Jeg er veldig takknemlig for å leve i et land med fire årstider! Det gjør at jeg alltid kan glede meg over naturen som er i endring, fra en sesong til en annen. Og noe av det alle beste jeg vet, det er å gå på ski! Det betyr at jeg har gått i mange løyper med grus i, på dårlige ski da, fordi jeg utnytter snøen så lenge den er her. Under kan du se noen av mine vinterfavoritter, men du finner mange flere tips i boka mi Sørlandsk Turbok - 70 kystnære turmål i Agder

dame på ski

Jeg elsker niste på tur. Ingenting er bedre enn å glede seg til egen matpakke, gjerne med litt varm drikke på kalde dager. Selv sverger jeg til tradisjonell brødmat. Skiver med favorittpålegg. Men jeg har også alltid med en pose med eget tursnack. Det består av tørka tranebær, tørka aprikos, grovhakka mandler og grovhakka mørk sjokolade. Man må bare å «glemme» at det er med i sekken. Og så huske det når en trenger påfyll. For snacket er så godt, at det fort kan forsvinne før man faktisk trenger påfyll av energi. 

Sandrip

Gjennom vinteren er jeg fast gjest på Sandrip. Der ligger kunstsnøen tidlig, og traseene er brede og gode å skøyte i. Men aller best er det jo når natursnøen dekker landskapet. Da går jeg alle steder, der det er oppkjørte løyper.

dame på ski

Kongsgårdjordet

Kongsgårdjordet, der det er rulleski-trase, er supert for meg som bor på Lund! Der har jeg gått mange runder i vinter.

dame på ski

Naspevarden

Ellers elsker jeg Naspevarden-løypa i Vennesla. Der er det virkelig nydelig å gå.

to damer på ski

Det viktigste når man går på tur med familien, er å fremsnakke turmålet. Det kan man gjøre ved å fortelle spennende historier knyttet til stedet. Da drar man turfølget med seg. Det er også en motivasjon i seg selv, å nå målet, som jo kan være en topp. Det er alltid gøy å komme opp på topper. Og med det som bakteppe, så er jo Sørlandet proppfullt av steder som egner seg perfekt for familie-turer.

Øynaheia/Toplandsheia

Jeg er også veldig begeistret for Øynaheia /Toplandsheia, som jeg kjører til via Birkeland.

Sirdalsheiene

Og så har jeg gått utallige skiturer i Sirdalsheiene, et sted som har fantastisk terreng. Det er litt mer små-kupert enn viddene man finner øverst i Setesdal.

Men jeg elsker Setesdals-terrenget også da. For jeg går mye på ski om vinteren på Hovden og inn mot Telemarks-grensa. Den fineste skituren i fjor, hadde jeg på 17. mai. Da lå det masse snø i fjellet, og jeg gikk alene fra Hovden og inn mot Tjønnbrottsbu og til Telemarksgrensa. Få opplevelser kan måle seg med hvite vidder og ski under beina. Og når viddene er langt unna, er det bare å finne seg ei lysløype. Jeg er takknemlig for alle som kjører skispor.