Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lygna River Lyngdal Norway
Fisherman at Lygna River Lyngdal Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ta en fisketur med familien

I Lyngdal og Hægebostad er det mange steder å fiske, både i fersk- og saltvann. Den 20 kilometer lange elva Lygna strekker seg fra Hægebostad i nord til Lyngdalsfjorden i sør.

Fiske i ferskvann

Mulighetene for ferskvannsfiske er mange i området. Lavlandsvann, fjellvann og små elver, nesten alle med nydelig ørret (Salmo trutta). Andre arter som finnes i disse vassdragene er også mange; bekkerøye, røye, laks, sjøørret, sørv, suter, karpe og ørekyte. I Hægebostad er det mange innsjøer med gode fiskemuligheter. 

Havfiske

I kystkommunene er det gode muligheter for sjøfiske .Det er mulig å fiske både fra land og fra båt. Fiskelykken er som i alle andre havområder dels avhengig av sesonger, vær og vind. Kyststrekningen er svært fiskerik. Makrell, sjøørret, torsk, lyr, lange og sei er de vanligste fiskeslagene.

Båtutleie i regionen

Den lange kyststripen med en fantastisk skjærgård er Sørlandet på sitt beste. Er det sjøfiske du er ute etter så anbefales Korshamn Rorbuer eller Hausvik Maritim. Her er det mulighet for å leie båt eller bli med på en guidet havfisketur. Utforske holmer og knatter og lune viker og se solen glitre i salt sjø.

Prøv fiskelykken i en av Sørlandets beste lakseelver

Elva Lygna ved Lyngdal er en populær lakseelv på Sørlandet. Naturen langs elva er flott, og Kvåsfossen med laksetrappa er en av hovedattraksjonene. 

Attraktiv lakseelv på Sørlandet

Elva Lygna i Lyngdal er en av de mest attraktive lakseelvene på Sørlandet. I 2008 ble det som regnes for å være den største laksen fisket i nyere tid, tatt i Lygna. Laksen var på hele 17,6 kg. I tillegg til å være en god lakseelv, er naturen langs Lygna en fin opplevelse. Det er flere attraksjoner og opplevelser langs elva, og tar du kjøreturen fra Lyngdal og oppover dalføret langs elva er det en flott tur. 

Laksetrapp

Den 20 kilometer lange Lygna elva inneholder mange aktiviteter inkludert en laksetrapp. Den er bygget for at laksen kan svømme oppover og passere Kvåsfossen. Du kan også finne overnatting, campingmuligheter, turmuligheter og flott natur langs elva. 

Mer informasjon om fiske i Lyngdal

Flere opplevelser i Lyngdal

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen