Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Tvedestrand minner nesten om en liten hvit, andalusisk havneby der den ligger med sine gamle og litt skakke trehus som nærmest klorer seg fast i bratte bakker fra sjøen og oppover mot sentrum. I de trange, brosteinsbelagte gatene og smugene, kan du rusle rundt i fred og ro mens du nyter den gode sørlandsstemningen i fulle åndedrag.

Her har lokale håndverkere og tilflyttede ildsjeler startet opp unike nisjebutikker og koselige spisesteder, som sammen med de tradisjonsrike antikvariatene og bokhandlerne simpelthen oser av sjarm.

Tvedestrand .
Photo:
Tvedestrand .
Photo:

I Tjenna tett på byens handlegater finner du Tvedestrand Badepark, med en flott sandstrand masse morsomme flytelementer og SUP, kano- og kajakkutlån.

Badepark_2 .
Photo:
Badepark_2 .
Photo:

Vil du oppleve skjærgården? Kote null bringer sjø og skjærgård litt tettere innpå deg, og tar deg med på spennende aktiviteter i og på vannet.

Du kan velge mellom et bredt utvalg aktiviteter, fra fridykking, brettseiling og havpadling til selsafari og tangsafari, selsafari og mye mer.

Snorkletur med Kote Null. Flatskjæra utenfor Gjeving .
Photo: Gjermund Glesnes © Visit Sørlandet
Snorkletur med Kote Null. Flatskjæra utenfor Gjeving .
Photo: Gjermund Glesnes © Visit Sørlandet

Tvedestrands skjærgård er perfekt for båtturer, god mat og gode opplevelser. I hele juli kan du enkelt komme deg fra by til skjær og holme til øy i Tvedestrandsskjærgården med taxibåten til Sørlandets Maritime, den nye badebåten som skysser deg fra sentrum til Furøya, eller Kystruta Hagbart Waage

Sandøya .
Photo:
Sandøya .
Photo:

Den bilfrie øyperlen Sandøya er så idyllisk og sjarmerende at man kommer i feriemodus omtrent før rutebåten har lagt til land. Det lille øysamfunnet ble beskrevet av nettsiden forbes.com som en av "11 Insanely Beautiful Lesser-Known Islands Around The World".

Sandøya .
Photo:
Sandøya .
Photo:

Her er det et yrende liv på sommeren, og pølsemakeren Ragnvald Zwilgmeyer byr på unike smaksopplevelser. Han har sammen med kona Linn, som driver øyas lysstøperi – brukt de siste fem årene på å perfeksjonere én ting: å lage de deiligste pølsene på Sørlandet, servert i kafeen ekteparet har drevet siden 2012.

Sandøya .
Photo:
Sandøya .
Photo:
Ragnvalds pølsemakeri på Sandøya utenfor Tvedestrand .
Photo: Erik Garaventa
Ragnvalds pølsemakeri på Sandøya utenfor Tvedestrand .
Photo: Erik Garaventa

Fra Gjeving kan man ta taxibåt ut til vakre Lyngør fyr.  Lyngør fyr ligger på Kjeholmen like nordøst for Lyngør med flott utsikt mot havet og til de vakre holmene Lyngør består av.

Fyret har to bygninger som begge kan leies.  Overnatting bookes hele året via   Den norske Tursitforeningen og skyss ut bestilles av Taxibåten.

 

Lyngør fyr .
Photo:
Lyngør fyr .
Photo:

Ferie i Tvedestrand

Tvedestrand er en hyggelig sørlandsby som ligger mellom Risør og Arendal. Tvedestrand har et bygningsmiljø av kulturhistorisk interesse. Her finner du også Norges største utendørs badepark, du kan spille golf på en av Norges flotteste golfbaner og du kan lære mer om historien på Næs Jernverk. Opplev skjærgården med en tur til Lyngør, Sandøya eller en av de andre vakre øyene i Sørlandsleia.

Sandøya

Det lille øysamfunnet midt mellom Lyngør og Tvedestrand ble beskrevet av nettsiden forbes.com som en av "11 Insanely Beautiful Lesser-Known Islands Around The World".

Besøk Lyngør

Lyngør er kåret til Nord-Europas best bevarte tettsted og er en av de 22 bevaringsverdige uthavnene på Sørlandet. Her kan du oppleve sørlandsidyllen på sitt ypperste. På Gjeving ved Lyngør finner du også Lyngørfjorden kystkultursenter og Raet nasjonalpark velkomstsenter.

Båttransport i Tvedestrand og Lyngør

Tvedestrands skjærgård er perfekt for båtturer, god mat og gode opplevelser. Nå er skjærgården enda mer tilgjengelig! I hele juli kan du enkelt komme deg fra by til skjær og holme til øy i Tvedestrandsskjærgården med den nye taxibåten til Sørlandets Maritime.

Anbefalte turer i Tvedestrand

Nes jernverksmuseum

Aust-Agders tusenårssted er verdt et besøk. Gjennom film og guidet tur gjennom de forskjellige bygninger kan man lære mye om flere hundre år med jernverkshistorie.

Spill en runde golf

Golfanlegget på Nes Verk regnes som et av landets absolutt beste. 18 hulls hovedbane av høy standard, og i tillegg en spennende 9 hulls par 3 Pay & Play bane.

Forvaltergården i Tvedestrand

I Forvaltergården museum i Tvedestrand sentrum kan du besøke det gamle apoteket, den gamle kramboden og se lokalhistoriske utstillinger.

Kote Null

Kote Null tilbyr aktiviteter på og under vann. Bedriften har base på Hagefjordbrygga på Borøya. Hos Kote Null kan du fridykke, padle, fiske, leie båt og annet utstyr.

Raet nasjonalpark

Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016 for å verne et spesielt naturområde som strekker seg fra Valøyene i Grimstad via hele Arendals kyststripe til Lyngør.

Bo uti havgapet

Utenfor Tvedestrand finnes det flere helt unike overnattingsmuligheter på fyr og i kystledshytter.

Overnatting i Tvedestrand

Se videoer fra Tvedestrand

Sommerferie i Tvedestrand

Tvedestrand

Quirky Docs from Norway | Kote Null

Kote Null Tvedestrand

Hva skjer

Kystkulturuka strekker seg over en liten uke om sommeren og tilbyr et variert program for alle aldre. Fra små intimkonserter, til workshops, egen munkefestival og stor friluftskonsert på Furøya. For mer info om Tvedestrand, besøk byens egen side.

Bygninger i Tvedestrand du burde se

Tvedestrand har et lite, koselig og intimt sentrum med smale brosteinsgater. De gamle, hvite trehusene ligger på rekke og rad, og mange av dem må klore seg fast i bratte bakker. Store deler av Tvedestrand sentrum står på Riksantikvarens liste over bymiljøer i Norge som har nasjonal kulturhistorisk verneinteresse.

Strykejernet i Tvedestrand
Strykejernet i Tvedestrand.
Photo: Visit Sørlandet

Strykejernet i Tvedestrand - Norges smaleste hus?

Strykejernet

Huset som kalles Strykejernet, ligger sentralt i Hovedgata. Det spesielle huset er en attraksjon i seg selv og et svært populært fotomotiv.

Tre morsomme fakta om Strykejernet:

•    Det regnes som Norges smaleste hus. 
•    Det har inngang fra gaten i både første, andre og tredje etasje.
•    Bygningen har en gang huset en hel mineralvannfabrikk (Saturn).

Rådhuset

Det store, flotte og hvite rådhuset i Tvedestrand var stedet der Vær varsom-plakaten, norsk presses etiske regelverk, ble vedtatt for første gang i 1936. Plakaten var et oppgjør med den blodstenkte og uthengende krimjournalistikken på den tiden.
Bli bedre kjent med byen Tvedstrand gjennom at vandre langs kulturstien.

Forvaltergården

Forvaltergården er en av de eldste og best bevarte bygningene i Tvedestrand. Tvedestrand apotek lå her i 111 år. Nå har Tvedestrand museum overtatt bygningen, og bevart det gamle apoteket som egen attraksjon du kan besøke.

Gå på skattejakt i Bokbyen i Tvedestrand

I 2003 ble Tvedestrand Bokbyen. Hovedgata ned mot havnen bugner av antikvariater og bruktbokbutikker, altså et eldorado for deg som liker å lese og er glad i gamle bøker. Den som leter kan finne en bokskatt her. Bokbyen har også en rekke arrangementer knyttet til bøker og litteratur gjennom hele året. 

Hva er hvor i og rundt Tvedestrand?

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS