10 tips:

Opplev sommeren i Mandal og Lindesnes

Sommer i Mandal og Lindesnes er båtliv i skjærgården, softis på brygga, strandliv, et nydelig måltid på en av restaurantenes uteservering og gode musikalske opplevelser på konsert.

Buen kulturhus .
Photo: Ingvil Kolnes
Buen kulturhus .
Photo: Ingvil Kolnes

1. Opplev skjærgården

Ta en sykkeltur til Skjernøya! Det bringer deg tett på havet og skjærgården.

Du kan også leie en båt eller kajakk hos Tregde ferie, eller booke rafting i Mandalselva gjennom Adventure Norway.

Skjærgården i Mandal og Lindesnes består av et nettverk av øyer, holmer og skjær som strekker seg langs kysten. Her finner man uberørt natur, krystallklart vann og en unik maritim atmosfære.

 

2. Ta en "bryggesleng"

Mandal har en fantastisk brygge som strekker seg helt fra ALTI senteret, gjennom byen og ut til Sjøsanden. På veien kan du kjøpe med deg en softis, sette deg på en benk langs brygga og nyte utsikten. Du passerer også flere restauranter og butikker som er verdt et besøk.

3. Strandtur

I Mandal og Lindesnes finner du både små og store badestrender. Noen på usjenerte plasser, andre med volleyballnett og lekeapparater ute i vannet. Nyt en dag i sola med tærne i sanda og en herlig dukkert.

Lillebanken

Lillebanken er en av de mest populære badestrendene i Mandal for barnefamilier. Her kan man…

4. Besøk Lindesnes fyr og Norges sydligste punkt

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr og er et historisk landemerke som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er det mye å se, oppleve og utforske. Man kan også overnatte her.

Besøkende kan gå opp i fyrtårnet og nyte den fantastiske utsikten over havet og det vakre kystlandskapet. Det er også en utstilling inne i fyret, som forteller om fyrets historie og dets betydning for sjøfarten.

I tillegg til fyrtårnet, kan man utforske det omkringliggende området. Det er flere turstier som tar deg gjennom vakre skoger og langs kysten. Du kan oppleve den friske sjøluften og nyte den spektakulære naturen.

Lindesnes Fyr

Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I…

5. Adventure Norway

Adventure Norway er Norges sydligste raftingsenter som tilbyr spennende opplevelser omgitt av nydelig natur - perfekt for hele familien! Den mest populære aktiviteten er rafting og via ferrata, men de tilbyr også blant annet klatring, rappellering, paintball, bushcraft, elgsafari, kanoutleie, kayakk-kurs. Disse aktivitetene passer for alle nivåer og er ideelle familieaktiviteter.

6. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

En av høydepunktene på Spangereid er Spangereidkanalen, som er en kanal som forbinder Spangereidfjorden og Kaldvellfjorden. Her kan man se båter som passerer gjennom kanalen og man kan ta en tur langs kanalstien og nyte den vakre naturen

Spangereid er et flott sted å oppleve den vakre naturen og den rike historien i Lindesnes. Enten man ønsker å utforske kanalen, slappe av på stranden eller lære mer om områdets kulturarv, vil Spangereid definitivt være verdt et besøk.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under p…

7. Prøv fiskelykken

Lindesnes er et flott sted for fiske-entusiaster, med et bredt utvalg av fiskemuligheter både i havet og i ferskvann. 

I havet utenfor Lindesnes er det rikelig med fiskemuligheter. Her kan man prøve seg på havfiske og fange arter som torsk, sei, lyr, makrell og kveite. Det er flere aktører som tilbyr guidede fisketurer, hvor erfarne fiskere kan hjelpe deg med å finne de beste fiskeplassene og gi deg tips for å få en god fangst. Havfiske utenfor Lindesnes er kjent for å være både spennende og utfordrende- og det er en flott måte å tilbringe en dag på sjøen.

For de som foretrekker ferskvannsfiske, er det flere innsjøer og elver i nærheten av Lindesnes som tilbyr gode fiskemuligheter. Her kan man fiske etter ørret, røye, gjedde og abbor. Det er også flere fiskevann som er perfekte for å prøve seg på fluefiske og å oppleve den rolige og avslappende atmosfæren i naturen.

Lindesnes er også et flott sted for sportsfiskere som ønsker å prøve seg på laksefiske. Det er imidlertid viktig å merke seg at laksefiske er regulert og krever ofte tillatelse eller fiskekort.

Uansett om du er en erfaren fisker eller nybegynner, er Lindesnes et flott sted å utforske fiskemulighetene. Her kan man oppleve den vakre naturen samtidig som man nyter spenningen og gleden ved å fange fisk.

8. Dra på konsert eller festival

Om sommeren er det en rekke konserter og festivaler i Mandal og Lindesnes. Nyt musikken og et herlig måltid på en av byens restauranter. Hvert år er det også festivaler som Sydli og Skalldyrfestivalen, som er verdt et besøk.

Sjekk ut arrangementskalenderen vår for mer informasjon om de forskjellige arrangementene.

Konserter og festivaler

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen,senker skuldrene og kan våkne opp midt i naturen. 

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen