Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Sommer i Kristiansand
Kristiansand.
Photo: Visit Sørlandet

Sommerbyen Kristiansand

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I sommer kan du kombinere smellvakker sørlandsk natur med kunstopplevelser, kulinariske matopplevelser og utendørskonserter i spektakulære omgivelser. I tillegg frister Kristiansand med fine strender, koselige gater og en avslappende atmosfære. Her er 12 tips til hva du må få med deg i sommerbyen Kristiansand.

Nyt strandlivet på Bystranda

Det er få byen i Norge som slår Kristiansand sommerstid, midt i byen ligger Bystranda og her kan du nyte strandlivet. Bystranda har Blått flagg og oppfyller krav om vannkvalitet, sikkerhet, service og miljø. Må du å kjøle deg ned, finner du Hennig-Olsen is utsalg like i nærheten.

Badelandet Aquarama

Aquarama på ligger også på bystranda og inneholder blant annet plaskebasseng for de minste, tre ulike vannsklier, bølgebasseng, strømkanal og ikke minst surfebølgen, AquaSurf.

Kilden

Med en beliggenhet på bryggekanten rett ved Fiskebrygga har både turister og byens egne innbyggere fått øynene opp for det arkitektoniske flotte bygget. Restauranten i Kilden har også en nydelig uteservering!

Hva skjer i Kristiansand

Se hva som skjer i Kristiansands mest oppdaterte arrangementkalender.

Blindleia, Norges vakreste kyststrekning

Skjærgården viser seg fra sin vakreste side om du opplever den fra sjøen. Du må aldri forlate Kristiansand før du har besøkt idylliske uthavner, holmer og øyer med koselige sørlandshus, lune viker og blankskurte svaberg. "Badebåten" tar deg ut i Kristiansands skjærgård der du kan hoppe av på ei øy for bading og aktiviteter før du drar tilbake på ettermiddagen. Du kan også ta rutebåten M/B Øya gjennom Blindleia som går mellom Lillesand og Kristiansand. Se alle båtturer i Kristiansand.

Tips: Freser du kun forbi i bil anbefaler vi en avstikker til den gamle uthavna Brekkestø. Her får du kjøpt noen helt enorme is som kan nytes på brygga blant den sørlandske trehusbebyggelsen.

Icecream in Brekkestø
Brekkestø.
Photo: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Is i Brekkestø

Besøk den gamle uthavna Ny-Hellesund

Litt vest for Kristiansand finner du Søgne. Der kan du ta rutebåten Hannibal til den historiske uthavnen Ny-Hellesund. Pakk med deg piknikkurven og badetøyet og gå i land på Monsøya, Helgøya eller Kapelløya. Du kan enten ta en senere båt tilbake eller overnatte i de lekre leilighetene på brygga hos Verftet.

Ravnedalen

Gå en tur i Ravnedalen, byens flotte naturpark og grønne lunge. Om sommeren holdes det konserter, quiz og annen underholdning i parken og sommeråpne Café Generalen serverer deilige fristelser som hamburgere, salater og annet snacks.

Tips: Trenger du litt ekstra trening? Gå trappene til toppen av Ravneheia og nyt utsikten over byen 144 meter over havet.

Visste du at...

Visste du at Kronprinsesse Mette-Marit kommer fra Kristiansand og ferierer hver sommer på Dvergsøya rett utenfor byen?

Fakta om Ny-Hellesund

Ny-Hellesund ligger i havgapet utenfor Søgne. Øygruppen består av tre øyer; Helgøya, Kapelløya og Monsøya. 

Den gamle uthavnen var særlig viktig i seilskutetida og var en populær havn for skip som seilte langs norskekysten.

Kunstmuseet SKMU

Hvis du trenger en pause fra godværet, er Sørlandets Kunstmuseum SKMU et utmerket alternativ. Kunstmuseet by på varierte utstillinger og kulturarrangementer med norsk og internasjonal kunst. Kunstmuseet har også ulike kveldsarrangementer hver onsdag.

Torvet

Byens hjerte er treffpunktet midt i sentrum. På Torvet finner du caféer, restauranter og kaffebarer i fleng. Her kan du smake deg gjennom store deler av verden. Ta lunsjen på Bønder i byen som serverer urban bondekost med smaker, inspirasjon og råvarer fra lokale leverandører. Besøk Torvet Bistro som tilbyr franskinspirert mat laget fra grunnen av med lokale råvarer. Eller safe med saftig hamburger fra Setesdal på Hos Naboen.

Aktiv ferie i Kristiansand

Klatrepark, golf, og vannaktiviteter. Jegersberg, Baneheia eller Odderøya er områder i gangavstand til sentrum, perfekt for en løpe- eller sykkeltur.

Posebyen

Den gamle bydelen i Kristiansand heter Posebyen og har en sjarmerende trehusbebyggelse. I den nordøstre delen av Posebyen finner du en av Nord-Europas største samlinger av lav, gammel trehusbebyggelse.

Tips: Ta en rusletur gjennom gatene og hils på de lokale som bor her. 

Uteliv

Kvelden avsluttes med en frisk sommerdrink på Bakgården. Her serveres gode cocktails og drinkemenyen er imponerende. Barsjef Stian Wehus er norgesmester i cocktails og elsker å leke og eksperimentere med ingredienser for å skape nye drinker. På Caledonien Hotel kan du nyte drinken utendørs i 13. etasje i byens rooftop bar Club 21.

Konserter og festivaler

Konserter, stand up, teater, humor, show, quiz og mer til - Se hva som skjer i Kristiansand.

Festivalopplevelser på Sørlandet
Festivalopplevelser på Sørlandet.
Photo: Magnus Furset©Visit Norway

Konserter og festivaler i Kristiansand

Kultur i Kristiansand

Besøk Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand Kunsthall eller ett av de andre kunstgalleriene i Kristiansand.

Opplev konserter på Cafe Generalen i Ravnedalen om sommeren, stedet Ole Paus har kalt Norges vakreste konsertscene. Det er også masse som skjer i andre konsertlokaler i Kristiansand.

Les mer om kunst og kultur i Kristiansand.

Festivaler og events

Musikk, matarrangementer og mange andre events. Kristiansand har et meget godt kulturtilbud - også om sommeren. Full oversikt finner du alltid på Kristiansands eventkalender.

Les mer

Your Recently Viewed Pages