Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyheter 2024

Kunstsilo åpnet i Kristiansand 11. mai! 

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som akkurat nå forvandles til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet skal romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Kunstsilo åpnet 11. mai 2024

Siloen i Kristiansand, som for lengst er tømt for korn og tatt ut av tjeneste, ble reist av Christiansands Møller på midten av 1930-tallet. Fra å være et regionalt kunstmuseum på linje med andre regioners kunstmuseer, rykker Kristiansand opp en divisjon når Kunstsilo åpner. Kunstsilo blir et nasjonalt kunstmuseum, med samlinger og utstillinger som på sitt beste vil være helt i toppen av hva kunst-Norge kan by på.

Kunstsilo blir enestående, både med tanke på innhold og arkitektur. Ambisjonen er at folk i alle aldre og samfunnslag vil besøke museet og sitte igjen med gode opplevelser etter å ha vært på besøk.

Om kunsten

Kunstsilo har tre kunstssamlinger: Christianssands Billedgalleri, Sørlandssamlingen og den nye Tangen-samlingen. Til sammen utgjør de over 7,500 kunstverk.

Kristiansanderen Nicolai Tangen har lenge hatt en lidenskapelig interesse for kunst, og spesielt for norsk og nordisk modernistisk kunst. Tangen har i dag en av verdens største samlinger av nordisk, modernistisk kunst fra perioden 1920-1990.

Tangen-samlingen inneholder et representativt utvalg hovedverk av de viktigste og mest toneangivende nordiske kunstnerne fra perioden. Blant kunstnerne representert i samlingen er Jakob Weidemann, Aase Texmon Rygh, COBRA-kunstneren Asger Jorn, billedhoggeren Sonja Ferlov Mancoba og svenske Olle Bærtling.

Siloen i Kristiansand, som for lengst er tømt for korn og tatt ut av tjeneste, ble reist av Christiansands Møller på midten av 1930-tallet. Fra å være et regionalt kunstmuseum på linje med andre regioners kunstmuseer, rykker Kristiansand opp en divisjon…

Kunstsilo, Kristiansand .
Photo: Kari Anne Røysland
Kunstsilo i Kristiansand .
Photo: Iselinn Andersen

 

 

Dyreparken Hotell har blitt til Dyreparken Safarihotell 

Bo på Dyreparken Safarihotell ved inngangen til Dyreparken. Opplev smaken av Afrika - i Norge.

Rett ved inngangen til Dyreparken, med en helt unik plassering ved savannen, finner du Dyreparken Safarihotell. Dette er et hotell du ikke finner maken til i Norge. Du kommer faktisk ikke nærmere Afrika. I alle fall ikke her på Sørlandet. Her går sebraer forbi utendørs, og en stor sjiraff ønsker deg velkommen innendørs. Dette er et familiehotell som har rom i flere kategorier. Fra enkeltrom til nye, store familiesuiter. De aller fleste rommene har balkong. Enten mot Grashavet og Safaricampen, eller mot inngangen til Dyreparken og savannen i Dyreparkens Afrika.

 

 

Andre nyheter i Dyreparken

Juliusskogen blir enda større og har blitt et av Dyreparkens mest populære overnattingssteder

Bo tett på naturen i kule, små trehytter med klatreløyper på alle kanter. Barna kommer til å elske det!

Juliusskogen har på kort tid blitt et av våre aller mest populære overnattingssteder. Her elsker små og store aper å overnatte. Juliusskogen består av 120 kule, små hytter som ligger i hyggelige tun i skogen med kort vei til Dyreparken og Badelandet. Over og rundt hyttene finner du morsomme klatreløyper der barna kan utfolde seg fritt. Så kom og slipp løs din indre ape - bo i Juliusskogen!

Velkommen til en helt egen tretoppverden over hyttetakene som garantert vil få små og store mager til å kile. Over og rundt Juliusskogen finner du en helt unik klatreløype. Her kan ungene løpe fritt opptil 9 meter over bakken på trygge klatrestier bestående av nett og gangbroer. Anlegget spenner seg bredt rundt området, og byr på masse mestring, lek og moro.

34 nye trehytter står klare sommeren 2024, totalt har Juliusskogen 120 hytter (100 ordinære og 20 tilrettelagt for gjester med rullestol). Det tilsvarer 580 sengeplasser.

Les mer her: https://www.dyreparken.no/juliusskogen/

Kaptein Sabeltann fyller 35 år! Vi feirer

I 2024 markeres det at Kaptein Sabeltann fyller 35 år. I Dyreparken skal dette selvsagt feires. Mer informasjon om feiringen til Kongen på Havet kommer!

Helt nytt Sirkus Jesper i 2024! 

Dyreparken i Kristiansand er åpen hver dag hele året og er et sted for lek, latter og læring. Årlig er over en million besøkende i Dyreparken og Badelandet. Her får du noen høydepunkter fra Dyreparken. Dyreparken Dyreparken har over hundre ulike…

Dyreparken Safarihotell .
Photo: Dyreparken
Dyreparken Safarihotell .
Photo: Dyreparken

Nytt Vitensenter i Kvinesdal

Den 13. januar 2024 åpnet Vitensenteret en ny avdeling i Kvinesdal. To dyktige formidlere, Kjetil Viken og Joakim Svindland, samt tre VitenLoser er på plass. Vi har fylt lokalene med spennende innhold. Hver 2. helg i måneden, samt skoleferier, kan du oppleve nye, spennende aktiviteter. Vi er klare til å ta imot både store og små.

Følg med på vår programside for å se hva vi finner på. Her kan du også kjøpe billetter. 

Vi gleder oss skikkelig til et spennende år her på senteret. 

For åpningstider, se nettsiden.

Billettpris: 70 kr per person

Link til vår nettside: Vitensenteret Kvinesdal

legfigur

Bestilling av opplevelser og bursdag

Ønsker du å feire bursdag eller samle venner og familie til en morsom dag sammen? På Vitensenteret Kvinesdal, er det mulig å arrangere både bursdagsselskap, familiedager og eller teambuilding med ulike aktiviteter. På våre nettsider, vil vi fortløpende legge ut flere morsomme arrangement.

barn som leker med rør

Pedagoger på Vitensenteret .
Photo: Vitensenteret
Pedagoger på Vitensenteret .
Photo: Vitensenteret