10 tips:

Opplev sommeren i Mandal og Lindesnes

Buen kulturhus .
Photo: Ingvil Kolnes
Buen kulturhus .
Photo: Ingvil Kolnes

1. Opplev skjærgården

Ta en sykkeltur til Skjernøya! Det bringer deg tett på havet og skjærgården.

Du kan også leie en båt eller kajakk hos Tregde ferie, eller booke rafting i Mandalselva gjennom Adventure Norway.

Skjærgården i Mandal og Lindesnes består av et nettverk av øyer, holmer og skjær som strekker seg langs kysten. Her finner man uberørt natur, krystallklart vann og en unik maritim atmosfære.

 

2. Ta en "bryggesleng"

Mandal har en fantastisk brygge som strekker seg helt fra ALTI senteret, gjennom byen og ut til Sjøsanden. På veien kan du kjøpe med deg en softis, sette deg på en benk langs brygga og nyte utsikten. Du passerer også flere restauranter og butikker som er verdt et besøk.

3. Strandtur

I Mandal og Lindesnes finner du både små og store badestrender. Noen på usjenerte plasser, andre med volleyballnett og lekeapparater ute i vannet. Nyt en dag i sola med tærne i sanda og en herlig dukkert.

Lillebanken

Lillebanken er en av de mest populære badestrendene i Mandal for barnefamilier. Her kan man…

4. Besøk Lindesnes fyr og Norges sydligste punkt

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr og er et historisk landemerke som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er det mye å se, oppleve og utforske. Man kan også overnatte her.

Besøkende kan gå opp i fyrtårnet og nyte den fantastiske utsikten over havet og det vakre kystlandskapet. Det er også en utstilling inne i fyret, som forteller om fyrets historie og dets betydning for sjøfarten.

I tillegg til fyrtårnet, kan man utforske det omkringliggende området. Det er flere turstier som tar deg gjennom vakre skoger og langs kysten. Du kan oppleve den friske sjøluften og nyte den spektakulære naturen.

Lindesnes Fyr

Sydkapp Navnet Lindesnes kommer fra gammelnorsk og betyr «Der landet synker i havet…

5. Adventure Norway

Adventure Norway er Norges sydligste raftingsenter som tilbyr spennende opplevelser omgitt av nydelig natur - perfekt for hele familien! Den mest populære aktiviteten er rafting og via ferrata, men de tilbyr også blant annet klatring, rappellering, paintball, bushcraft, elgsafari, kanoutleie, kayakk-kurs. Disse aktivitetene passer for alle nivåer og er ideelle familieaktiviteter.

6. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervanns-restaurant Under p…

7. Prøv fiskelykken

Lindesnes er et flott sted for fiske-entusiaster, med et bredt utvalg av fiskemuligheter både i havet og i ferskvann. 

Uansett om du er en erfaren fisker eller nybegynner, er Lindesnes et flott sted å utforske fiskemulighetene. Her kan man oppleve den vakre naturen samtidig som man nyter spenningen og gleden ved å fange fisk.

Her er våre tips til fiskemuligheter:

  1. AnglerPilot - Guidede fisketurer
  2. Fiskeferie ved Tregde Ferie
  3. Gislefoss - fiskeplass
  4. Innlandsfiske i Marnardal, nord i Lindesnes
  5. Laksefiske i Audnedalselva
  6. Laksefiske i Mandalselva
  7. Mjåland - fiskeplass

8. Dra på konsert eller festival

Om sommeren er det en rekke konserter og festivaler i Mandal og Lindesnes. Nyt musikken og et herlig måltid på en av byens restauranter. Hvert år er det også festivaler som Sydli og Skalldyrfestivalen, som er verdt et besøk.

Sjekk ut arrangementskalenderen vår for mer informasjon om de forskjellige arrangementene.

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen,senker skuldrene og kan våkne opp midt i naturen. 

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen