Meld deg på vårt nyhetsbrev

Magiske vinteropplevelser

Besøker du Sørlandet om vinteren kan du kombinere ski, skøyter, shopping, god mat og kultur og Dyreparken i samme ferie.

Enjoy the view in Setesdal .
Photo: Øystein Kvanneid
Enjoy the view in Setesdal .
Photo: Øystein Kvanneid

Alpint

Hovden Alpinsenter er Sørlandets største skianlegg med totalt 33 løyper, 2 heiser og 5 skitrekk.

Snowboarding in Hovden Alpine Center .
Photo: Øystein Kvanneid
Snowboarding in Hovden Alpine Center .
Photo: Øystein Kvanneid

Peiskos etter en dag i bakken?

Nyoppussede Hovdestøylen har en stemningsfull vinbar med peisestue hvor du kan koble av etter en dag i bakken. Nyt et deilig måltid i restauranten, og ta et slag shuffleboard.

resepsjon

mennesker som spiser

Ønsker du å overnatte har hotellet både dobbeltrom, familierom, suiter og leiligheter. 

Hovdestøylen .
Photo:
Hovdestøylen .
Photo:

Skiløyper, slalåm og snowboard på Hovden

Mange sørlendinger drar til fjells så fort muligheten byr seg. Hovden er det største vintersportsstedet på Sørlandet med 180 kilometer med langrennsløyper som går opp i høyfjellet rundt 1200 meter over havet. Hovden Alpinsenter har 43 km med løypenedfarter, to 4-seters ekspressheiser med en fallhøyde på 420 meter, fem skitrekk og en 2-seters heis. Hovden har et lite sentrum med butikker, kafeer og restauranter og populære steder for afterski. På Hovden er det flere hoteller og overnattingssteder så det er gode muligheter å sjekk inn ei varm seng.

Andre populære vintersportssteder

Litt lenger ned i Setesdal ligger Brokke, et populært vintersportssted. Her ligger løypenettet opp mot høyfjellet, ca. 700 meter over havet. Sølvgarden  i Rysstad er det nærmeste hotellet, og i Brokke finnes det hytter til utleie. Nytt i år er den helt spesielle domen som leies ut av entusiaster på Brokkestøylen. Å sitte inne i den gir en helt spesiell opplevelse, dette er glamping på sitt beste.

Kun to timer fra de fleste sørlandsbyene, i Åseral, finner du også Bortelid, Ljosland och Eikerapen skisenter med Eikerapen gjestegard

Kvinesdal byr også på masse muligheter for deg som liker vintersport. Knaben Alpinsenter har tre bakker på mellom 900 og 1100 meter. Kvinesdal er omringet av fjell, så det er mulighet for å gå langrenn flere steder også.

Se en oversikt over alle skidestinasjonene i Agder.

Bortelid skisenter

Åseral er fjellområdet nord for Lindesnesregionen og vest for Evje og Bygland i Setesdal. Her er flotte fjell med langrennsløyper og alpinbakker.

Lift in Bortelid alpine center .
Photo: Odin Rochman
Lift in Bortelid alpine center .
Photo: Odin Rochman

Vinterperler på Sørlandet

Arendal er bare en av Sørlandsbyene som blir ekstra vakker om vinteren.

Winter in Arendal .
Photo: Eirik Mykland, Arendal Tourist Office
Winter in Arendal .
Photo: Eirik Mykland, Arendal Tourist Office

Opplev skjærgården om vinteren

Lyngør ble i 1991 kåret til Europas best bevarte tettsted. Både her (Lyngør ligger rett utenfor Tvedestrand), i Kristiansand og i Arendal finner du båtruter som går hele året. Les mer om de idylliske uthavnene på Sørlandet.

På båttur i skjærgården i Lyngør .
Photo: Frame & Work©Visit Sørlandet
På båttur i skjærgården i Lyngør .
Photo: Frame & Work©Visit Sørlandet

Kajakk

Opplev Sørlandskysten om vinteren i kajakk. Les mer om padleopplevelser på Sørlandet.

Kayaking in the Risør archipelago .
Photo: Maria Aspesæther, InWhite
Kayaking in the Risør archipelago .
Photo: Maria Aspesæther, InWhite

Aquarama

Nyt utsikten til Bystranda i Kristiansand mens du varmer deg opp i utendørsbassenget til Aquarama.

Uteområde på Aquarama .
Photo: Aquarama
Uteområde på Aquarama .
Photo: Aquarama

Eksotisk vintervandring i Dyreparken

I Dyreparken er alltid like magisk, og om vinteren kan du bli med på en eksotisk vintervandring i Nordisk villmark. Bli med på foring av ulv, jerv, polarrev, elg og andre nordiske dyr. Legger du turen innom bålplassen kan du ta en pause og få varmen. Her kan du grille egen mat og hvile bena før turen går videre.

Lad opp til vinteren i Aquarama

I badelandet Aquarama kan du bestille deilige spabehandlinger, leke eller trene i svømmebassenget. Her kan du ligge i det varme bassenget og nyte vinteren ute. Alt ligger til rette for et par deilige opptining- og avslappingsdager i Kristiansand.

Ta en frisk båttur til Ny-Hellesund

Noe av det beste med Kristiansand er skjærgården. Tar du rutebåten MF Hannibal i Søgne får du en frisk tur i den pittoreske uthavna Ny-Hellesund. Du kan gå i land på øyene Monsøya, Helgøya og Kapelløya, og ta en senere båt tilbake. Ved overnattingsstedet Verftet i Ny-Hellesund kan du gå kyststien over til Olavsundet. Rutebåten går fra Høllen brygge i Søgne og har avganger året rundt.

Vinter på Lindesnes

Vinterferie på Sydspissen handler om vind i håret og salt på leppene. Gå turer, kanskje ta et vinterbad, smake fersktrukket fisk på Lindesnes Havhotells restaurant, eller spise på Michelin-restauranten Under. Opplev Lindesnes Fyr i mørket eller kanskje i en vinterstorm. Det er også mulig å overnatte på fyret. På Norges sydspiss får du ekte opplevelser i havgapet.

Vinterfiske

Kysten langs Sørlandet er perfekt for hobbyfiskere - også om vinteren. Blindleia opplevelser i Lillesand tilbyr fisketurer med guide i populære Blindleia. Og det er flere resorts langs kysten som har utleie av stabile og gode båter som passer godt for en fisketur.

Magiske opplevelser på Sirdal Huskyfarm

På Sirdal Huskyfarm møter du Odd Kvinen som har drevet med polarhunder og hundesledeturer i over 30 år og brenner for at hundene og gjestene skal få fantastiske opplevelser – året rundt. Er du klar for storslått natur sammen med glade hunder og guider, da er dette noe for deg. Stillheten i fjellet, det øde landskapet og mestringsfølelsen en tur med hundespann gir, er fantastisk.

På trugetur i Setesdal

Har du forsøkt å gå med truger? Det som er så morsomt er at du kan gå hvor som helst. Setesdal er spesielt godt egnet.

Trugetur på Sørlandet .
Photo: Frame & Work©Visit Sørlandet
Trugetur på Sørlandet .
Photo: Frame & Work©Visit Sørlandet

Hva med å utfordre deg selv litt; ta en vinternatt ute i naturen i telt.

Winter camp in the mountains of Setesdal .
Photo: Anders Martinsen
Winter camp in the mountains of Setesdal .
Photo: Anders Martinsen

Skiløyper i idyllisk skogsterreng

Kun en time fra Kristiansand like ved Evje, ligger Høgås og Gautestad. Mange synes skiløypene her er noen av de flotteste Sørlandet har å by på. De over 110 km lange løypenettet går stort sett i skogsterreng, men mulighet til å ta en topptur til Himmelsyna (649 moh) hvor du får en utsikt over Setesdal og Sørlandskysten. Kombiner Kristiansandsturen med en skitur på Høgås, og avslutt dagen med restaurantbesøk i byen.

Se skidronningen Solveig Pedersen sine tips om skiløyper på Sørlandet.

Vinterdans på skøyter

Test skøyteisen! Men husk å sjekke med lokalkjente om isen er trygg. Midt på Torvet i Kristiansand finner du en skøytebane. Kunstisbanen kan benyttes av alle, er gratis og åpen hver kveld frem til 22.00. Kunstisbane finner du også i Arendal og Lyngdal.

Et forfriskende vinterbad i Skagerak

Når du er på Sørlandet må du selvfølgelig bade, og hvorfor ikke gjøre noe du kanskje aldri har gjort før, ta et vinterbad. Visste du at når du isbader eller kaster deg ut i kaldt vann, frigjøres et fyrverkeri av endorfiner – kroppens egne lykkehormoner. Vinterbading kan i tillegg virke dempende på lette depresjoner og nedstemthet. Kroppen våkner og du kommer i en annen modus.

Her ser du Cecilie Thunem-Saanum kose seg i Lillesand.

Isbader Cecilie Thunem-Saanum i Lillesand

ISBADER CECILIE THUNEM-SAANUM I LILLESAND.
FOTO: BETTI BERNTSEN

På kanefart på Eikerapen og Bortelid

Opplev naturen i sakte tempo og fra et annet perspektiv. Sett deg inn i sleden og pakk deg godt inn i varme tepper. La hverdagen suse, og la vinterstemningen sige inn i sjelen ved lyden av bjellene og lukten av dampende hester. Kanefarten kan du oppleve på Eikerapen Gjestegard i Åseral.

Kanefart med hest på Eikerapen Gjestegard

Frisk båttur med Tregde Ferie i Mandal

Tregde Ferie tar deg med på en frisk tur med RIB i en vintervakker skjærgård med kurs mot Norges sydligste fyr, Ryvingen. Det er også mulig å leie egen båt og dra på oppdagelsesferd mellom holmer og skjær. Kast ut snøret og se om du får dagens middag på kroken.

Fiske på Tregde Ferie .
Photo: Tregde Ferie
Fiske på Tregde Ferie .
Photo: Tregde Ferie

Se flere vinteropplevelser på Sørlandet

Views of Bortelid alpine center .
Photo: Odin Rochman
Views of Bortelid alpine center .
Photo: Odin Rochman