Meld deg på vårt nyhetsbrev

Et hotell som gir deg minner for livet

Bungalow 8 - Hotell Lyngørporten .
Photo: Gjermund Glesnes
Bungalow 8 - Hotell Lyngørporten .
Photo: Gjermund Glesnes

På Hotel Lyngørporten er flotte rom, god mat og topp fasiliteter bare første kapittel i det de tilbyr: Et eventyr for grupper og firmaer som vil skape minner for livet.

Folk på uteservering .
Photo: Gjermund Glesnes
Folk på uteservering .
Photo: Gjermund Glesnes

– Komfort, fine møterom, god mat; det er klart vi passer på å være i toppklasse også der. Men hovedgrunnen til at folk velger å legge eventet sitt nettopp hit, er selvfølgelig omgivelsene, sier Morten Halvorsen.

Hotellsjefen ved Hotel Lyngørporten løfter blikket som for å vise hva han sikter til. Der lyser de innerste, hvitmalte husene i Lyngør opp, bare en kort kajakktur over sundet fra den solfylte uteserveringen hvor vi sitter.

Hotellet ligger på fastlandet. Men utformingen, en kompakt klynge av små trehus plassert med «tean i tanga» som de sier på Sørlandet, gjør at det føles som å være på en uthavn midt i skjærgården.

Velkommen til sørlandsidyllen – med bølgeskvulp og måkeskrik, skimrende hav og gylne svaberg!

"Komfort, fine møterom, god mat; det er klart vi passer på å være i toppklasse også der. Men hovedgrunnen til at folk velger å legge eventet sitt nettopp hit, er selvfølgelig omgivelsene"

Morten Halvorsen

Daglig leder Morten Halvorsen .
Photo: Gjermund Glesnes
Daglig leder Morten Halvorsen .
Photo: Gjermund Glesnes

Aktiviteter for enhver smak

Nettopp beliggenheten, og nærheten til uthavna som er kåret til Europas best bevarte tettsted, er grunnen til at hotellet skiftet navn fra Bokhotellet. Og Hotel Lyngørporten kan tilby gjestene langt mer enn bare vakker utsikt.

Her kan de også velge blant en stor meny av opplevelser – både ala carte og på skreddersøm – gjennom et tett samarbeid med aktivitetsselskapet Kote Null.

Det gir helt unike muligheter for storfamilier, bryllupspar og firmaer som skal pleie kundekontakt eller drive teambuilding utenfor møterommets fire faglige vegger.

– Den mest populære opplevelsen er en guidet båttur til Lyngør. For mange er det en litt eksotisk opplevelse i seg selv. Men vi kan også tilby alt fra selsafari til matauk i fjæra med en medbragt kokk som lager mat av det de finner, sier Morten Halvorsen.

Enkelte bedrifter går enda lengre i jakten på den ultimate skjærgårdsdagen.

– I sommer arrangerte vi en hel «Mesternes Mester»-dag for et firma. Med massevis av aktiviteter i havgapet utenfor Lyngør før de ble hentet med treskjekter for en rundtur gjennom sørlandsidyllen på veien hjem, forteller hotellsjefen.

jente som dykker

Daglig leder i Kote Null, Nina Noem Hansen, har et tett samarbeid med Hotel Lyngørporten.

dame som fisker

Kote null skiltet .
Photo: Gjermund Glesnes
Kote null skiltet .
Photo: Gjermund Glesnes

Et samlingssted for området

Du trenger ikke engang forlate hotellet for å nyte Sørlandsskystens gleder. På Hotel Lyngørporten kan du nyte havet fra du slår opp øynene om morgenen, til du tar en siste titt utover havet før leggetid.

Også ellers er krusningene på Lyngørfjorden en fast følgesvenn. Fra vinduene i restauranten. Fra bordene på den digre uteserveringen, som takket være tre nivåer likevel føles intim og koselig. Og fra bryggekanten som du nesten ikke kan motstå å rusle langs.

Utsikten er så maritim at det er helt naturlig at hotellets eget (!) øl, Kul Kis, har en steinbit på etiketten. Og uteserveringen så solvendt at du fort kan nyte det italienske lagerølet utendørs selv langt utenfor vanlig utepilssesong.

Det gjør for så vidt ikke så mye om sola skulle utebli, heller. Da har du jo en glimrende unnskyldning for å trekke inn i cocktailbaren Bungalow no 13. Det er en lun hule med perfekt blend av hygge og nostalgi – hotellsjefen hentet selv den blå 60-tallssalongen hos en eldre kar i Kragerø.

– Han hadde hatt den siden 60-tallet, likevel så den helt ubrukt ut. Da jeg spurte, sa han at de hadde to stuer. Og denne sto i stua uten TV, humrer Morten Halvorsen.

Drinkkartet bygger opp under nostalgien, og er inspirert av forbudstidens speakeasy-barer.

– Hotellbarer mangler ofte identitet. De har fine møbler, men er ikke noe mer enn nettopp en hotellbar. Vi ønsket å gjøre noe mer. Og det setter gjestene pris på, forklarer Halvorsen.

Om sommeren har de gått enda lenger for å gjøre Hotel Lyngørporten til et bryggehotell i særklasse: Da fyller de nemlig uteserveringen med musikk: Gratiskonserter hver torsdag, og live-DJ hver lørdag.

– Vi er alle en vandrende merkevare. Og konsertene har fått enda flere lokale til å dra hit. Det er helt supert. Noe av det beste med å reise til nye steder, er jo å bli kjent med folkene som bor der, smiler hotellsjefen.

Bungalow no.13: En hotellbar med sjel

drink

Bungalow .
Photo: Gjermund Glesnes
Bungalow .
Photo: Gjermund Glesnes

Kjøkkensjef Iznaor Rasukhanov sørger for at også det kulinariske blir en opplevelse. Her forbereder han biff tartar.

kokk

Biff tartar

Kjøkkensjef .
Photo: Gjermund Glesnes
Kjøkkensjef .
Photo: Gjermund Glesnes

Alle muligheter for firmaer

Beliggenheten rett ved Norges kanskje vakreste skjærgård gjør Hotel Lyngørporten til et drømmested om sommeren. Sannheten er at kysten er minst like magisk utenfor høysesongen.

Da er hotellet et pittoresk eldorado for firmaevents og kurs – med plass til hele 120 personer i det største møterommet, og restaurantplass til like mange.

I restauranten sørger kjøkkensjef Iznaor Rasukhanov (Izzi) for at også det kulinariske blir en opplevelse.

– I sommer var vår mest populære rett faktisk tacotallerkenen med tre ulike tacocarianter. Det var moro å se. Når vi har grupper, skreddersyr vi menyen. Noen vil ha tradisjonell selskapsmat, men alt er mulig. Nylig serverte vi en asiatisk sharing-meny til et 50-årslag, smiler han.

Men sel serverer han ikke. Selv om de ligger og venter bare noen få skvalpeskjær unna.

Tekst og foto: Gjermund Glesnes.

Hotel Lyngørporten ligger fantastisk til i havgapet.

lyngør

Øya Holmen .
Photo: Gjermund Glesnes
Øya Holmen .
Photo: Gjermund Glesnes