Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Gutt og jente leker med baderinger på stranda
Strand i Furulunden.
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Med flest soltimer i Norge er Sørlandet er enkelt ferievalg. Legger du turen innom Sjøsanden i Mandal, Bystranda i Kristiansand eller Lomsesanden på Lista kan du virkelig nyte ferien. Du må ikke dra fra Sørlandet før du har vært på sjøen, den kjente kyststrekningen Blindleia er et must. 
En lunsj med skalldyr på Fiskebrygga i Kristiansand gir deg smaken av Sørlandet, og i Setesdal får du actionfylte opplevelser som rafting, mountain-biking, elvekajakk og norsk kulturarv på sitt beste.

Sørlandets hvite byer

Hyggelige mennesker, stabilt klima og god mat har gjort sørlandsbyene til en favoritt blant ferierende nordmenn. Husene er hvite og gatene er trange med brosteinslagte gater. Her senker pulsen seg. Alle byene ligger ved havet og med naturen tett på. Slå deg ned ved en liten restaurant eller et kafébord eller ta en rusletur gatelangs med en is i hånda, det er sommer det.

For barnefamilier

På Sørlandet er det deilig å dra på ferie med barn. Her er det kort vei mellom dyrepark, badeland, lekeland, klatreparker, vitensentre, museum og strandliv.

Sommer, sol og skjærgård

Skjærgården er en spektakulær lekeplass for vannsport, båtliv, bading, soling og avslapping. I over 100 år har nordmenn reist på ferie til behagelige Sørlandet noe som ikke ser ut til å endre seg med det første. Holmeturer, friskt badevann fra Skagerrak, uthavner, bølgeskvulp og måkeskrik gir deg feriefølelsen du fortjener.

Strender og bading

Strendene på Sørlandet er et lite stykke paradis som innbyr til avslappende dager. Med langgrunne strender og svaberg, er det tid til å nyte sol og ta deg en dukkert. Dette er det nærmeste du kommer Syden i Norge. Husk å ta med deg søppel, engangsgrillen din og annet som ikke hører hjemme i naturen.

Fjellheimen på sitt vakreste

Nordmenn begir seg ut på tur i fjellet som aldri før. Setesdal er et friluftsliveldorado med grønne frodige daler, fjell, elv og strender. Har du fått øynene opp for overnatting i telt eller hengekøye, er Setesdal absolutt stedet å utforske. Setesdal er også kommet på UNESCOS liste for kulturarv, noe som gjør dalen enda mer attraktiv. I Setesdal finner du kjernen av Norsk kulturarv med stabbur, bunader, sølvsmier, stev og hardingfele.

Øya Merdø utenfor Arendal

På Merdø finner du strender omkranset av frodig natur, vakre sandstrender og Sørlandshus. På sørenden av øya ligger de karakteristiske rullesteinstrendene som er selve varemerket til Raet nasjonalpark. Du kan ta deg en god rusletur langs havet med utsikt til de to fyrene Lille Torungen og Store Torungen. Det var fast bosetting på Merdø fra 1300-tallet og rundt 1600-tallet var øya en av de viktigste uthavnene i Skagerrak. 2 ganger i timen går det ferge fra Pollen i Arendal sentrum så her er det lett å komme seg ut i skjærgården.

Dra på safari til Kristiansand

Bo på Dyreparken Safaricamp. Safariteltene er innredet i afrikansk stil og du bor i intime og særdeles hyggelige telt av høy klasse. Antiloper, zebra, sjiraffer og løvene ser du inne i parken. Bor du inne på campen får du også eksklusiv underholdning på kveldstid.
NB! Sannsynligvis blir barna så nysgjerrige på å oppleve mer safari at de vil reise til Afrika.

Innendørsaktiviteter

Kjenn adrenalinet bruse med disse aktivitetene som passer like godt på en regnsværsdag!

Camping på Sørlandet

Camping er en rimelig form for overnatting og er et bra valg om du ønsker å komme nær naturen. De fleste campingplassene på Sørlandet har strandlinje og svaberg. Enkelte plasser har til og med badebasseng. NHO Reiseliv tildeler stjerner til campingplassene og hele to campingplasser på Sørlandet har fem-stjerner som er den høyeste utmerkelsen.

Spesielle overnattingssteder

Tretopphytter er mer populært enn noen gang. Utskjæringer i tre, myke senger og utendørs spa i naturlige tjern eller i badestampen gjør dette til en særnorsk opplevelse. På Sørlandet finner du også mange andre unike overnattingssteder som historiske hotell, glampingplasser og overnatting på fyr.

Rafting og andre opplevelser i naturen

I vill og urørt natur sitter du i en raftingflåte hvor du blir du trygt guidet ned strykene, her får du nærkontakt med naturen og elementene. Elva fosser rundt deg, hyggelige og erfarne guider skaper spenning og moro underveis. Du er garantert sommerens råeste bilder og filmklipp.

Sørlandet har også mange klatreparker og aktivitetsfirmaer som leverer skjærgårdsopplevelser.

Opplev strendene på Lista

Bad på langgrunne strender på Lista, surf i Nordsjøens dønninger eller utforsk det rike fuglelivet. Mange kilometer med sandstrender venter på deg. Sandstrendene på Lista i Farsund kommune er så lange, flotte og populære at surfere kommer langveisfra for å surfe eller kite der.

Vil du være aktiv anbefales kyststien og Vita Velo Vest Lista, sykkelruten fra Lista fyr.

Flere aktiviteter og opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages