Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

KUBEN Aust-Agder museum og arkiv

  • Parkveien 16, Arendal
  • +47 37017900
  •  /  km From You
Overview

På KUBEN i Arendal kan du oppleve Aust-Agders rike historie gjennom spennende utstillinger.

12 mai kl 09:00 åpner KUBEN igjen. De vil holde åpent alle dager unntatt mandager. Lesesalen vil holde åpen tirsdag til fredag fra 09-15. Plassreservasjon gjøres per telefon.

 Sjekk også ut alt de har å by på digitalt. Her kan du fort slå i hjel noen timer :)

KUBEN er en del av Aust-Agder museum og arkiv, og holder til i landets mest moderne museum og arkivbygg på Langsæ i Arendal.  
KUBEN er en kulturhistorisk institusjon og her vil du blant annet finne utstillinger med fokus på Arendal og Aust-Agders historie.

Barndom (permanent utstilling)
Utstillingen er laget for barn, og handler om barndom på 1900-tallet. Reis med tidsmaskinen og prøv å melke kua, heise seil, synge i hoppetauet eller kle deg ut!

Krakket i Arendal 1886 (permanent)
Krakket i 1886 rammet Arendal som lyn fra klar himmel, og ble en katastrofe for både byen og distriktet rundt. I ettertid skulle det ikke snakkes om dette i den tidligere så rike byen.

Arne Vinje Gunnerud Skulptur (permanent)
Utstillingen "Arne Vinje Gunnerud Skulptur" er en fantastisk flott skulptursamling etter billedhugger og arendalskunster Arne Vinje Gunnerud.

Slavegjort 
Slavegjort er en tredelt utstilling som har slaveri som overordnet tema. Fortellingen om Fredensborg er for Arendals del både lokalhistorie og verdenshistorie. Skipet forliste utenfor Tromøy i 1768, og vraket ble funnet i 1974. Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. Den siste delen av utstillingen handler om det moderne slaveriet. «Våre slaver» tar blant annet for seg ulike former for slaveri slik det opptrer i dag.

Fra 20.juni  - 16. august 2020 skal vi ha 2 faste omvisninger i utstillingen Slavegjort hver dag (bortsett fra mandager, da har vi stengt). I ukedager: kl 10:30 og kl 13:30 og i helgene: kl 12.30 og kl 14.30. 

Inngangsbilletten med omvisning vil koste 140 kr - voksen, 70 kr - student, 15 kr barn. 

På grunn av avstandsrestriksjoner forbundet med Covid– 19 er det begrenset plass på omvisninger (10 stykk). For å sikre deg plassen, kjøp billetter i vår nettbutikk.

Den sorte kube - Mitt maleri
KUBENs rikholdige samling av gjenstander inneholder, blant mye annet, mange malerier. Blant disse er det stor variasjon i teknikk, alder og motiv. I denne utstillingen har ansatte ved KUBEN fått velge seg det maleriet som hver enkelt aller helst ønsker å se utstilt. Begrunnelsene for valgene er like forskjellige som kuratorene. Kanskje finner du også en favoritt her inne?

Åpent magasin – smakebiter fra samlingene (permanent men med skiftende utstillingsobjekter etter tema)

N505 Sjøtransport - Nå viser vi frem noen av våre flotte gjenstander knyttet til sjøfart. Sjøfolk opplevde «den store verden» og tok med seg kunnskap og impulser hjem. Helt fra museet ble opprettet i 1832 var ønsket også å formidle gjenstander fra andre kulturer og verdensdeler. Oppfordringen «Husk paa Musæet!» ble klistret inn i loggbøkene til skip som skulle på langfart.

Avtrykk – Fra middelalderbrev til digital mørketid? (permanent)
Opplev noen av fortidens avtrykk fra Aust-Agder og historiene de forteller. Du vil også få et innblikk i hvordan vi skaper og tar vare på våre digitale avtrykk i dag.

Kafé
KUBEN har en enkel kafe hvor du kan få en kopp kaffe, en lefse eller en sjokolade. I helgene selger vi også nystekte vafler.

Lesesal
KUBEN oppbevarer rundt 8 500 hyllemeter med arkiv og 50 000 bøker. På lesesalen får du tilgang til arkivene og bøkene KUBEN oppbevarer. Lesesalen er åpen for alle, og har gratis trådløst nett. Du bestiller plass per telefon.

Merdøgaard (stengt sommeren 2020 pga covid-19 restriksjoner)
Merdø i skjærgården utenfor Arendal er vel verdt et besøk. Her finner du Merdøgaard, en liten kystgård med skipperhus fra 1736. Omvisning hver hele time fra kl 12-16 i skolens sommerferie.  På museumsområdet er det også en badestrand og en liten kafe.

I stedet for besøk på Merdøgaard tilbys 2 øyvandringer på Merdø hver uke fra 27. juni til 15. august på onsdager og på lørdager kl.13.00. Billetter kan kjøpes på nettsiden.

Adkomst Merdøgaard: I sommersesongen kan man reise til Merdø med rutebåt fra Pollen (Tyholmen) i Arendal.

KUBEN
Voksen: 90 kroner 
Student: 45 kroner 
Barn t.o.m 16: gratis

Omvisning
Grupper i åpningstid (tirs-fred 09-15, min 10 pers): 90 kr pr pers
Utenom åpningstid hverdager : 2100 kr (inntil 20 pers).

I helgene:
2300 kr
 per gruppe (inntil 20 pers) innenfor åpningstider (12.00-16.00) 
2900 kr per gruppe (inntil 20 pers) utenfor åpningstider.  

NB! Omvisninger må avtales på forhånd.

Merdøgård (stengt sommeren 2020)
Voksne: Kr. 90,-
Studenter: kr. 45,- 
Barn 0-15 år: gratis

Årskort: 300 kr.
Hvis du besøker et eller flere av våre museer i løpet av et år, bør du vurdere å kjøpe årskort. Dette gir deg gratis inngang på alle museene som er tilknyttet Aust-Agder museum og arkiv.

Hvordan komme seg til KUBEN?
Det går nå buss til KUBEN. Busstoppet du bruker heter Museet. Linjene 110, 113 og 150 kjører fra Arendal bussterminal til KUBEN.
Busstoppet ligger langs hagen til gamle Langsæ gård.
Returbusser til byen er linje 112 og 150.
Ruteinfo finner du på www.akt.no

Eller du kan komme i egen bil. Det finnes gratis parkeringsplasser foran bygget.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

2. jan. 2020 – 31. des. 2020
ti. on. to. fr. 9:00–15:00
lø. sø. 12:00–16:00
See All
Green Travel
The KUBEN Aust-Agder museum og arkiv has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
  • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages