10 tips:

Opplev vinteren i Lillesand

Cecilie Thunem-Saanum icebathing, Lillesand, Norway .
Photo: Anne Day fra boka "Vinterbading"
Cecilie Thunem-Saanum icebathing, Lillesand, Norway .
Photo: Anne Day fra boka "Vinterbading"

1. Vinterbad og en tur i badstua

Lillesand er like flott å bade i på vinteren som på sommeren, og etter en forfriskende dukkert i sjøen kan du varme deg i den nye badstuflåten.

2. Lei deg en padleguide

Hakeem Teland er lillesander, mange ganger norgesmester i padling og mannen bak Padlegleden. Han arrangerer kurs og guidede turer og leier ut kajakker til deg som vil ta deg en tur på egen hånd. Skjærgården rundt Lillesand er blant de flotteste å padle i, både for nybegynnere og erfarne padlere. 

3. Julebyen Lillesand

Du kan ikke unngår å komme i julestemning mens du vandrer ned Lillesands julepyntede gater og leter etter unike julegaver i nisjebutikkene.

4. Er du glad i gåter, mysterier og Escape room?

Da må du prøve Mysteriehuset, som er det eneste i sitt slag. Her kan du nemlig sjekke inn for natten og får et helt døgn på løse mysteriet. Du bor midt i Lillesand sentrum, og i motsetning til ordinære Escape room blir du ikke låst inne, så du kan bruke så mye tid du har lyst til og og ta gode pauser underveis. Her kan du også komme på dagsbesøk.

Mysteriehuset

Mysteriehuset tilbyr en helt ny og unik opplevelse midt i sentrum av  idylliske Lillesand…

5. Ut på tur, året rundt!

Det milde klimaet på Sørlandet gjør at man kan gå turer året rundt. Noe av det fineste Lillesand har å by på, foruten Blindleia og resten av skjærgården, er de mange turløypene våre. Spesielt Kaldvell-området utmerker seg, med fantastisk opparbeidede stier langs Stikselva og vakre Grimevann. Her kan du også besøke Agders første dagsturhytte, Knibenro, som ligger på utkikkspunktet Kniben. Hit kan man komme frem både med barnevogn og sykkel, ta seg en hvil og en matbit og nyte utsikten.

6. Verdens høyeste

Om ikke du har besøkt verdens høyeste frittstående klatretårn, opplevelsestårnet OVER, har du noe å glede deg til. Tårnet er 47 meter høyt og har innvendige trapper hvor du kan nyte utsikten mens du går. På toppen kan du se nesten halvveis til Danmark, og teste motet på utstikkerne med glassgulv.

7. Strandhaven

Fulgte du med på kjendis-versjonen av Farmen? Da så du kanskje at sørlandskokken Trond Moi stakk av med seieren? Nå kan oppleve maten han tilbereder utenfor gården, om du besøker Lillesands nyeste restaurantperle, Strandhaven. Moi overtok roret ved restauranten like over nyttår, og serverer en fantastisk meny både inne, i orangeriet og på uteserveringen på bryggekanten.

Strandhaven

Kom inn og slapp av med pizza og velkomponerte retter i restauranten. Nyt sommersola p…

8. Bo i historiske omgivelser

Hvor bor du, forresten? I Lillesand er det mange som ferierer i hytte eller båt, og hver sommer mangedobles innbyggertallet når øyfolket inntar holmer og skjær i den fantastiske skjærgården. Midt i sentrum ligger historiske Lillesand Hotel Norge, og bare en kort spasertur unna finner du barnefamiliens favoritt, populære Tingsaker camping.

9. Unike butikker

Skulle behovet melde seg, er det altså ikke vanskelig å parkere et eventuelt reisefølge når shoppelysten melder seg. For i Lillesand er det lett å få lyst til å smette innom butikkene. Byen er kjent for nisjebutikkene sine, og holder søndagsåpent både om sommeren og før jul. Her er klesbutikker for både dame, herre og barn, lekebutikk, skoforretninger, interiør- og gavebutikker, blomsterforretning, parfymeri, galleributikker og delikatessebutikker, i tillegg til elektronikkforhandler, kiosker, vinmonopol, optiker, bakeri og flere rekke frisør- og hudpleiesalonger.

10. Blindleia

For mange er Lillesand synonymt med Blindleia, og tro oss, den ligger der hele året. Og mens du i fellesferien kan risikere å kjøre i kø i Norges vakreste indre led, er det stor sannsynlighet for at du får opplevelsen helt for deg selv om du kommer utenom sesongen. Båt kan du leie hos Lillesand Explorer, og på BUA kan du låne kajakk aldeles gratis. Den legger du enkelt ut for eksempel på bystranda, noen hundre meter fra utstyrsbua.

Les mer om hva du kan gjøre i Lillesand

Lillesand Bystranda .
Photo:
Lillesand Bystranda .
Photo: