10 tips:

Opplev høsten i Risør

Høst i Risør .
Photo: Maria Aspesæther
Høst i Risør .
Photo: Maria Aspesæther

1. Opplev utsikten fra Risørflekken

Risørflekken er et fantastisk utsiktspunkt der du både ser langt til havs og samtidig får en nydelig utsikt over byen og havna. Det er befriende å kjenne den forfriskende sjølufta og få vind i ansiktet.  

Risørflekken

Risørflekken er et av Sørlandets eldste seilmerker. Det var Hollandske sjømenn…

2. Ta en topptur til Branntårnet

Branntårnet i Risør ligger på en høyde over byen. På veien opp kan du gå gjennom den blå parken. Her har de gjort det så fint med blå benk og blå blomster om sommeren og blå lys, lykter og dekorasjoner i adventstida. Barna kan hoppe paradis og leke med blå leker i parken.

3. Spis ferske reker på brygga

Sjømat er best på vinteren og våren, og når mobilen plinger med en melding fra Risør Fiskemottak om at reketråleren er på vei inn, slenger alle Risørfolk seg på syklene. Få ting kan måle seg med nykokte reker på brygga. 

4. Urheia med kulturhistorisk løype

Urheia er et fantastisk rekreasjonsområde med nydelige turstier som også kan gi deg mentalt påfyll. Søndeled og Risør Historielag har plassert ut informasjonsskilt både ved inngangen til Urheia og ved bunkere, løpegraver, bygg og kanonstillinger. Her kan du også laste ned mer informasjon ved hjelp av QR-koder.

5. Spis munker

Ingen må reise fra Risør uten å ha satt tennene i disse deilige fristelsene fra Kortreist Lykke. Munker er veldig typisk for Aust-Agder.

6. Risør akvarium

Sørlandets eneste saltvannsakvarium ligger midt i Risør sentrum. Her kan du oppleve 500 fisk og havdyr, hovedsakelig fra norske farvann, men også eksotiske innslag som klovnefisk og pirajaer.

7. Den Lille Dyrehage

Besøk Norges største regnskog i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad. Her finner du Norges største regnskog, slangejungel og uteområde med kenguru og norske gårdsdyr. Regnskogen er en innendørs søramerikansk jungel på 1200 m2. Her lever småaper, fugler, øgler og masse andre eksotiske dyr helt fritt. Her kan du gå på ekspedisjon og oppdage den fascinerende verdenen med cirka 200 forskjellige plantearter. Her finner du også Norges største slange, den grønne anakondaen «Pippi», samt krokodiller, beltedyr, lemurer, aper og andre spennende dyr og insekter.

8. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Hos Trehyttene i Gjerstad vil du finne tre ganske forskjellige trehytter: Kråkeslottet, Gjøkeredet og Flåklypa. Alle med hver sin egen personlighet og arkitektur. Her er det bare å finne en favoritt! Ingenting er spart på for å lage en unik opplevelse med høy kvalitet på både arkitektur, interiør og fasiliteter. Trehyttene er plassert i god avstand fra hverandre så man kan nyte privatlivet. Det er også et yrende dyre og fugleliv rundt hyttene, der det er mulighet for å få se hjort, elg, bever, ørn og småfugl. Dette er en ferie du aldri vil glemme.

9. Det Lille Hotel

Romantisk, historiske og komfortable suiter midt i Trehusbyen Risør med unik innredning og maritim atmosfære.

10. Spis på en restaurant i Strandgata

Risørs nye middelhaveinspirerte bar og restaurant. Interiøret holder en høy kvalitet og stedet har det sørlandske preget som passer inn i Strandgata.

Les mer om hva du kan gjøre i Risør

Strandgata i Risør .
Photo: Terje Henriksen
Strandgata i Risør .
Photo: Terje Henriksen