Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Coastline of Grimstad
Coastline of Grimstad.
Photo: Peder Austrud / Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Grimstads vennlige skjærgård

I Grimstad er utallige holmer, skjær og små badestrender tilgjengelig for fastboende og besøkende. Her kan du nyte sommeren på varme svaberg i sola.
Bathing at Groos, Grimstad
Bathing at Groos, Grimstad.
Photo: Hanne Feyling

Østre Flatholmen in Grimstad, Norway
Østre Flatholmen in Grimstad, Norway.
Photo: Jan Skaregrøm

I Grimstadskjærgården ligger alt til rette for å skape gode sommerminner med venner og familie. Fra sentrum kan du finne mange perler både på land- og sjøsiden. Det beste av alt er at det aller meste er tilgjengelig for alle, og mange steder er også godt tilrettelagt med toaletter og brygger for enklere adkomst. 

Øyer, holmer og skjær 

Store og Lille Hampholmen er to populære holmer med mange fine, lune viker med små sandstrender. Sundene mellom og rundt de to holmene er nesten alltid i le for vinden og holmene er tilrettelagt med brygge og toaletter. 

Teistholmen er en perle for barnefamilier. Her finner du en fin sandstrand for de minste og blankskurte svaberg til de litt eldre. Midt inne på øya finnes det også jettegryter som kan være spennende å utforske. Øya er tilrettelagt for besøkende med brygge og toaletter.  

Ytre og Indre Maløya er to store holmer med mange muligheter for å finne en fin plass og legge i land. Ytre Maløya har en stor gresslette som egner seg for overnatting, og også her finnes det toalett og brygge. 

Valøyene består av mange holmer og skjær med nydelige små bukter og sandstrender. Øyene er av vakker rød Fjæregranitt.

Auesøya er landskapsvernområde som er kjent for sin flotte blomsterprakt på våren, med et vell av pinse- og påskeliljer. På våren arrangeres det egne blomstringsturer til øya med guide. Øya er tilrettelagt med toaletter.

Det finnes også perler ytterst i havgapet som kan besøkes med bil eller sykkel. Marivold er en halvøy med egen campingplass. Her finnes det fine strender og bukter for bading og fiske. Utsikten er flott, og når du sitter på de ytterste svabergene føles det som du er langt ute i havgapet. 

Kalvehageneset i Homborsund gir deg samme følelsen. Her ser du rett ut til Homborsund Fyr og været kjennes godt på kroppen. Kalvehageneset er et flott område å gå tur i, med fine muligheter for bading og fisking. 

Spennende kanaler 

Reddalskanalen går fra Strandfjorden til Landvikvannet og er 3 kilometer lang. Fra Landvikvannet kan du komme deg videre til Reddalsvannet gjennom en kanal på 500 meter. På 3,5 kilometer reiser du fra skjærgård og fyr til innlandsvann omgitt av vakre landbruksområder og gårder. I tillegg til mindre båter er kanalen også fin for padling med kano eller kajakk. 

På Hesnes finner du den lille Hesneskanalen, som er fin å ta turen gjennom på vei fra Grimstad til Hesnesøyene og Valøyene. Hesneskanalen ble i sin tid bygget for at tollvesenet skulle komme seg fra uthavnen på Hesnesøy til uthavnen i Groosefjorden uten å måtte passere det værutsatte Smørsundet.

Bli med på båttur 

Skonnerten Solrik  tar deg gjerne med ut på sjøen i Grimstad, og inviterer til skjærgårdsturer blant holmer og skjær på gitte datoer i sommer.

Badebåden Østerøy går i rute to ganger daglig onsdag, fredag og søndag i juli, slik at du kan hoppe av på en av holmene og bli hentet noen timer seinere. Østerøy kjører også guidede turer i Raet nasjonalpark gjennom sommeren. 

Skulle du ønske å oppleve skjærgården på egenhånd har Grimstad turistkontor utleie av enkle 15 fots joller med 8 hestekrefter i sommersesongen.

Grimstad har også båt-taxi, så mulighetene er mange for komme seg ut på sjøen.

Fyrferie 

Få en opplevelse for livet på Homborsund fyr. Her kan du komme og overnatte gjennom hele sommeren. Resten av året er det mulig å leie hele fyret og ta med familien eller vennegjengen på en ramsalt opplevelse. Båttransport er nødvendig.

 

Grimstad-Solrik-Norway
Grimstad-Solrik-Norway.
Photo: Grimstad turistkontor

Badebåten Østerøy
Badebåten Østerøy.
Photo: Peder Austrud @ Visit Sørlandet

Opplev Norges yngste nasjonalpark

Dra på spennende fisketur!

Grimstads skjærgård og innlandsvann byr på spennende fiske etter blant annet sjøørret, makrell, gjedde, torsk, sei og lyr. Dra på tur med engasjerte, lokalkjente guider eller lei en båt og fiskeutstyr på turistkontoret og prøv deg på egenhånd. Husk fiskekort i innlandsvann. 

Utforsk skjærgården på egenhånd

Nyt dagen på en strand

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen