Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder VALLE

Homfjellet - rundtur 8,5 km

  •  /  km From You
Overview
Details

Turen over Homfjellet til Laugardalen og ned til Homme er en fantastisk tur som gir en nydelig utsikt ut over hele Setesdal. 

Homfjell er 950 meter høyt og ligger ca 10 minutters kjøring fra Valle sentrum. Turen er 8,5 km lang og tar ca 4 timer å gå. Turen er krevende og har vanskelighetsgrad rød. Turen krever at du har med deg godt med mat, drikke og gode og solide tursko. Stien er merket med skilt og blå merking hele veien. 

Adkomst: Fra Valle sentrum kjører du RV9 nordover i retning Hovden. Når du passerer veistasjonen skal du, etter 50 meter, komme til en slak sving hvor det går en vei til høyre og venstre. Her må du parkere på venstre side av veien.

Kommer du fra nord er det parkering på høyre side, ca 5 minutter etter du har passert Flateland Camping, midt i en slak ventresving.

Fra veien er det skiltet og merket opp til Einang og Homfjellet. 

Beskrivelse: Stien følger en bred og fin grusvei de første 1 - 2 kilometerne. Videre går stien opp i skogen og inn i et brattere terreng. Etter en kilometer kommer du til et kryss. Her går det en sti opp til Einang og en til Homfjellet. Ta til venstre i krysset og følg merkene til toppen. Fra krysset går stien i et variende og tidvis bratt terreng. Langs hele dette partiet er det flere flotte utsikts- og pauseplasser. Ta deg god tid og nyt utsikten på vei til toppen. Når du kommer til toppen er det bare å finne den beste sitteplassen og ta deg en velfortjent pause. Husk å skrive en hilsen i gjesteboka på toppen. 

På vei ned kan du velge å gå samme rute eller du kan følge blå merker videre mot Laugardalen. Turen følger platået bort til Laugardalen og ned til Homme. Fra Homme følger stien Einangvegen tilbake til parkeringsplassen.

WGS84 59.232593, 7.489457

START RV9, 3 km nord for Valle /

TIDSBRUK 5 timar 

Last ned kartblad


  • Last Updated:
  • Source: Setesdal

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Utfordrende
Landskap
  • Fjellområde

Utendørsaktiviteter

Fottur
  • Merkede turstier
  • Korte vandreturer (1-4 timer)

Facts

Effort Level
Challenging
Duration
4 timer
Landscape
Mountain area
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages