Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bucket list:

Dette må du oppleve på Sørlandet!

Treetop Fiddan .
Photo: Treetop Fiddan
Treetop Fiddan .
Photo: Treetop Fiddan

1. Opplev Norges sydligste punkt

Lindesnes Fyr er Norges sydligste punkt på norsk fastland - 2518 km fra Nordkapp. Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I den store fjellhallen under fyret er det kafe, filmvisning, utstillinger med blikk på fyrenes utvikling og historie.

Lindesnes Fyr

Sydkapp Navnet Lindesnes kommer fra gammelnorsk og betyr «Der landet synker i havet…

2. Overnatt i en tretopphytte

På Sørlandet er vi så heldige å ha flere spektakulære tretopphytter hvor du kommer tett på naturen. Her kan du virkelig lade batteriene, og de fleste tretopphyttene har badstue eller jacuzzi/badestamp hvor du virkelig kan nyte hvert eneste minutt. Den beste måten å oppleve Sørlandets vakre natur på!

3. Hopp i strikk

Tar du utfordringen?  I Vennesla utenfor Kristiansand kan du kjenne adrenalinet bruse mens du i fritt fall kan nyte spektakulær natur!

Juvet Bungy

Under 25 minutter fra Kristiansand sentrum ligger Juvet. Her kan du hoppe i strikk i omgivelser helt…

4. Bli fengslet!

Har du noe gang lurt på hvordan livet bak murene er? I Arendal kan du overnatte i det gamle fengselet i ekte fangedrakt. Gjør deg klar for en fengslende opplevelse!

5. Utforsk fjellets indre

I 1973 ble gruvedriften på Knaben nedlagt, men som eneste gruveby i Norge har Knaben et intakt heishus, heistårn og vaskeri. Det er en spennende rundtur man kan få oppleve og til slutt venter en tur opp i tårnet med panoramautsikt over Knaben. Turen tar ca. 1 time, husk å ta på varme klær og gode sko!

Knaben gruvemuseum

Knaben Gruvemuseum holder til i gruveselskapets gamle administrasjonsbygg i gruvebakken. Det gamle…

6. Dra på tangsafari

Tang vil aldri bli det samme etter at man har vært med på en tangsafari! Noen har aldri brydd seg om tang, og mange har til og med synes at den har vært ekkelt. Men nå er tiden inne for å lære mer om denne fantastiske ressursen som finnes overalt rundt oss. Nå skal den få en verdi! 

Kote Null

Kote Null ønsker å legge til rette for at alle skal kunne oppleve sjøen og…

7. Surfing på Lista

Prøv den råeste opplevelsen Nordsjøen har å by på. Dra ut på sjøen i trygge rammer, opplev naturkreftene på kroppen og nyt den utrolige følelsen av å gli over vannet med naturen selv som motor. 
Sammen med Lista-strendenes uslåelige vind og bølgeforhold er gjengen i ListaSurfing klar for gi deg et realt adrenalin-boost! Med kurs, camps og utleie innen surfing, windsurfing og SUP har du et stort spekter å velge i, uansett værforhold, interesse og ambisjonsnivå. Erfarne og sertifiserte instruktører sikrer deg trygge rammer og de beste forutsetningene for action, moro og å lære noe nytt – så tett på naturkreftene det er mulig å komme. 

Lista Surfing

Dra ut på sjøen i trygge rammer, opplev naturkreftene på kroppen og nyt den…

8. Tilbring natten i et mysteriehus

Midt i Lillesand sentrum, i et sjarmerende hvitmalt sørlandshus, blir du tatt med tilbake til et av de mørkeste kapitlene innen norsk historie. Som overnattingsgjest i Mysteriehuset er ditt oppdrag å løse mysteriet om Vigdis Ravnsdatter, som ble dømt for trolldom og brent på bålet i nærheten av Lillesand. Du har arvet huset etter din grandonkel Reinert, som seilte på alle sju hav og hadde sansen for skipperskrøner.

Mysteriehus

Mysteriehus er Norges eneste Escape room uten tidspress, men med egen nøkkel.  Du kan…

9. Opplev naturen fra høyden

På Sørlandet finner du flere ViaFerrataer, som gir spektakulær utsikt. Utfordre deg selv og få en opplevelse for livet!

10. Dressinsykling på Flekkefjordbanen

Velkommen til sykling på skinner på den gamle Flekkefjordbanen. En unik opplevelse for hele familien, vennegjengen eller teambuilding med jobben.

En opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira.

Man sykler på dresinsykler eller skinnesykler som de også blir kalt. Syklene er tandemsykler hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på. Hjelm er påbudt, og det er også lurt å ta med seg en kraftig lommelykt.

11. Rafting i Setesdal

Hos TrollAktiv på Evje i Setesdal kan du kjenne adrenalinet bruse mens du rafter nedover Otra. Garantert en opplevelse du kommer til å huske!