Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fiske i Lillesand

Fiske på Justøya, Lillesand .
Photo: Tommy Egra
Fiske på Justøya, Lillesand .
Photo: Tommy Egra

Visste du at en av landets aller Norges og mest meritterte fritidsfiskere bor – og fisker mye – i Lillesand? Asgeir Alvestad har norgesrekorden på antall arter (150!), og hele 70 av disse har han tatt i egen hjemkommune. Artsmangfoldet i havet utenfor Lillesand er enormt, og mulighetene er mange for å dra i land middagen, enten du fisker fra båt eller land.

Fiske Justøya Lillesand - Asgeir Alvestad fisker med barn .
Photo: Tommy Egra
Fiske Justøya Lillesand - Asgeir Alvestad fisker med barn .
Photo: Tommy Egra

Fiske på sjøen

Asgeir er også ett av menneskene bak appen fiskher, som er utviklet i Lillesand, og som forteller deg hvor du kan fiske hva, og hvordan, langs hele norskekysten. Like utenfor Lillesand er sjøen full av både makrell, lyr, lange, brosme, torsk, hyse (kolje), torsk og sei – for ikke å glemme den for mange kanskje mest ettertraktede, nemlig sjøørreten. Sørlandet er et eldorado for sjøørretfiskere, og i Lillesand finner du en rekke gode sjøørretplasser som også er tilgjengelig fra land. Les mer om sjøørretfiske på Sørlandet.

Fiskestenger og sluker kan du låne på BUA Lillesand.
Trenger du båt? Da kan du leie hos Lillesand Explorer.

Asgeir Alvestad fisker i Lillesand

Ferskvannsfiske

I Lillesand er mulighetene mange også for innlands- og elvefiske. Ikke minst har vi Kaldvellelva, hvor det tas fin ørret i hele sesongen fra 1. juni til 30. september. (Merk at all fiske i samme området er forbudt fra oktober til og med mai.) 

I Kaldvellelva er det ørret på strekket fra Sliperifossen og ned til sjøen, et område på 900 meter, med oppmerkede fiskeplasser og godt opparbeidet med stier og bademuligheter. 

Kjøper du fiskekort her, gjelder det også for Østre og Vestre Grimevann, Eftevann, Store Eftevann, Lille Eftevann og Skjebbetjønn. Fiskekort kjøper du på mittfiske.no.

Kaldvell i Lillesand