Heine Strømme er en driftig ildsjel som brenner for å levere gode festivalopplevelser! Etter noen år i Palmesus så han et marked i Kristiansand for en musikkfestival rettet mot et mer voksent publikum.
– Kristiansand er en av få norske byer med sterk festivalkultur og mye historikk. Og da så vi en mulighet for en ny festival med relativt rimelig priser, artister folk har hørt om og nærhet til sjø og by på et historisk område publikum har gode minner fra. Samtidig ønsket vi å koble oss på det som er særegent sørlandsk med å tilby en skalldyrbuffet fra Fiskebrygga som en del av festivalopplevelsen, forteller Strømme.
Sommerbris har siden oppstarten blitt en av de største festivalene på Sørlandet, og i år forventes 13 000 publikummere og over 2000 spisegjester hver dag. Les mer om festivalen her.
Her gir Heine sine beste tips slik at du kan få en best mulig festivalopplevelse:
Heine koser seg på festival med kona Signe Laake. Foto: Privat
1. Hent armbånd dagen før
Alle festivaler har en eller annen slags form for armbånd man trenger for å komme inn, og de fleste åpner for båndpåsetting dagen før. Da er det alltid mindre kø, og har du ordnet det dagen før slipper du å stå i kø når du egentlig skal være på festival dagen etter.
Foto: Fabel Media
2. Nyt dagen!
Når man planlegger å dra på festival er det (forhåpentligvis) fint vær. Dermed er det perfekt å samle gjengen i en hage til BBQ og litt lett sommerlig drikke tidlig på dagen.
Samle sammen gjengen kl. 12.00. Sett på spillelista til festivalen. Og la den gode stemninga bre om seg. Man må starte hver dag under festivalen på denne måten.
Foto: Fabel Media
3. Vær tidlig på plass
På tide å dra på festival. Når man endelig har ordna seg fri og har satt av dagen til å være på festival må man også dra dit. Sørg for å være på festivalen senest kl. 15.00. Det er tross alt det man har gledet seg til!
Foto: Fabel Media
4. Gjør deg kjent med programmet
Spilletider. Når spiller favorittartisten? Selv om den sosiale minglingen på festival lett kan overstyre ønsket om å se enkelte artister er det alltid noe man absolutt vil se.
Sørg for å alliere deg med noen andre som vil det samme og ha kontroll på når det skjer på scenen.
Foto: Fabel Media
5. Oppdag festivalområdet
De aller fleste moderne festivaler har en rekke ulike tilbud med alt mulig fra variert barutvalg via mat til forskjellige aktvitetstilbud. Få oversikt over hva som er hvor slik at du kan få gjort det du synes er gøy. Vet du om en bar som ingen andre har sett? Husk det når det er lang kø i hovedbaren rett etter en konsert. Har du sett ei matvogn med noe som frister? Gå dit når det er konsert, da er det mindre kø i matbodene.
Foto: Fabel Media
6. Kle deg etter forholdene
Vær forberedt på norsk vær. Stort sett alltid blir det kaldt om kvelden i Norge. Husk derfor å ta med en genser eller jakke så du beholder komforten når det begynner å
bli mørkt. Er festivalen i vannkanten? Hvorfor ikke ta med badetøy. Sjekk om det er dusj og sminkemuligheter på festivalen.
Foto: Fabel Media
7. Antrekket
Hva skal man gå i? På festival er alt lov. Men komfort vinner over det meste. Er det varmt og fint bør du omfavne sola og ha en plan for når det blir kaldere. Høljer det ned er valgene enklere. Enten å kle seg helt inn i regntøy, eller bare la det stå til i badebukse og flipflops. Man blir våt uansett!
Foto: Fabel Media
8. Vip, hip eller backstage?
Uansett hvor kul du er så er det alltid et neste nivå du kanskje egentlig bør være på? Alle festivaler har forskjellige områder som bare de med riktig bånd kommer inn på. Backstage, sponsorområde, gjesteområde, osv. Kjært barn har mange navn. Er det viktig for deg så kan du enten trygle om å slippe inn, prate deg inn med verdensvant mine eller enkelt og greit snike deg inn. Det er ikke alltid gresset er grønnere på andre siden. Men noen ganger kan det være en opplevelse.
Foto: Fabel Media
9. Tenk over budsjettet
Normal kutyme er at man har satt av en viss mengde midler til å ha det tilstrekkelig moro på festival. Like vanlig er det at budsjettet blir overskredet, og man begynner å planlegge hvordan man skal spare inn den neste måneden mens man tar en runde til. Uansett, man er neppe så ofte på festival at det er det som velter lasset. Ha det gøy mens du kan!
Foto: Fabel Media
10. Unn deg en overnatting på hotell
Til slutt må man hjem. Selv om festivalen er i hjembyen er det digg med hotell! Og det er overraskende enkel luksus med kort vei til senga og en god hotellfrokost dagen etter en livlig festival.
Foto: Fabel Media
Er du like klar for festival som oss?
Foto: Fabel Media