Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Grimstad- grønnsaksutsalg på Odden
Grimstad- grønnsaksutsalg på Odden.
Photo: Hanne Feyling
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
I Grimstad er mangfoldet av mat og drikke stort. Det er et godt utvalg av  forskjellige spisesteder og utsalg av lokale råvarer hvis du ønsker å lage maten selv.
Lunch at Platebaren, Grimstad
Lunch at Platebaren, Grimstad.
Photo: Hanne Feyling

Crabs
Crabs .
Photo: Grimstad Turistkontor

Grimstad er omgitt av fruktbare landbruksområder som leverer lokalproduserte råvarer av ypperste kvalitet. Hver vår konkurrerer potetbøndene i landet om hvem som får levert de første tidligpotetene til slottet, og ikke sjeldent er bøndene fra Reddal i Grimstad tidligst ute.

Konserveringsfabrikken "Smaken av Grimstad" har laget en fin film om deres produksjon i Grimstad.

Nyt et godt måltid

Mangfoldet er rikt i både mat og drikke, så sett av tid til å nyte et godt måltid på en av byens restauranter. Vil du lage maten selv finnes det mange muligheter for å få kjøpt lokale råvarer: Hesnes Gartneri selger sesongens grønnsaker og frukt i sitt hyggelige utsalg på Hesnes, mens Brødrene Tellefsen har utsalg av grønnsaker, egg, frukt og bær ved Oddensenteret i sentrum.

Skulle det friste med fisk eller skalldyr ligger Fiskernes Salgslag i havnen med fersk og lokalfisket sjømat. De varme fiskekakene passer ypperlig sammen med en pause på brygga.

Vil du ut å spise på restaurant så ligger vinneren av Ganefartprisen 2012 midt i gågaten i Grimstad. Smag & Behag er et lite matsenter med delikatessedisk og en hyggelig restaurant. Apotekergaarden er kjent for sin lune stemning og godt utvalg i drikke. Her finner du blant annet øl fra Nøgne Ø og akevitt fra Det norske brenneri, begge produsenter som er lokalisert i Grimstad og som høster god kritikk for sine produkter.

Et annet sted med koselig stemning og god mat er Café Ibsen som ligger like ved Ibsen-museet. Cafeen er tidligere kåret til Norges koseligste kafe. Det er mulig at det var her Henrik Ibsen spiste når han bodde i Grimstad fra 1843 til 1850. Like ved Ibsen-museet finner du også en av byens mange bakere: Grimstad har hele 3 bakerier og er godt kjent for "porkene" fra Bergshaven Bakeri & Konditori og de gode pølsebrødene til Morterud.

Den Lille Madfesten

Hver høst arrangeres Den Lille Madfesten i Grimstad sentrum. Da samles store og små matprodusenter med fine stander i sentrum for å feire lokal mat og drikke. Du kan smake, lukte, se, høre og kjøpe alt det gode Grimstadregionen har å by på. I tillegg er det forskjellige konkurranser, som Den lille kakebakeren, Den lille ølbryggeren, og kokkekamp.

Nøgne Ø: Øl i verdensklasse

Nøgne Ø i Grimstad var pionér for eksplosjonen av mikrobryggerier i Norge. Nå vokser det prisbelønte bryggeriet som turistattraksjon, og viser gjestene sine veien til øl i verdensklasse.

Spisesteder i Grimstad