Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

KUBEN Aust-Agder museum og arkiv

  • Parkveien 16, Arendal
  • +47 37017900
  •  /  km From You
Overview

I gangavstand fra Arendal sentrum finner du KUBEN hvor du kan oppleve Aust-Agders rike historie gjennom spennende utstillinger.

KUBEN er en del av Aust-Agder museum og arkiv, og holder til i landets mest moderne museum og arkivbygg på Langsæ i Arendal.

KUBEN er en kulturhistorisk institusjon og her vil du blant annet finne utstillinger med fokus på Arendal og Aust-Agders historie.

Bak fasaden 
En dristig og utleverende utstilling om elitens skjulte liv i Arendal på begynnelsen av 1800-tallet. Utstillingen er basert på poeten Conrad Nicolai Schwachs manuskript «Erindringer af mit Liv» som i 2016 ble en del av Norges dokumentarv.

Barndom (permanent utstilling)
Utstillingen er laget for barn, og handler om barndom på 1900-tallet. Reis med tidsmaskinen og prøv å melke kua, heise seil, synge i hoppetauet eller kle deg ut!

Krakket i Arendal 1886 (permanent)
Krakket i 1886 rammet Arendal som lyn fra klar himmel, og ble en katastrofe for både byen og distriktet rundt. I ettertid skulle det ikke snakkes om dette i den tidligere så rike byen.

Arne Vinje Gunnerud Skulptur (permanent)
Utstillingen "Arne Vinje Gunnerud Skulptur" er en fantastisk flott skulptursamling etter billedhugger og arendalskunster Arne Vinje Gunnerud.

Slavegjort 
Slavegjort er en tredelt utstilling som har slaveri som overordnet tema. Fortellingen om Fredensborg er for Arendals del både lokalhistorie og verdenshistorie. Skipet forliste utenfor Tromøy i 1768, og vraket ble funnet i 1974. Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. Den siste delen av utstillingen handler om det moderne slaveriet. «Våre slaver» tar blant annet for seg ulike former for slaveri slik det opptrer i dag.

Åpent magasin – smakebiter fra samlingene (permanent men med skiftende utstillingsobjekter etter tema)

N505 Sjøtransport – Nå viser vi frem noen av våre flotte gjenstander knyttet til sjøfart. Sjøfolk opplevde «den store verden» og tok med seg kunnskap og impulser hjem. Helt fra museet ble opprettet i 1832 var ønsket også å formidle gjenstander fra andre kulturer og verdensdeler. Oppfordringen «Husk paa Musæet!» ble klistret inn i loggbøkene til skip som skulle på langfart.

Avtrykk – Fra middelalderbrev til digital mørketid? (permanent)
Opplev noen av fortidens avtrykk fra Aust-Agder og historiene de forteller. Du vil også få et innblikk i hvordan vi skaper og tar vare på våre digitale avtrykk i dag.

Kafé
KUBEN har en enkel kafe hvor du kan få en kopp kaffe, en lefse eller en sjokolade. I helgene selger vi også nystekte vafler.

Lesesal
KUBEN oppbevarer rundt 8 500 hyllemeter med arkiv og 50 000 bøker. På lesesalen får du tilgang til arkivene og bøkene KUBEN oppbevarer. Lesesalen er åpen for alle, og har gratis trådløst nett. Du bestiller plass per telefon.

Merdøgaard
Merdø i skjærgården utenfor Arendal er vel verdt et besøk. Her finner du Merdøgaard, en liten kystgård med skipperhus fra 1736. Omvisning hver hele time fra kl 12-16 i skolens sommerferie.  På museumsområdet er det også en badestrand og en liten kafe.

Sjekk oppdaterte billettpriser  

Hvordan komme seg til KUBEN?
Det går nå buss til KUBEN. Busstoppet du bruker heter Museet. Linjene 110, 113 og 150 kjører fra Arendal bussterminal til KUBEN.
Busstoppet ligger langs hagen til gamle Langsæ gård.
Returbusser til byen er linje 112 og 150.
Ruteinfo finner du på www.akt.no

Eller du kan komme i egen bil. Det finnes gratis parkeringsplasser foran bygget.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

24. des. 2021 – 31. des. 2021
ti. on. to. 9:00–15:00
1. jan. 2022 – 7. jan. 2022
ti. on. to. fr. 9:00–15:00
sø. 12:00–16:00
See All
Green Travel
The KUBEN Aust-Agder museum og arkiv has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages