet kan man se fiskeområdet (med bilder og film), parkering og båtramper.

En annen unik ressurs vi har i området er den lokale fiskebutikken Lyngdal Jakt og Fiskesenter. Et must for de siste tipsene om flekker og utstyrsanbefalinger.

For mer tips, utstyr anbefaling og generell informasjon les gjerne artikkelen Sjøørretfiske på Sørlandet.

Andre måter å finne lovende steder på er med mobilappen Fiskher, men også boken ‘Sjøørret’ som har mange fiskekart med utvalgte steder å prøve.

Hvis du trenger ytterligere veiledning om hvor du skal fiske, hvilke teknikker du skal bruke eller hvordan utvikle dine fiskeferdigheter, er kanskje en profesjonell fiskeguide noe for deg?

AnglerPilot fiskeguide

Kombiner Sørlandets naturlige skjønnhet og flotte fiskemuligheter, med en guidetjeneste basert på en ”naturlig opplevelse av kvalitet”. AnglerPilot imøtekommer ethvert fiskeønske til alle aldre, evner, fiskeerfaring og fiskemål.

Ryan Marchese (som også har skrevet denne artikkelen), er eier av AnglerPilot, en EFFA- og FFI-sertifisert profesjonell fiskeguide, og er selv en lidenskapelig fisker. AnglerPilot er basert i Kristiansand, men leverer guidede turer over hele Sørlandet.

Tlf. no: +47 909 15 846
Email: ryan@anglerpilot.no
Website: www.anglerpilot.no

Les mer om fiske i Lyngdal og Lista

Les mer om Lyngdal og Farsund

Your Recently Viewed Pages