10 tips:

Opplev sommeren i Farsund og på Lista

Farsund .
Photo: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet
Farsund .
Photo: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet

1. Opplev surfing langs Listas strender

På Lista finner du ideelle forhold for alle typer surfing. Ivrige surfere strømmer til Lista året rundt, på jakt etter den perfekte bølgen. Farsunds kystlinje er kjent for de flotte surfeforholdene, spesielt langs strendene på Lista. Det er bare to timer å kjøre fra både Kristiansand og Stavanger, så hvis du bor eller er på ferie på Sørlandet er det enkelt å ta en dagstur for å boltre deg i bølgene som kommer inn fra Nordsjøen.

Lista Surfing

Dra ut på sjøen i trygge rammer, opplev naturkreftene på kroppen og nyt den…

2. Lista fyr

Besøk Lista Fyr ytterst på Listalandet. Her finner du besøkssenteret for Lista Våtmarksområde, Lista Fuglestasjon og informasjonssenter/turistinformasjon.

 

Lista Fyr

Det 34 meter høye steintårnet ble for første gang tent 10. november i 1836…

3. Sykle langs den vakre sykkelruten Vita Velo

Sykkelkommunen Farsund byr på et mangfold av natur- og kulturopplevelser på sykkel, og sykkelruta mellom Lista fyr og Varnes fyr er 15 kilometer med pur lykke. På Lista fyr er elektriske sykler, vanlige sykler og barnesykler med hjelmer til utleie for en rimelig penge. 

4. Kyststien

Følg Farsund vakre og dramatiske kystlinje fra Jølle til Lomsesanden, like vakkert og tilgjengelig året rundt. Kyststien følger Farsunds vakre og dramatiske kystlinje fra Jølle til Kaperredet Loshavn. Den består av mange stier som nå har blitt koblet sammen, merket og skiltet slik at du kan gå fra Loshavn langs alle strendene til Lista fyr og videre til Jøllestø. 

5. Det Amerikanske Lista

På Lista-halvøya er det en lang historie med utvandring til Amerika og det er få steder i Norge den amerikanske tilknytningen står så sterkt som her. Her finner du amerikanske gatenavn, biler, hus, restaurant og butikk - og hvert år arrangeres American Festival i Vanse.

6. Opplev den fantastiske skjærgården

På BUA finner du alt du trenger av utstyr til å oppleve den fantastiske skjærgården i Farsund. Her kan du leie for eksempel kayak, kano, båt og SUP eller annet utstyr du måtte ønske.  

7. Varbak utsiktspunkt

I Farsund sentrum finner du et fabelaktig utsiktspunkt med utsikt over byen. Dette vil være et bra sted å begynne når du skal utforske Farsund, og turen opp dit tar rundt et kvarters tid. På veien opp passerer du den flotte kirka.

Varbak Farsund

Du ser den flotte marinaen, fjellene og de gamle husene. Du kan se hele veien til Lindesnes fyr, som…

8. Utforsk Farsund sentrum

Bli med på en spennende vandretur i sentrum! Dersom det er anledning går omvisningen innom Husan, rådhuset i Farsund. På sommeren er det gratis vektervandring for alle, men meld deg gjerne på da det er begrenset med plasser, for vektervandringer høst, vinter, vår kontakt vekter Elin for pris og ledighet. 

9. Lista museum - Nordberg fort

Lista har en lang spennende og variert historie. Vest-Agder museet Lista Museum formidler denne historien gjennom sine mange utstillinger, samlinger og anlegg. Utenom sesongen er det Nordberg fort som er åpent for publikum. Nordberg fort er et av Nordens best bevarte kystfort fra andre verdenskrig. Her er det aktiviteter, utstillinger og kafé.

10. Dagsturrhytta Havblikk

Dagsturhytta Havblikk ligger nydelig plassert ved Kirkeskaret på Sønderhallsheia mellom Lomsesanden og Loshavn. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt mot Farsunds skjærgård og Listastrendene. Man ser helt til Lindesnes fyr og ut over store havområder, derav navnet på hytta. Kyststien går rett forbi hytta og videre vestover mot Einarsneset - ett av kommunens mest attraktive turområder. Lista er gjerne solfylt og vindig, men inne i hytta har man nydelig utsikt uansett om det blåser kuling eller er blikk stille. Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye i nærheten av hytta.

Les mer om hva du kan gjøre i Farsund

Fugletitting på Lista .
Photo: Gjermund Glesnes
Fugletitting på Lista .
Photo: Gjermund Glesnes