– Fy søren, dette er noe av det råeste jeg har vært med på! utbryter Visit Sørlandets utsendte medarbeider, Sohail Rhanim. Få minutter tidligere har har blitt sendt utfor stupet i Juvet Bungy i Øvrebø, kun festet i en strikk rundt beina.

Daglig leder Kenneth Wikstøl heiser han opp igjen med et fornøyd glis om munnen. Hverdagen hans består av å gi gjestene en unik og uforglemmelig opplevelse, for mange er det det mest ekstreme de har gjort.

– Det er noe eget å se spenningen i øynene til gjestene og sende dem utfor mens gledeshylene fyller hele juvet. Når de heises opp igjen er det store brede smil og utsagn som «dette er mitt livs beste opplevelse». Det er gøy å høre fra folk som gjerne har reist verden rundt og drevet med ekstremsport i ulike former, forteller Wikstøl.

Siden 2019 har han drevet Juvet Bungy på Øvrebø utenfor Kristiansand, men virksomheten ble tvunget til å ha et opphold i koronaåret 2020. Året etter startet han derimot opp igjen sammen med en tidligere kollega, og siden den gang har firmaet hatt en eventyrlig vekst.

mann som ligger på rampe

Et tilbud som manglet på Sørlandet

Kenneth Wikstøl fikk ideen til å starte opp med strikkhopp på Sørlandet etter å ha reist rundt i verden som backpacker og blitt introdusert for denne aktiviteten.

– Jeg tenkte at dette var et tilbud vi manglet på Sørlandet, og at det hadde vært gøy å testet ut om det kunne være et marked for det.

Dette var helt tilbake i 2012, og siden den gang har Wikstøl brukt tid til å lære seg alt om strikkhopp og sikkerhet. Selv hoppet han så mye som mulig for å få erfaring.

– Det er en sport hvor man ikke ønsker å ta noen sjanser, så jeg ville være helt sikker på at jeg kunne alt om sikkerhet og om selve sporten før jeg satte gang. Her skal gjestene føle seg trygge og ivaretatt, forteller Wikstøl, som legger til at han av og til må trå til som motivator og hobbypsykolog også.

– Noen får litt kalde føtter når de står ytterst på rampen, og da må man av og til berolige og oppmuntre litt. Men det gir meg veldig mye glede å få møte så mange ulike mennesker, og det er ingen som har angret. Jeg har bare fått blide fjes opp igjen fra Juvet, ler Wikstøl.

Spennende planer for fremtiden

Den blide og engasjerte venndølen har flere ideer om å utvide produktet i årene som kommer. Han trives godt innen reiselivet, selv om det ikke var en del av hans opprinnelige karriereplan.

– Jeg skulle egentlig bli lokomotivfører, men i militæret fant jeg ut av at jeg var fargeblind. Jeg ble da tvunget til å tenke nytt, smiler Wikstøl, som også jobber som bussjåfør.

Når en dør lukkes, åpnes en ny, og tanken på å drive et reiselivsprodukt har alltid fascinert meg. Jeg kunne gjerne tenke meg å utvide produktet med å tilby nye aktiviteter og overnatting.

– Videre er jeg opptatt av et godt samarbeid oss aktørene i mellom, og i hele Vennesla er det spennende opplevelser som burde løftes mer fram. Det å se inn på mulighetene for å samarbeide tettere om dette og tilby en totalopplevelse for turister syns jeg er veldig spennende, avslutter Wikstøl.

Vi gleder oss til å følge med på hva som kommer herfra i årene som kommer!