Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Rygnestad museum in Valle
Rygnestad museum in Valle.
Photo: Anders Martinsen Fotografer
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tradisjon, natur, kunst og kultur

Setesdal har århundrelange tradisjoner innen sølvsmedkunst og musikk. Enda eldre er de vakre mineralene du finner i utstillinger og ute i naturen. I de forskjellige museene gjennom dalen kan du blant annet se hvordan jern ble produsert i vikingtiden, du kan  se byggeskikk, kunst, drakt og husflidstradisjoner i dalen.

I mange år var Evje og Hornnes kommune kjent for sine mineralforekomster. I dag tilbys mange aktiviteter som er knyttet opp mot denne industrien. 

På Setesdalsmuseet på Rysstad finner du spennende utstillinger som tar deg med på en vandring gjennom kultur, historie og tradisjoner. Vi anbefaler et besøk til Rygnestadtunet, et originalt gårdstun fra 1500-tallet.

Valle og Rysstad er selve sølvsmedriket i Norge, og her produseres både sølvsmykker og bunadsølv. Det finnes to utsalgssteder i Valle hvor det også er mulighet for å se sølvsmedene i arbeid.

På Hovden Jernvinnemuseum kan du lære mer om jernalderen og utnyttelse av jern. Museet er bygget opp rundt en rekonstruert blestertuft, og viser hvordan produksjon av jern og kull foregikk for ca. 1000 år siden.

I moderne tid har kraftutbyggingen vært viktig for Bykle kommune. Besøk Vatnedalsdammen eller Sarvsdammen og se de imponerende damkonstruksjonene.

Bunadsølv fra Setesdal
Jewellery produced in Setesdal for national Costume
Setesdal.
Photo: Anne Hasla
Silver jewelry for national costume in Setesdal
Setesdal.
Photo: Anne Hasla
Silver jewellery for national costume
Setesdal.
Photo: Anne Hasla
Jewellery from Setesdal
Setesdal.
Photo: Anders Martinsen
Your Recently Viewed Pages