Meld deg på vårt nyhetsbrev

Fra fyr til fyr - Lindesnes til Lista

I mellom Lindesnes fyr og Lista fyr finner du et hav av gode opplevelser for alle.
Når vi lokalkjente skal anbefale opplevelser for å få et aktivt og avslappende opphold i
regionen vår, har vi så uendelig mye å velge imellom! Det betyr at vi må gjøre et utvalg.
Her har vi samlet våre favoritter, og laget konkrete dagsforslag til deg som besøker regionen
vår.

Lindesnes fyr .
Photo: Iselinn Andersen
Lindesnes fyr .
Photo: Iselinn Andersen

Områdets beste fotturer:
1. Vikingløypa i Lindesnes: En fin runde med flere flotte strender med rik vikinghistorie (visste du at Sagnet om Kråga stammer fra Spangereid?). Gå deretter inn på Lysløypa på Trones. Denne turen kan gås med barnevogn, eller med sykkel. På tilbaketuren kan du velge å gå via Gare og den gamle kirkeveien for å se litt av Spangereid. Turen avsluttes langs kanalen som vikingene opprinnelig påbegynte i sin tid på Spangereid.
2. Sherpastien i Lyngdal: Start turen ved den sjarmerende Sherpaparken i Lyngdal sentrum med både zipline og opparbeidede uteområder. Følg stien opp til den flotte dagsturhytta med enestående utsikt over byen, Rosfjorden og Kvavikfjorden. Nyt utsikten inne i dagsturhytta med fyr i peisen eller ta i bruk uteområdet med bålpanner og benker på dette flotte turmålet. Turen er bratt og passer ikke for de minste.
3. Kyststien på Lista: Gå på tur i ett av landsdelens flotteste kystlandskap med sandstrender, yrende fugleliv og frisk havluft. Mange godt brukte stier er koblet sammen, merket og skiltet til en sammenhengende trase fra Lomsesanden til Havika. Enkel fottur men egner seg ikke for barnevogn.

Sherpastien i Lyngdal

Sherpastien i Lyngdal går fra Sherpaparken og opp til dagsturhytta. Her kan du nyte fantastisk utsikt over byen.

Kyststien i Farsund og på Lista

Kyststien følger Farsunds vakre og dramatiske kystlinje fra Jølle til Kaperredet Loshavn. Den består av mange stier som nå har blitt koblet sammen, merket og skiltet slik at du kan gå fra Loshavn…

Områdets beste sykkelturer:
1. Vita Velo Vest-Lista: Unik sykkelrute i utvalgt kulturlandskap. Ruta byr på et fantastisk landskap fra flate Lista til rått og kupert fjellandskap lengst i vest. Rik på fyrhistorie, krigshistorie, sjarmerende små tettsteder og mange forminner og kulturminner. Fra enden av veien til Varnes og ut til Varnes fyr må man gå til fots. Ruten er middels krevende.
2. Furulunden i Mandal: Furulunden er en furuskog som ligger i sentrum av Mandal. Her er det mange turstier som du kan sykle på, spesielt egnet for barn og unge. Dette er en tur som først og fremst går på grusveier i flatt skogsterreng, uten biltrafikk, og den passerer mange flotte badestrender, blant annet den kjente Sjøsanden og Lillebanken som har lekeapparater i vannet. Ruten er enkel for alle.

Sykkelruten Vita Velo Vest-Lista

Sykkelruta går flatt fra Lista fyr på gårdsveier, gjennom jordbrukslandskap og beitmark frem til Verevågen. Traseen tar deg gjennom tunene på Stave og Vere. Legg merke til den spesielle bebyggelsen og…

Områdets beste solnedganger:
1. Lindesnes fyr: Lindesnes Fyr har en vakker solnedgang hele året. På fine dager er det rett og slett magisk å sitte inne i det gamle kullfyret og se solen forsvinne og fyrlyset ta over. Vi anbefaler sterkt å være her en stund. Opplev fyret når det er på jobb, og strålene strekker seg utover horisonten under stjernene.

2. Rosfjorden i Lyngdal: Ved Rosfjorden i Lyngdal kan du nyte solnedgangen med utsikt over selve fjorden. Det er godt tilrettelagt med sti og benker langs hele stranden. Rosfjord Strandhotell har en restaurant med terrasse midt på stranden, perfekt for å nyte god mat og oppleve solnedgangen.

3. Lista fyr: På Lista er solnedgangen noe for seg selv. Utsikten over rullesteinsstranda når solen går ned i vest er en opplevelse som ikke kan beskrives. Et lite tips: På fyrferie på Lista fyr får du egen nøkkel til fyrtårnet for en eksklusiv solnedgang opplevelse.

Lindesnes Fyr

Sydkapp Navnet Lindesnes kommer fra gammelnorsk og betyr «Der landet synker i…

Lista Fyr

Det 34 meter høye steintårnet ble for første gang tent 10…

Dagstur til Mandal og Lindesnes


1. Frokost på Edgars bakeri
2. Tur til Uranienborg med utsikt over hele Mandal by.
3. Lunsj på Smoi eller Kastellet og shopping i Mandal sentrum
4. Alternativ 1: Tur langs brygga (til fots eller på sykkel), som strekker seg fra ALTI senteret, gjennom byen og ut til Piren. Herfra går turen videre forbi Sjøsanden badestrand og gjennom Furulunden- ut til Lordens og Risøbank.
Alternativ 2: Adventure Norway. Rafting ned Mandalselva.
5.Middag på en av restaurantene i sentrum

Dagstur til Lyngdal


1. Frokost på Harry Bakeri og Kaffebar
2. Tur på Sherpastien med utsikt over Lyngdal og fjordene
3. Lunsj og shopping i Lyngdal sentrum
4. Rosfjord Adventure Golf eller Sørlandsbadet
5. Middag på en av restaurantene i sentrum

Lyngdal

Lyngdal er en perle på Sørlandet med et mangfoldig og variert landskap som vil ta…

Dagstur til Farsund


1. Frokost på Larsens bakeri i Farsund sentrum
2. Tur til dagsturhytta Havblikk fra Lomsesanden Opplevelser
3. Det amerikanske Lista med lunsj på Larsen’s Bakery i Vanse sentrum
4. Delta på fugleguiding på Lista fyr eller opplev fyrstasjonen på egen hånd
5. Middag på Torvets Taverna i Farsund sentrum

Farsund og Lista

Farsund sentrum møter deg først som en typisk hvit Sørlandsby, men ser du etter…