Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Engelsk afternoon tea på Sørlandet

Drømmer du om pent porselen, scones, sandwicher og noe søtt?
Afternoon Tea på Cafe Rasmus i Kristiansand
Afternoon Tea på Cafe Rasmus i Kristiansand.
Photo: Cafe Rasmus
Mat og drikke er en stor del av reiseopplevelsen. Flere spisesteder på Sørlandet har kastet seg på trenden med å servere afternoon tea. Vi viser vei til stedene som serverer den hyggelige engelske tradisjonen.

Afternoon tea på Boen gård, Kristiansand

I vakre omgivelser rett utenfor Kristiansand finner du Boen Gård, her ligger det omtanke i alt som serveres. På Boen Gård finner man mye historie og kultur, en gourmet restaurant og en utsøkt vinkjeller. Dette er et deilig avbrekk fra hverdagen i herskaplige omgivelser.

Hver lørdag fra klokken 13.00 dekker Boen Gård opp i finstua til Afternoon tea. Det bugner av hjemmelagede croissanter, lefser og kaker, frukt og gårdens eget syltetøy. Kaffe, te og bobler i glasset er inkludert i prisen.

Boen gård i Kristiansand serverer Afternoon tea
Boen gård i Kristiansand serverer Afternoon tea.
Photo: Boen gård

Hva er afternoon tea?

Afternoon tea er en sjarmerende britisk selskap tradisjon med røtter helt tilbake til midten av 1800-tallet. Her gjelder det å sette frem alt det flotteste du har å by på av duker, porselen og fine glass, blomster på bordet og servere sandwich (uten skorpe), scones, jordbær, hjemmelaget syltetøy, lekre kaker, alt i en liten munnfull. Og selvfølgelig hører nytrukket te til.

Tyholmen Kolonial i Arendal

Tyholmen Kolonial kan du bestille Afternoon tea hver lørdag mellom klokken 12.00-15.00. Her blir du servert små sandwicher og hjemmelaget scones med rosegelé, ja, akkurat slik dronningen liker sine scones.

På toppen av stettfatet ligger det småkaker og i glasset får du bobler fra en fabelaktig engelsk musserende laget på champagnemetoden.

- Vi elsker Afternoon tea, sier daglig leder Susanne Irgens Ommundsen og legger til at det har blitt superpopulært i Arendal, så det er lurt å forhåndsbestille.

Tyholmen Kolonial i Arendal
Tyholmen Kolonial i Arendal.
Photo: Tyholmen Kolonial

Café Rasmus i Kristiansand

Midt i handlegaten Markens i Kristiansand får du hver lørdag fra 12.00-17.00 servert Afternoon tea på Café Rasmus. Andre etasje i restauranten fylles med vennegjenger, kjærestepar og familier som ønsker å nyte denne britiske brunsjtradisjonen med fingersandwicher, scones og søtsaker. Dagens utvalg av te serveres på siden for den perfekte stemningen. 

Som et supplement til Afternoon tea har den populære restauranten også startet med Tipsy tea, hvor en nydelig brunsjtallerken med små sliders, sandwicher og skinker servert med populære te-cocktails.

Afternoon tea på Cafe Rasmus i Kristiansand
Afternoon tea på Cafe Rasmus i Kristiansand.
Photo: Cafe Rasmus

Engelsk tea-selskap ved Otras bredder

Vigeland Hovedgård ble ferdig i 1847 og har stått noenlunde uforandret til i dag. Vertskapet på den historiske gården byr på et klassisk Afternoon tea selskap med hvite duker, friske blomster på bordet og utsikt til elva Otra.

Første lørdag hver måned blir det gamle serviset som ble brukt på hovedgården i sin tid funnet frem og bordene dekket opp. Her kan du la ettermiddagsroen senke seg, mens du nipper til en kopp rykende varm te, med bobler i glasset og med ferske sandwicher, hjemmelagde scones, sitronterte og makroner.

Afternoon tea på Vigeland Hovedgård med utsikt til Otra
Afternoon tea på Vigeland Hovedgård med utsikt til Otra.
Photo: Vigeland Hovedgård

Afternoon tea på Arendal Herregaard

Arendal Herregaard serverer et bredt utvalg av alle fristelser som hører hjemme i et teselskap. Favoritter som smørbrød, scones, makroner, sitronkake, terte med krem, appelsinmarmelade og sesongens syltetøy. Et glass musserende Cremant eller et alkoholfritt alternativ er også inkludert i prisen.

Engelsk ettermiddagsstemningen nytes i stilfulle omgivelser med utsikt til Raet Nasjonalpark og havet.

Arendal Herregaard serverer Afternoon tea hver lørdag klokken 12.00-15.00 (de helgene hotellet holder åpent).

Afternoon tea på Arendal Herregaard
Afternoon tea på Arendal Herregaard.
Photo: Arendal Herregaard

Afternoon tea hos Dølen Hotel, Evje 

Dølen Hotel på Evje i Setesdal som nylig har feiret sitt hundreårsjubileum serverer sandwich med røkelaks og kremost, skinke og aioli med frisk salat og hjemmelaget blåbærsyltetøy fra hotellets kjøkken. Scones, makroner og petit four fra Geheb Conditori i Kristiansand, clotted cream produseres på hotellkjøkkenet i henhold til britisk oppskrift. Nytrukket Kinesisk forårs te fra Coffee and Teahouse i Kristiansand. I tillegg kan hotellet friste med Afternoon High Tea - mot et tillegg serveres et glass sprudlende Cremant.

“Det er kanskje ikke første gang Afternoon Tea har stått på menyen med tanke på at de første turistene som bodde på hotellet nettopp var tilreisende fra England som ønsket å fiske i Otra og nyte lange fridager i de idylliske omgivelsene”, forteller en smilende daglig leder Else Haugland.

Afternoon tea på Dølen Hotel
Afternoon tea på Dølen Hotel.
Photo: Dølen Hotel

Afternoon tea på Dølen Hotel

Historie, opplevelser og Afternoon i Risør

Ragnhild tar imot gjester som vil oppleve et av Risørs historiske hjem, og forteller litt om husets historie og menneskene som har bodd her. Hun inviterer til flere typer arrangement, blant annet Afternoon Tea, «Pilsner, bayer og bock», ølsmaking og smaksopplevelser.

Hos Ragnhild i Risør
Hos Ragnhild i Risør.
Photo: Liv Øvland

Hos Ragnhild i Risør

Skjem deg bort litt da!

Nå er tiden inne for å utvide horisonten og oppdage nye matskatter, skjem deg bort og hiv deg på den engelske trenden med Afternoon tea.

Husk å bestille bord i forkant!

Les mer om stedene som serverer afternoon tea

Flere matopplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen