Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Risør harbour filled with wooden boats
Trebåtfestivalen in Risør harbour.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev trebåtbyen Risør

Er du glad i kystkultur, er Risør drømmebyen din. Risør har en lang og rik tradisjon med bygging av trebåter og en stolt fortid som en av landets største sjøfartsbyer i seilskutetiden. Bli med på Risør Trebåtfestival, som har satt den hvite byen på kartet siden 1984. Visste du at selveste Kaptein Sabeltanns skute er skapt av Risørs aktive båtbyggere?
Old wooden boats in Risør
Old wooden boats in Risør.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Vakre båter under Trebåtfestivalen

Trebåtfestivalen er byens største folkefest  

I august kan du oppleve Europas største og eldste trebåtfestivalRisør Trebåtfestival har vært arrangert hvert år siden 1984. Her er det elegante motorbåter, små sjekter, smekre seilbåter, treskuter, vikingbåter, Colin Archer redningsbåter, dampskip, fiskefartøy, gamle arbeidshester og mange andre klassiske trebåter.

Hvert år besøker 12-15.000 gjester Trebåtfestivalen i Risør. Under festivalen kan du nyte et mylder av konserter og annen underholdning i byen og havnen. Du kan beundre de gamle trebåtene der de ligger tett i tett i havnebassenget. Det er også egen regatta for trebåter under folkefesten. I tillegg er det egne aktiviteter for barn, som eget sjørøver tokt.

Beautiful boats in Risør Norway
Beautiful boats in Risør Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Trebåt i Risør

Den Sorte Dame og nytt kystkultursenter

Risør har et svært aktivt miljø av trebåtbyggere i båthusene på Moen, litt utenfor sentrum. I dette kulturminnet av stor nasjonal verdi driver de med restaurering, reparasjoner og båtbygging.

I 1994 ble en av Norges mest kjente seilskuter bygget på Risør Trebåtbyggeri i Buvika. "Den Sorte Dame" er skuta til selveste Kaptein Sabeltann, som herjer i Kristiansand Dyrepark.

Båtbyggerne arrangerer blant annet Kystens dag, Kulturminnedagen og julemarked, og de har eget opplegg under Trebåtfestivalen.

Besøk også Risør Kystkultursenter, som skal samle, bevare og formidle Risørs båtbyggingshistorie.

Sailboat passing Risør
Sailing in Risør.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet

Risør II

Spesielle trebåter bygget i Risør

MF Øisang
I Risør kan du dra på båttur med en norgesrekord. Bilferja MF Øisang er en av Risørs stoltheter. Den ble bygget ved Moen Trebåtbyggeri i Risør i 1950. I dag er båten landets eldste bilferje i tre som fortsatt er i drift.

Øster Riisøer 3
Risør har en båt som er verdens eneste i sitt slag. Øster Riisøer 3 er en kanonjolle, et «mini-krigsskip». Den er bygget i Risør i 1991 etter modell fra 1810, og har en kanon fra 1794.

Risør II
Risør II er en Colin Archer-redningsskøyte som ble bygget i Risør i 1914. Det er mulig å leie Risør II med mannskap for en dag, en helg eller en hel uke.

Overview of Risør harbour at dawn
Risør harbour from viewpoint Risørflekken.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet

Risørflekken

Se minner fra seilskutetiden

Risør har en rik historie som en av de største sjøfartsbyene her i landet i seilskutetiden. Hvis du er interessert i historie og kystkultur, kan du bestille en omvisning i Risør Seilskuteklubb, som har utstilling i det gamle rådhuset i Risør (Rådhusgaten 3).

God utsikt fra gammelt sjømerke

Risørflekken er en hvitkalket fjellknaus som er et svært gammelt sjømerke for seilskuter på havet. Fra flekken har du flott utsikt over den hvite trehusbyen Risør, skjærgården og øya Stangholmen.

Les mer

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen