Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Sunset in Lillesand
Lillesand harbor in sunset.
Photo: Fake Viking Media
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Velkommen til Lillesand – den lille, levende byen ved Blindleia. Hvor spisestedene ligger tett i tett langs bryggekanten, og hvor folk kommer langveisfra for å handle i nisjebutikkene.

Denne byen vil få plass i hjertet ditt!

Skroll ned for inspirasjon, eller planlegg reisen nå. Se overnatting, serveringssteder, opplevelser og hva som skjer.

Lillesand .
Photo:
Lillesand .
Photo:

Her kan små og store senke skuldrene, enten de sjekker inn på byens historiske hotell eller nyter campinglivet.

Barn med mobil .
Photo:
Barn med mobil .
Photo:

Lillesand er kjent for sin unike skjærgård, med mer enn 1000 holmer og skjær. Sommerstid kan du ta Badebåden eller bli med M/B ØYA på tur mellom Lillesand og Kristiansand.

Brekkestø .
Photo:
Brekkestø .
Photo:

Dette er byen med alle badeplassene. Enten du foretrekker salt- eller ferskvann, strand eller svaberg. Her finner du oversikt over hvor du bade – året rundt.

Badebilde .
Photo:
Badebilde .
Photo:

Vil du ha en opplevelse helt utenom det vanlige, tilbringer du natten i Mysteriehuset, byens escape room – med en vri.

Mysteriehuset .
Photo:
Mysteriehuset .
Photo:

Trives du i høyden, står verdens høyeste frittstående klatretårn, Opplevelsestårnet OVER og venter på deg. 47 meter høyt, med innvendige trapper, utstikkere med glassgulv og utsikt halvveis til Danmark.

OVER .
Photo:
OVER .
Photo:
OVER .
Photo:
OVER .
Photo:

Om sommeren pulserer byen, med festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og folkeliv i sentrumsgatene og gjestehavna.

Se her hva som skjer

Konsert .
Photo:
Konsert .
Photo:
Konsert Lillesand .
Photo:
Konsert Lillesand .
Photo:

I Lillesand er du aldri langt fra din neste naturopplevelse. Turstiene er mange og godt opparbeidet, enten du er rask til beins, trenger rullestol, sykler eller går med barnevogn. Turområdet på Kaldvell er et eldorado både for mosjonister og familier på tur.

Kaldwell .
Photo:
Kaldwell .
Photo:

Skjærgården utenfor Lillesand er kjent for sitt gode fiske, året gjennom. Helt fra den første sjøørreten tas på vårparten til hummerfisket i oktober.

Fiske .
Photo:
Fiske .
Photo:

I Lillesand kan du leie egen båt, eller låne robåt på Verven. Her kan du også se spor etter byens storhetstid under seilskutetiden.

Båt .
Photo:
Båt .
Photo:

Titt innom på by- og sjøfartsmuseet, eller bli med på byvandring. Eller bare ta en rusletur rundt i de trange smauene og nyt en is på bryggekanten.

Velkommen til Lillesand!

Is .
Photo:
Is .
Photo:

Besøk sørlandsperlen Lillesand

Opplev det beste av den sørlandske skjærgården i Lillesand og langs Blindleia. Kos deg med urbant landsbyliv mellom idylliske hvite trehus. Lillesand sentrum har koselige butikker, restauranter, barer, museer og kunstgallerier.

 

Opplev skjærgårdsperlen Blindleia

En båttur gjennom Blindleia er en vakker sjøreise mellom hundrevis av øyer og holmer, med masse hytter og nydelige gamle uthavner som Gamle Hellesund og Brekkestø på Justøya.

 

Se brosjyren "Smau og allmenninger i Lillesand 2022"

Lillesand kommune har i samarbeid med Vestre Moland og Lillesand historielag laget en brosjyre som viser smau og allmenninger i Lillesand sentrum. Noen av disse er gått ut av bruk og framstår som privatisert. Brosjyren inneholder et kart med vandringsrute og historiske opplysninger. Prosjektet er støttet økonomisk av fylkeskommunen. Det vil også bli arrangert byvandringer i sommer. Redaktør er Terje Ellefsen.

 

Verdens høyeste frittstående klatretårn står i Lillesand

Overnatting i Lillesand

På Lillesand Hotel Norge fra 1873 kan du sove godt i en vakker bygning med historisk sus. Knut Hamsun var en berømt gjest i sin tid. Hvis du heller vil campe, med telt, bobil eller campingvogn, vil du trives på Tingsaker familiecamping eller på Skottevik Feriesenter i Høvåg, som ligger litt utenfor byen.

Historiske bygninger og skikkelig Sørlandsstemning

Lillesand er en av de klassiske, hvite byene som mange forbinder med Sørlandet, og i sentrum av Lillesand finner du også mange flotte og historiske bygninger å utforske.

Hva skjer i Lillesand

Konserter og arrangementer i Lillesand.

Opplevelser i nærheten av Lillesand

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen