Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Dessert på Smag og Behag
Dessert på Smag og Behag.
Photo: Thina Reppen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
I Grimstad er mangfoldet av mat og drikke stort. Det er et godt utvalg av  forskjellige spisesteder og utsalg av lokale råvarer hvis du ønsker å lage maten selv.
Lunch at Platebaren, Grimstad
Lunch at Platebaren, Grimstad.
Photo: Hanne Feyling

Crabs
Crabs .
Photo: Grimstad Turistkontor

Grimstad er omgitt av fruktbare landbruksområder som leverer lokalproduserte råvarer av ypperste kvalitet. Hver vår konkurrerer potetbøndene i landet om hvem som får levert de første tidligpotetene til slottet, og ikke sjeldent er bøndene fra Reddal i Grimstad tidligst ute.

Konserveringsfabrikken "Smaken av Grimstad" har laget en fin film om deres produksjon i Grimstad.

Nyt et godt måltid

Mangfoldet er rikt i både mat og drikke, så sett av tid til å nyte et godt måltid på en av byens restauranter. Vil du lage maten selv finnes det mange muligheter for å få kjøpt lokale råvarer: Hesnes Gartneri selger sesongens grønnsaker og frukt i sitt hyggelige utsalg på Hesnes, mens Brødrene Tellefsen har utsalg av grønnsaker, egg, frukt og bær ved Oddensenteret i sentrum.

Skulle det friste med fisk eller skalldyr ligger Fiskernes Salgslag i havnen med fersk og lokalfisket sjømat. De varme fiskekakene passer ypperlig sammen med en pause på brygga.

Vil du ut å spise på restaurant så ligger vinneren av Ganefartprisen 2012 midt i gågaten i Grimstad. Smag & Behag er et lite matsenter med delikatessedisk og en hyggelig restaurant. Apotekergaarden er kjent for sin lune stemning og godt utvalg i drikke. Her finner du blant annet øl fra Nøgne Ø og akevitt fra Det norske brenneri, begge produsenter som er lokalisert i Grimstad og som høster god kritikk for sine produkter.

Et annet sted med koselig stemning og god mat er Café Ibsen som ligger like ved Ibsen-museet. Cafeen er tidligere kåret til Norges koseligste kafe. Det er mulig at det var her Henrik Ibsen spiste når han bodde i Grimstad fra 1843 til 1850. Like ved Ibsen-museet finner du også en av byens mange bakere: Grimstad har hele 3 bakerier og er godt kjent for "porkene" fra Bergshaven Bakeri & Konditori og de gode pølsebrødene til Morterud.

Den Lille Madfesten

Hver høst arrangeres Den Lille Madfesten i Grimstad sentrum. Da samles store og små matprodusenter med fine stander i sentrum for å feire lokal mat og drikke. Du kan smake, lukte, se, høre og kjøpe alt det gode Grimstadregionen har å by på. I tillegg er det forskjellige konkurranser, som Den lille kakebakeren, Den lille ølbryggeren, og kokkekamp.

Nøgne Ø: Øl i verdensklasse

Nøgne Ø i Grimstad var pionér for eksplosjonen av mikrobryggerier i Norge. Nå vokser det prisbelønte bryggeriet som turistattraksjon, og viser gjestene sine veien til øl i verdensklasse.

Besøk Det Norske Brenneri i Grimstad

Det Norske Brenneri er Norges nest største brennevinsprodusent, med en rekke kjente merkevarer som blant annet Arvesølvet Aquavit og Harahorn Small Batch Gin. Brenneriet lager også flere sorter akevitt, gin, whisky, eplebrandy og mye mer. Bli med på en spennende tur gjennom destilleriet, og opplev den helt spesielle stemningen

Spisesteder i Grimstad