Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Charging point in Hovden
Charging point in Hovden.
Photo: Kirsten Leira
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Til fjells for å lade batteriene

Som ledd i arbeidet med å gjøre Setesdal til et bærekraftig reisemål, er det blitt satset stort på å legge til rette for el-biler. Flere steder langs RV9 er det muligheter for lading. Siste tilskudd er den nye store parkeringen i Hovden sentrum.
Tesla charging station in Bygland
Tesla charging station in Bygland.
Photo: Kirsten Leira

Tesla superladestasjoner

På reise gjennom Setesdal er det lademuligheter i Evje, Bygland, Rysstad, Valle, Bykle og Hovden.

I dalen er det to Tesla superladestasjoner, henholdsvis i Bygland og på Hovden. I Bygland finner du stasjonen ved siden av Bygland museum. Den nye stasjonen ved Hovden sentrum har intet mindre enn 12 Tesla ladestolper (superladere) i tillegg til hurtigladestasjoner fra strømleverandøren Eviny

Både kortreist og klimavennlig

Setesdal Regionråd har jobbet tålmodig og ufortrødent med å få på plass hurtiglading i dalen, med støtte fra Aust-Agder fylkeskommune og Enova.
Rådet består av de fire kommunene i Setesdal, og de har jobbet systematisk med dette siden 2015. Formålet har vært å elektrifisere transportsektoren i Setesdal og det er nå mulig å reise strekningen Kristiansand - Hovden med alle typer el-biler. I kombinasjon med E134 er det nå en elektrisk korridor både fra Oslo i øst til Haugesund i vest og nå også sørover mot Kristiansand i sør. 

Bykle kommune er en av Norges største kraftkommuner, og det er dermed naturlig å bruke kortreist energi på dette klimavennlige og framtidsrettede tiltaket.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages