Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Alpine skiing in Hovden alpine center, Setesdal
Alpine skiing in Hovden.
Photo: Øystein Kvanneid
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et halvår med vinter i Setesdalsheiene

Takket være den geografiske beliggenheten har Setesdal lange og stabile vinter. Fra hvite vidder i høyfjellet til lysløyper i skogsterreng, er du garantert å finne ditt eget vintereventyr. Hvis du foretrekker alpin skikjøring er Hovden den største skidestinasjonen i dalen.

I Evje, den sørligste kommunen i dalen, kan langrennsentusiastene glede seg over 120 km. med velpreparerte løyper som ligger i flott skogsterreng. Her er også flombeslyst langrennsløype. Sesongen varer fra tidlig desember til midten av april.

Reiser man lenger nordover, varer sesongen lenger. Søker du fred og ro kan en tur på fjellet over Bygland gi deg store naturopplevelser.

Skirapport og web kamera gir opplysninger om hvordan skiføret er på de forskjellige stedene i dalen.

For alpinister er det hele fem alpinsenter å velge mellom. Lengst i sør ligger Eikerapen, Ljosland og Bortelid. Alle innenfor Åseral kommune.
Lenger nordover, i Valle, finner du Brokke Alpinsenter i Brokke. Senteret er ikke stort men til gjengjeld meget familievennlig og hyggelig. I tillegg er det et godt utbygget løypenett, inklusive lysløype, rundt Brokke Alpinsenter.

Lengst nord i Setesdal ligger Hovden hvor vintersesongen varer fra november til mai. Her ligger regionens største alpinsenter som stadig videreutvikles med nye bakker og heiser og som har tilbud til så vel nybegynnere som viderekommende skikjørere. Hovdens langrennsløyper utgjør 170 km velpreparerte løyper, hvor flesteparten ligger over tregrensen. 

Snowboarding at Hovden Alpine Centre
Snowboarding at Hovden Alpine Centre.
Photo: Øystein Kvanneid

Fem alpinsentre i dalen

Lengst i sør ligger Eikerapen, Ljosland og Bortelid. Alle innenfor Åseral kommune.
Lenger nordover, i Valle, finner du Brokke Alpinsenter i Brokke. Senteret er ikke stort men til gjengjeld meget familievennlig og hyggelig. I tillegg er det et godt utbygget løypenett, inklusive lysløype, rundt Brokke Alpinsenter.

Lengst nord i Setesdal ligger Hovden hvor vintersesongen varer fra november til mai. Her ligger regionens største alpinsenter som stadig videreutvikles med nye bakker og heiser og som har tilbud til så vel nybegynnere som viderekommende skikjørere. Hovdens langrennsløyper utgjør 190 km velpreparerte løyper, hvor flesteparten ligger over tregrensen. 

Crosscountry skiing in Hovden
Crosscountry skiing in Hovden.
Photo: Øystein Kvanneid

 

Fra skogsløyper til hvite vidder

Brokke og Hovden er populære områder for langrenn, enten du foretrekker lavereliggende områder eller høyfjellsterreng, korte eller lange turer, eller kanskje en treningstur.

Med beliggenhet på 700-1200 m.o.h. er det normalt gode og stabile snøforhold og skisesongen varer fra november til mai.

Det er preparerte og merkede løyper i alle kategorier, for så vel barnefamilier som for aktive skiløpere.

Andre vinteraktiviteter

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages