Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Sørlandsbadet Turpark Lyngdal Norway
Sørlandsbadet Turpark Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bo i Lyngdal, opplev hele Sørlandet

Med Lyngdal som base har du kort vei til attraksjoner og opplevelser i vestre del av Sørlandet. Herfra er det kort vei til Sørlandsbyene Lyngdal, Farsund, Flekkefjord, Mandal og Kvinesdal. Lyngdal ligger en 2,5 timers kjøretur fra Stavanger og en drøy time fra Dyreparken i Kristiansand.

Opplev Lyngdal, Farsund, Flekkefjord, Mandal og Kvinesdal

Lyngdal

I Lyngdal finner du Sørlandsbadet, et av Sørlandets flotteste badeland, med bassenger både ute og inne, velværeavdeling og treningsstudio. Rosfjord Strandhotell ligger rett ved Sørlandsbadet, her har de restaurant med fokus på lokalmat og inngangsbilletter til Sørlandsbadet er inkludert i prisen for hotellgjester. Like i nærheten finner du Lucky Strike bowlingsenter, med seks bowlingbaner biljardrom.

Besøk laksetrappa i Kvåsfossen. Der kan du gjennom store glassvinduer se laksen svømme opp elven.

I Konsmoparken finner du en frisbeegolfbane, lekeplass, skateboardpark og BMX sykkelbane.

Hos Tingvatn fornminnepark i Hægebostad (en del av Vest-Agder-museet) kan du oppleve vikinghistorie (NB: Kun søndagsåpent utenom sommerferien).

Lindesnes

Bor du i Lyngdal har du kort vei til Lindesnes. Kjør over heia mot Spangereid rett etter Rosfjord Strandhotell. I Spangereid kjører du over Spangereidkanalen. Ta en avstikker til Jentan på Båly for en smak av sydspissen. Her får du deilige fiskekaker, fersk fisk og sjømat og lokale mat- og drikkespesialiteter fra Sørlandet

På Båly finner du også Lindesnes Havhotell. Her kan du besøke restauranten på hotellet eller spise på Europas første undervannsrestaurant Under.

Følg veien videre ut til Norges sydligste punkt, Lindesnes Fyr. Lindesnes Fyr er en levende fyrstasjon med utstillinger, filmvisninger, kafé og museumsbutikk. Her jobber Norges eneste fyrvokter og du kan også overnatte på fyret.

Farsund og Lista

Bare tjue minutters kjøring fra Lyngdal, finner du Farsund og Lista. Farsund er en nydelig kystby som er kjent som Kaperbyen. En av byens perler er utkikkspunktet Varbak, som gir deg panoramautsikt over byen. Prøv også ut sykkelruten Vita Velo Vest-Lista.

På Lista, som er Norges svar på Skagen, finner du Sørlandets lengste strender. Listastrendene er supre hele året, enten du vil svømme, surfe, fiske eller bare ta en liten rusletur. Lista Fyr er også infosenter for Lista Våtmarksområde og fuglestasjon. Lista er nemlig et av Norges beste steder for fuglekikking

Skandinavias største innendørs skatepark, Flipside, ligger på Lista. På samme sted finner du også Lista Adrenalinpark med paintball-bane og gokart-bane.

Flekkefjord

Flekkefjord har et koselig og intimt bysentrum. Her finner du hyggelige kaféer og restauranter og gode muligheter for shopping. I Hollenderbyen, den eldste bydelen, kan du oppleve gatekunst på høyt nivå.

I sommerhalvåret kan hele familien ha det gøy med å sykle dresin på det gamle jernbanesporet i Flekkefjord. Mor og far kan sykle dresinene mens barna sitter på egne seter og nyter turen.

Ta turen til den vakre øya Hidra. En tur til toppen av Hågåsen er også å anbefale. Her kan du overnatte i kunstinstallasjonen Små Hytter

Legg også inn en dagstur til Brufjell. De horisontale jettegrytene i fjellsiden er en av de kuleste turene i Sør-Norge.

Kvinesdal

Kvinesdal ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal. Kvinesdal er kanskje mest kjent for den flotte utsikten på The Bølgen & Moi Hotel Utsikten. Her finner du også Utsikten Kunstsenter og Utsikten golfpark

I tillegg til sterke bånd til Amerika, er naturen i Kvinesdal det som gjør at mange legger turen hit. Den lange Fedafjorden og dalen som strekker seg innover i landet omkranset av høye fjell gir flere karakteristiske landemerker. Besøk gruvelandsbyen Knaben øverst i kommunen. 

Kvinabadet tilbyr bademoro for hele familien og her finner du også en innendørs klatrevegg.

Flere opplevelser på Sørlandet

Se arrangementer i og rundt Lyngdal

Se full oversikt over hva som skjer på Sørlandet.

Se flere aktiviteter i og rundt Lyngdal, Farsund, Flekkefjord, Mandal og Kvinesdal