Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Sanking på Boen Gård i Kristiansand
Sanking på Boen Gård i Kristiansand.
Photo: Boen Gård
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Tips til spisesteder på Sørlandet der du kan nyte et godt måltid som er tilberedt av kortreiste lokale råvarer. Spis Sørlandet!

Smag & Behag

Restaurantkjeden Smag & Behag finner du i Grimstad sentrum og i Kristiansand. På Bjellandstrand Gård på Tromøy i Arendal har de selskapslokaler. Smag & Behag er et spisested med fokus på høy matkvalitet, kortreiste råvarer og "gode smager".

SJØ i Lyngdal

Lyngdals nye restaurant og ferskvaredisk SJØ serverer dere Smakene fra Havet - og bare det! Ferskvaredisken skal hver dag, hele året, gi deg helt fantastiske råvarer fra havet og i restauranten serverer de en rekke fristende retter, også fra havet.

Under

For kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen og teamet hans på undervannsrestauranten Under i Lindesnes gikk drømmen i oppfyllelse da de fikk tildelt stjerne i Michelinguiden 2020. Det prisbelønte arkitektkontoret Snøhetta har tegnet undervannsrestauranten som åpnet i 2019. En helt unik opplevelse!

Historiske Hotel & Spisesteder

På staselige Boen Gård rett utenfor Kristiansand lar kjøkkensjefen seg inspirere og begeistre av flotte råvarer og skaper matretter og menyer som til fulle smaker av råvarenes opprinnelse og egenart. Passer både for enkeltpersoner og grupper.

Hjortefarm i Froland

På Skjeggedal Sørgard i Froland kan grupper bestille et hyggelig måltid med ekte gardsmat med råvarer som er produsert eller høstet her på gården. Spesialiteten er delikatesser av viltkjøtt fra jakt og egen hjortefarm og tilbehøret er egenprodusert.

Tradisjonsmat i Risør

Hjembu Gård i Risør produserer tradisjonsmat med lokale råvarer, har gårdsbutikk med salg av kortreist og egenprodusert mat som viltspesialiteter, pølser, spekemat, lammekjøtt, frukt og grønnsaker. Gården har selskapslokaler, leverer catering, tar imot skoleklasser og barnehager, har kurs og familiearrangementer.

Eget hjortekjøtt i Hægebostad

Mydland Gard finner du på Naglestadheia i Hægebostad. Her får du i gardsbutikken kjøpt et utvalg av eget hjortekjøtt, limousin (en kutype) og andre produkter fra gardens kjøkken.

Opplev Smaken av Setesdal

Setesdal har lange mattradisjoner som går tilbake flere 100 år. I Smaken av Setesdal finner du de beste og mest engasjerte produsentene og restaurantene, som alle brenner for lokal mat.

Pølser av villsau i Tvedestrand

I Tvedestrand går det gjetord om de himmelske fiskekakene fra Fiskespesialen i Tvedestrand, men nå er også Bondens valg og deres økologiske håndverkspølser av villsau blitt en snakkis i byen hvor stolte lokalmatprodusenter fører an. Her får du en egen guide med godbitene du ikke vil gå glipp av i Tvedestrand.

Urbant og landlig i Kristiansand

Midt på Torvet i Kristiansand finner du restauranten Bønder i Byen som serverer urban bondekost, og henter smaker, inspirasjon og råvarer fra gårdslivet, og mikser, moderniserer og raffinerer i et urbant miljø. Her er det fokus på regionale mattradisjoner, som for eksempel sylting, safting, baking og tørking.

Sørlandske spesialiteter

Sørlandsk mat og drikke har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt. Produkter fra Sørlandet har gått til topps i flere prestisjefylte konkurranser de senere årene.

Spis Sørlandet

Her finner du en oversikt over “Smaken av Sørlandet” der lokale råvarer og lokal matkultur er stikkord for spennende matopplevelser på Sørlandet.

Les mer om mat på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen