Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
View to Kyrkjebygda, Åseral
View to Kyrkjebygda, Åseral.
Photo: Ann Kristin Tollefsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Det sørligste fjellområdet i Norge


Fjellandskapet i Åseral byr på fine badeplasser, gode fiskemuligheter og fine turstier. Om vinteren er det mange langrennsløyper å velge mellom og ikke mindre enn tre alpinsenter.

Åseral er fjellkommunen som ligger vest for Evje i Setesdal. Kommunen er stor i areal men liten i forhold til antall innbyggere. De fleste er bosatt i Kyrkjebygd, som er kommunens sentrum, mens resten er fordelt på Bortelid, Ljosland og Eikerapen. I Kyrkjebygd ligger blant annet Minne Kultursenter, som er bygdas samlingspunkt med kafé, butikk, bygdemuseum og faste og skiftende utstillinger gjennom hele året. 

Åseral byr på mange opplevelsesrike turer i det vakre fjellandskapet. Sosteli Jernaldergård ligger bare fem kilometer fra Kyrkjebygd, og er en fin tur for hele familien. Er du på jakt etter en litt lengre tur, kan stien inn til Lordehytta være midt i blinken. Hytten ble bygd av Lord Salvesen i 1910, og ligger vakkert til ved Vivatn. Her kan du bade og slappe av før du starter på hjemturen eller drar videre. 
 

Åseral er en helårsdestinasjon, som vil si at du hele året kan nyte de vakre fjellene. Om vinteren prepareres det langrennsløyper rundt om i hele kommunen. På Bortelid, Ljosland og Eikerapen kan du også få testet adrenalinet når du setter utfor i alpinbakkene.

Men Åseral er ikke bare vandring, fiske, ski og turstier. En av sørlandets stor festivaler finner også sted her hver sommer. Tusenvis av festivalglade mennesker trekkes til de indre bygder for å oppleve en skikkelig bygdefest med høy kvalitet på Eikerapen. Eikerapen Roots Festival frister med store nasjonale navn og god stemning midt på sommeren. Er du nysgjerrig på hvem som spiller på årets festival? Hold deg oppdatert på festivalens hjemmesider. 
 

Bo og spise i Åseral

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen