10 tips:

Opplev våren i Mandal og Lindesnes

Opplev våren i Mandal og Lindesnes, Norges sydligste reisemål. Her kan du nyte gode matopplevelser, skjærgårdsidyll og attraksjoner i verdensklasse.

Swimming spots in Lindesnes .
Photo: Iselinn@Visit Lindesnes
Swimming spots in Lindesnes .
Photo: Iselinn@Visit Lindesnes

1. Ta en "bryggesleng"

Mandal har en fantastisk brygge som strekker seg helt fra ALTI-senteret og ut til Sjøsanden. På veien passerer du både restauranter og butikker du kan gå innom, før du tar turen videre mot piren med flott utsikt over skjærgården og innseilinga til Mandalselva. Deretter kommer du til Sjøsanden, byens mest populære badestrand, som strekker seg over 800 meter.

2. Handletur i "gågada"

I Mandal finner du en sjarmerende gågate og et livlig torv som er hjertet av byen. Gågata er et populært område både for lokalbefolkningen og besøkende. Denne bilfrie sonen er fylt med nisjebutikker, kafeer, restauranter og andre spennende butikker.

Gågata i Mandal er kjent for sin unike atmosfære og vakre trehus. Her kan man rusle langs de brosteinbelagte gatene, titte inn i butikkvinduer og oppdage lokale håndverk og kunstverksteder. Det er også flere koselige kafeer og restauranter hvor man kan ta en pause og nyte en kopp kaffe eller smake på deilige bakverk.

Både gågata og torvet i Mandal er viktige møteplasser og gir et innblikk i byens puls og kultur. Enten man ønsker å handle, spise, slappe av eller oppleve lokal atmosfære.

Gågata

3. Ta deg en gåtur i Furulunden

Furulunden er et vakkert naturområde som ligger midt i Mandal, og er et populært sted både for lokalbefolkningen og besøkende. Dette området er kjent for sin frodige furuskog og idylliske strender.

Furulunden er et flott sted å ta en avslappende spasertur, sykkeltur eller joggetur. Her kan man utforske de mange stiene som snor seg gjennom skogen, og nyte den friske luften og den beroligende lyden av fuglesang. Furulunden er også et flott sted for piknik eller å finne en rolig plass å slappe av og nyte naturen.

I tillegg til furuskogen, har Furulunden også flere flotte strender å by på. Her kan man ta en forfriskende dukkert i det klare vannet, sole seg på den myke stranden eller bare nyte den vakre kystlinjen. 

Furulunden er et fredelig og naturskjønt område, som gir en flukt fra byens travle liv. Enten man ønsker å utforske skogen eller slappe av på stranden, vil Furulunden være et flott sted å tilbringe tid.

 

4. Besøk Lindesnes fyr og Norges sydligste punkt

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr og er et historisk landemerke som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er det mye å se, oppleve og utforske. Man kan også overnatte her.

Besøkende kan gå opp i fyrtårnet og nyte den fantastiske utsikten over havet og det vakre kystlandskapet. Det er også en utstilling inne i fyret, som forteller om fyrets historie og dets betydning for sjøfarten.

I tillegg til fyrtårnet, kan man utforske det omkringliggende området. Det er flere turstier som tar deg gjennom vakre skoger og langs kysten. Du kan oppleve den friske sjøluften og nyte den spektakulære naturen.

Lindesnes Fyr

Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I…

5. Adventure Norway

Adventure Norway er Norges sydligste raftingsenter som tilbyr spennende opplevelser omgitt av nydelig natur - perfekt for hele familien! Den mest populære aktiviteten er rafting og via ferrata, men de tilbyr også blant annet klatring, rappellering, paintball, bushcraft, elgsafari, kanoutleie, kajakk kurs. Disse aktivitetene passer for alle nivåer og er ideelle familieaktiviteter.

6. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og  Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

En av høydepunktene på Spangereid er Spangereidkanalen, som er en kanal som forbinder Spangereidfjorden og Kaldvellfjorden. Her kan man se båter som passerer gjennom kanalen og man kan ta en tur langs kanalstien og nyte den vakre naturen

Spangereid er et flott sted å oppleve den vakre naturen og den rike historien i Lindesnes. Enten man ønsker å utforske kanalen, slappe av på stranden eller lære mer om områdets kulturarv, vil Spangereid definitivt være verdt et besøk.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under p…

7. Prøv fiskelykken

Lindesnes er et flott sted for fiske-entusiaster, med et bredt utvalg av fiskemuligheter både i havet og i ferskvann. 

I havet utenfor Lindesnes er det rikelig med fiskemuligheter. Her kan man prøve seg på havfiske og fange arter som torsk, sei, lyr, makrell og kveite. Det er flere aktører som tilbyr guidede fisketurer, hvor erfarne fiskere kan hjelpe deg med å finne de beste fiskeplassene og gi deg tips for å få en god fangst. Havfiske utenfor Lindesnes er kjent for å være både spennende og utfordrende- og det er en flott måte å tilbringe en dag på sjøen.

For de som foretrekker ferskvannsfiske, er det flere innsjøer og elver i nærheten av Lindesnes som tilbyr gode fiskemuligheter. Her kan man fiske etter ørret, røye, gjedde og abbor. Det er også flere fiskevann som er perfekte for å prøve seg på fluefiske og å oppleve den rolige og avslappende atmosfæren i naturen.

Lindesnes er også et flott sted for sportsfiskere som ønsker å prøve seg på laksefiske. Det er imidlertid viktig å merke seg at laksefiske er regulert og krever ofte tillatelse eller fiskekort.

Uansett om du er en erfaren fisker eller nybegynner, er Lindesnes et flott sted å utforske fiskemulighetene. Her kan man oppleve den vakre naturen samtidig som man nyter spenningen og gleden ved å fange fisk.

8. Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894, og har i dag status som nasjonalt minnesmerke over tekstilindustrien i Norge. Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894. I dag er fabrikken en levende museumsfabrikk med eget kraftverk, fargeri, spinneri, veveri og appretur. På omvisning demonstreres ulike maskiner og prosesser i produksjonen. Museumsfabrikken har egen museumsbutikk, skiftende utstillinger og enkel kafe. Sjekk nettsiden for åpningstider utenfor sesong.

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen,senker skuldrene og kan våkne opp midt i naturen. 

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen