Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Topp 11 opplevelser i Julebyen Kristiansand

3D lysshow på Domkirka i Julebyen Kristiansand
3D lysshow på Domkirka i Julebyen Kristiansand.
Photo: Erling Slyngstad-Hægeland / Kvadraturen.no

Se full oversikt over alt som skjer i Julebyen 2021: 

1. 3D lysshow på Domkirken

3D lysshowet på den 70 meter høye Domkirkeveggen i Kristiansand blitt en flott tradisjon. Det blir visninger fra 13. til 23. desember.

2. Julebyen har daglig program i hele desember

11. november tennes vinter- og julebelysningen i Kristiansand. Julebyen Kristiansand åpner 27. november 2021. Her blir det julemarked på Torvet og ekstra lange åpningstider i Kristiansand sentrum fram mot jul. Kjøpesentre og butikker lager juleverksted og kundekvelder og på byens restauranter kan du koble av med både tradisjonsrik og nymotens julemat. 

Det blir også stemningsfull utstilling inne i Rådhuset i Kristiansand fra 27. november til 22. desember. Opplev en historisk utstilling av juletrær med pynt og historie fra ulike perioder.

Julebyen Kristiansand

3. Test skøyteferdighetene på isbanen

Finn frem skøytene og ta hele familien med på skøytemoro midt i byen. Det er en stor flombelyst isbane på Øvre Torv, rett ved siden av julemarkedet. Bua låner også ut gratis skøyter fra egen bod på torvet.

4. Kjøp julegaver og julegodter på julemarkedet

Det store julemarkedet på Øvre Torv er inspirert av julemarkeder i europeiske byer. Her blir det salg av julegaver og håndverk, brente mandler, italiensk is, mat og drikke. Les mer om julemarkedet og butikkenes åpningstider.

Julebakst og julegodter på julemarked Kristiansand

5. Garantert god julestemning i Kilden

Til Kilden teater og konserthus kommer kjente og kjære artister med sine julekonserter og det er masse gøy som skjer for barna.

6. Nyt stemningsfull julemusikk i Domkirka

I adventstida kan du få med deg åpen kirke og flere julekonserter med nasjonale og lokale artister, kor og musikere i Kristiansand Domkirke.

Tore Ljøkjel spiller saksofon fra Domkirketårnet 7. til 23. desember kl 16.15-16.45 (unntatt 12. des), noe som er blitt en juletradisjon i Kristiansand.

Pyntet juletre og kirkespiret Kristiansand Domkirke

7. Feire jul i Dyreparken

I år holder Dyreparken åpent "Jul på KuToppen" hver helg i november og desember helt fram til jul! Det blir topp julestemning med  juletre og julepynt, masse deilig julemat på Setra, bålpanner på tunet og flere boder som tilbyr julete matretter og aktiviteter. Les mer.

Jul på KuToppen i Dyreparken, Kristiansand

8. Sørlandets Kunstmuseum

Opplev Sørlandskunsten på Agders største kunstmuseum. Her kan du også ta en pause med barna og lage fin julepynt eller julegaver på adventsverkstedet.

Tidlig i desember hvert år arrangeres også Designernes Julemarked på SKMU.

9. Spis en deilig kagemann fra et av byens bakerier

Visste du at før i tida var sørlendingene så fattige at de ikke hadde råd til ingrediensene i pepperkaker? Flaks for oss. Ellers hadde de kanskje ikke funnet opp kakemenn. Det deilige myke bakverket er fast inventar på alle landsdelens bakerier fra tidlig høst og for mange blir det ikke ordentlig jul uten. Finn din favoritt blant bakeriene i Kristiansand.

Bakery at christmas with norwegian christmas cakes

10. Jul på Fiskebrygga

Fiskebrygga i Kristiansand julepyntes. Broa på Fiskebrygga blir lyssatt med tusenvis av skinnende lyspærer som skaper et fint julemiljø og et “Insta moment” på brygga. Spis middagen på en av restaurantene eller kjøp med deg hjem noe deilig sjømat fra fiskebasaren og nyt kvelden i ro og fred hjemme. Det er på vinteren skalldyrene smaker best!

Lysbroen på Fiskebrygga i Julebyen Kristiansand

11. Juleverksted på Vitensenteret

Vitensenteret Sørlandets avdeling i Kristiansand ligger midt i Markensgate. Her kan barna lage dekorativ julepynt og lage juleslim!

Og en ekstra: Ta en selfie i julekula på Torvet

Midt på Torvet i Kristiansand finner du en gigantisk lysende julekule. Ta årets julebilde her eller ta en selfie med deg selv og dine beste venner.

Julekula i Julebyen Kristiansand

Partnerinnhold:

Jul i Kilden

Gled deg til julekonserter med kjente og kjære artister. I Kilden teater og konserthus får du julestemningen inn med vakre toner og morsomme forestillinger.

Se hva som skjer i Julebyen Kristiansand

Full oversikt over alle arrangementer finner du her.

Les mer

 

Hold deg oppdatert - Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ønsker du tips til aktiviteter og gode overnattingstilbud på epost? Meld deg på Visit Sørlandet nyhetsbrev.

Gode tilbud på overnatting og julebord

Bo på Bystranda

På Scandic Kristiansand Bystranda bor du nær sentrum og kan også benytte deg av Aquarama Spa. De beste prisene finner du på nettsiden til Scandic Kristiansand Bystranda.

Scandic Sørlandet

På Scandic Sørlandet er det julebord med underholdning og familiejulebord. Perfekt sted å samle vennegjengen eller familien. Vil du bo nærme Dyreparken (som også har juleaktiviteter) og Sørlandssenteret er dette stedet. Book overnatting her.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen