Meld deg på vårt nyhetsbrev

Grønn reiserute:

Kulturopplevelser på Sørlandet

Gjestebok .
Photo: Gjermund Glesnes
Gjestebok .
Photo: Gjermund Glesnes

Ønsker du å ta en dypdykk ned i Sørlandets spennende kultur og historie? Da er dette reiseruten for deg! Bli med på en lærerik reise som gir deg kulturelt påfyll sammen med de gode opplevelsene!

RISØR–TVEDESTRAND–ARENDAL– GRIMSTAD–LILLESAND– KRISTIANSAND–SETESDAL– MANDAL–LINDESNES–FARSUND– FLEKKEFJORD

kart

1. RISØR-TVEDESTRAND-ARENDAL

Start med en vektervandring i Risør, og få et innblikk i byens fargerike historie. Ta deretter turen til Sandøya utenfor Tvedestrand, en tilnærmet bilfri øy hvor lokale kunstnere setter sitt preg på øya. Kjør videre til Arendal, og besøk KUBEN museum og arkiv som huser flere spennende utstillinger. 

2. ARENDAL-GRIMSTAD-KRISTIANSAND

Derfra er veien kort til dikternes by, Grimstad hvor Ibsen museet er verdt et besøk. Overnatt på Lillesand Hotel Norge, medlem av De Historiske, før turen går til Kristiansand. Besøk Vest-Agder-museet og historiske Gimle gård. Opplev det nasjonale fartøyvernsenteret Bredalsholmen og ta en tur med båten Gamle Oksøy.

3. KRISTIANSAND-SETESDAL-MANDAL

Deretter går turen oppover Setesdal. Overnatt på Sølvgarden Hotell hvor man kan besøke sølvverkstedet og besøk deretter Setesdal museum som gir et godt innblikk i Setesdals historie og kultur. Ta deretter turen videre til Mandal, og Sjølingstad Uldvarefabrikk, en levende museumsfabrikk

4. MANDAL-KVINESDAL-FARSUND-FLEKKEFJORD

Dra til Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt. Derfra går turen videre til Knaben som byr på gruvevandring. Overnatt på Heddan gard, som er et flott utgangspunkt for Barnevandrerstien. Derfra går turen videre til Farsund, hvor du også kan delta på vektervandring. Avslutt turen i Flekkefjord hvor vakker gatekunst preger byen.