Påsken er tiden for å kose seg med god mat, familie og masse frisk luft. For Siren og Reidar Fredriksen, som driver Reinhartsen på Fiskebrygga og Reinhartsen Delikatesse i Matkjelleren i Lillemarkens er det fast tradisjon å dra på hytta på Bortelid og hygge seg med gode måltider og dager tilbragt ute i naturen.

to mennesker på skitur
– Vi er begge veldig glade i å lage mat, og gode, lange samtaler rundt bordet. Kjærligheten for
velsmakende måltider er en av de tingene som binder oss sammen, og det var faktisk en av de
egenskapene jeg falt for ved Reidar da vi først traff hverandre. Han var mer huslig enn
kameratene sine og disket alltid opp med noe godt, ler Siren.


Og paret har siden den gang hatt stor suksess med sin lidenskap, og høster stadig hjem NM gull og premier for de beste fiskerettene. De er så privilegert at de kan velge og vrake blant godsaker fra begge utsalgsstedene, og har noen favoritter de tar med seg til påske.

Her er deres tips til påskekosen:

to mennesker koser seg i sola
Påskebrunsj

Ingenting er som deilige late morgener, fyr på peisen og en deilig påskebrunsj. Eggerøre, ferske rundstykker og masse godt pålegg hører med!

Hos Reinhartsen på Fiskebrygga røker de Norges beste røkelaks, og hos Reinhartsen Delikatesse i Lillemarkens finner du et godt utvalg spekeskinker og lokale oster. Husk også noe godt i glasset, vi anbefaler en deilig eplemost.

ost, marmelade og røkelaks

lys i solnedgang

Pakk påskesekken og dra ut på tur!

Etter en lang og deilig påskebrunsj er det på tide å komme seg ut i naturen.

–  Området rundt hytta byr på mange flotte skiløyper, og vi elsker å spenne på oss skiene og dra ut på tur! Vi lager gjerne også bål og tilbereder maten på det. Bålmat smaker fortreffelig, og vi pakker ofte påskesekken med en burgerpakke, forteller Siren.

– Vi har deilige fiskeburgere som gjør seg godt mellom burgerbrød og salat, og en favoritt er piratburger med lokal skinke og lokal ost.

For de som foretrekker kjøtt har vi også viltburgere laget på gammel oppskrift fra Iveland. Dersom paret får lyst på noe annet, lager de gjerne en aluminiumspakke med fisk og grønnsaker. Ellers er fiskesuppe på termos en klassiker som ikke skuffer på kjølige dager! Litt eplegløgg er også et varmende alternativ.

– Påskesekken bør også inneholde litt deilig lokal sjokolade fra Heimdal, og selvsagt appelsin, smiler paret lurt.

mann med eplegløgg

Et glass deilig eplegløgg nytes utenfor hytta.

bålpakke med fisk

Aluminiumspakke med fisk og grønnsaker.

dame med bål

Påskemiddagen på hytta

Vel tilbake på hytta etter en deilig dag ute, er det tid for å forberede kveldens middag. Til påskemiddagen anbefaler vi lammeskanker man får kjøpt hos Reinhartsen Delikatesse, og gjerne ferdig stekt og med ferdig saus. For de som foretrekker noe annet enn lam, har vi også fiskelasagne, fiskegrateng, bacalao, viltgryte, fisk og lokal viltkjøtt. 

– En av våre favorittdesserter er multekrem laget på lokale multer fra «Moltekongen i Setesdal», gjerne servert på vaffel med krem. Etter at en deilig middag er fortært, koser vi oss resten av kvelden med fyr på peisen og gjerne et brettspill. Det er ekte påskekos, det!

mann som lager mat ute

Reidar flår lokal orrfugl utenfor hytta.

lammeskank

Lammeskank med grønnsaker og saus.

vaffel med multer

Multer på vaffel med krem er en av parets favorittdesserter.

to mennesker i solveggen