10 tips:

Opplev høsten i Tvedestrand

Høst i Tvedestrand .
Photo: Elisabeth Høibo
Høst i Tvedestrand .
Photo: Elisabeth Høibo

1. Utforsk ulike vannaktiviteter med Kote Null

Kote Null ønsker å legge til rette for at alle skal kunne oppleve sjøen og skjærgården - året rundt. De tilbyr ekte opplevelser og spennende aktiviteter sammen med utleie av småbåter, SUP-brett, kajakker og annet utstyr. Alt fra totimers SUP-kurs til totalpakker med aktiviteter på sjøen, overnatting i fjæra og gode matopplevelser. Kote Null skreddersyr opplevelsespakker som er tilpasset deres gjesters ønsker og behov. Så om du skal arrangere teambuilding med jobben, utdrikningslag for bestevennen eller bare en hyggelig helg for familien, Kote Null hjelper skaper den perfekte opplevelsen på sjøen og i skjærgården.

Kote Null

Kote Null ønsker å legge til rette for at alle skal kunne oppleve sjøen og…

2. Sov og spis på Hotel Lyngørporten

Hotellet ligger på Gjeving, fastlandssiden av det verneverdige Lyngør, helt i vannkanten ut mot Lyngørfjorden. I denne sørlandsidyllen tilbys innkvartering i sørlandshus/leiligheter, restaurant, bar samt uterestaurant med praktfull utsikt mot havet.

3. Lyngør

Lyngør ble i 1991 kåret til Europas best bevarte tettsted Denne lille landsbyen i havet består av fire øyer og har sin arkitektur fra seilskutetidens glansdager. Det bor idag rundt 100 fastboende her og det finnes landhandel, restaurant, kro og pensjonat. Lyngør er også totalt bilfri og er bare tilgjengelig med båt.

Lyngør

Lyngør ble i 1991 kåret til Europas best bevarte tettsted. Denne landsbyen i havet…

4. Gå på skattejakt i de lokale nisjebutikkene

I Tvedestrand ligger spennende nisjebutikker og antikvariat på rekke og rad, ta turen innom og let etter spennende skatter.

5. Næs Jernverksmuseum

Nes Verk i Tvedestrand kommune er et av de eldste industristedene i Norge, og Næs Jernverk har røtter tilbake til 1665. I dag er jernverket museum og det eneste stedet i landet hvor alle bygningene fra et tradisjonelt jernverk er bevart.

6. Opplev Sandøya

Det bor ca. 200 fastboende på helårsbasis på Sandøya mellom Lyngør og Tvedestrand. Her er det både butikk, skole, SFO og idrettslag. Om sommeren kommer de heldige som har feriehus her ute. Både fastboende og feriegjester elsker øya si. Her er det velpleide plener, bugnende frukthager og blomstrende sommerhager så langt øyet kan nå.

Sandøya

Det bor ca. 200 fastboende på helårsbasis på Sandøya mellom Lyngør…

7. Utforsk byens spisesteder

Et praktfullt øyrike krydrer Tvedestrand i øst. Der kryr det også av idylliske spisesteder, som er tilgjengelige via båt.v

8. Forvaltergården

Forvaltergården er Tvedestrands museum, og her finner du også den sjarmerende restauranten Museumshaven.

9. Øyhopping med sykkel

Tvedestrand har mange vakre øyer, og her kan du ta med sykkel på ferja. Opplev disse flotte øyperlene på to hjul!

10. Overnatt i DNT-hytte på Furøya

Fra Den Norske Turistforening kan du leie hele Forpakterboligen, eller rom /etasjer i  det flotte Gjestehuset. Booking gjør du her: aat.dnt.no/forhndsbestilling-hytter

Les mer om hva du kan gjøre i Tvedestrand

Strykejernet i Tvedestrand .
Photo: Visit Sørlandet
Strykejernet i Tvedestrand .
Photo: Visit Sørlandet