Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Coastline of Grimstad
Coastline of Grimstad.
Photo: Peder Austrud / Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skap gode minner i Grimstads vennlige skjærgård

I Grimstadskjærgården ligger alt til rette for å skape gode sommerminner med venner og familie. Fra sentrum kan du finne mange perler både på land- og sjøsiden. Det beste av alt er at det aller meste er tilgjengelig for alle, og mange steder er også godt tilrettelagt med toaletter og brygger for enklere adkomst. Det kan vi takke Selskapet for Grimstad bys vel for. Allerede i 1920-årene begynte Byselskapet å kjøpe opp eiendommer i byen og i skjærgården, og i dag er over 1000 mål tilgjengelig for alle. 

Båtliv og deilige badeplasser

Det er enkelt å komme seg ut i skjærgården i Grimstad. Enten kan du leie båt eller kajakk og utforske skjærgården på egenhånd, eller du kan bli med Badebåden Østerøy, Skonnerten Solrik eller Grimstad Taxibåt på tur. Det er korte avstander i Grimstad, det gjelder også i skjærgården. 

Besøk Sørlandets første nasjonalpark - Raet 

Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016 for å verne et spesielt naturområde som strekker seg fra Valøyene i Grimstad via hele Arendals kyststripe til Lyngør i Tvedestrand. Nasjonalparken består av i alt 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, og det spesielle med Raet er at 98 % av nasjonalparken ligger under vann.

Fyrferie for liten og stor

  • Homborsund fyrstasjon ligger på øya Store Grønningen ved innseilingen til Homborsund. 
  • Du trenger båttransport for å komme deg til fyret. Grimstad taxi-båt.
  • Du kan overnatte på fyret hele året. www.homborsundfyr.no
  • Fyrferie er garantert en opplevelse utenom det vanlige! 

Grimstad gjestehavn

Tidligere kåret til årets gjestehavn

Sentralt i Grimstad havn, samlet rundt den gamle Dampskipsbrygga, ligger gjestehavna. Stemningen på bryggene er så trivelig at folk i byen gjerne kommer ruslende for å kikke på båter, spise på Ibsens landgang og slå av en prat.

Fra gjestehavna er det "5 minutter til alt" – butikker, spisesteder, kino, bibliotek og turistkontor. Bor du i gjestehavna og har betalt havneavgift, kan du leie sykkel til halv pris på turistkontoret.

Gjestehavna i Grimstad er blant landets beste, havneverter står klare på bryggekanten for å ta imot og hjelpe båten din til rette. Havnevertene har stor fokus på service og sikkerhet. Havna er sertifisert med Blått Flagg. Det handikapvennlige serviceanlegget inneholder dusjer, toaletter, stellerom, vaskemaskiner og tørketromler. Gratis trådløst internett for alle båtgjester.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen