Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Vinterdestinasjonen Setesdal

Flyfoto Hovden
Flyfoto Hovden.
Photo: Svenn Terje Østensen

I tider hvor våre reisevaner er endret drastisk, har vi alle blitt mye flinkere til å utforske hva vårt eget land har å tilby av naturopplevelser og spennende aktiviteter. I løpet av et svært annerledes år er det mange som nå kan klappe seg på skuldra og kalle seg et friluftsmenneske – og ingenting er vel bedre enn det!

I mangfoldet av destinasjoner ønsker vi her å slå et slag for Setesdal som vinterdestinasjon. Fra Evje i sør til Hovden i nord, midt mellom øst og vest ligger Setesdal langstrakt i all sin prakt med vilt og vakkert landskap og høyfjell. Uansett om du ønsker en familievennlig opplevelse, eller en mer ekstrem aktivitet, har dette området alle tenkelige muligheter.

Randonee – Pudder og panorama

Toppturer på ski er en meget populær aktivitet. Utforsk områder utenfor løypene, opplev storslått natur og den herlige følelsen av å renne ned fra en topp du har besteget for egen maskin. Å kjøre i puddersnø med panoramautsikt er en opplevelse ingen bør være foruten. Ikke rart at interessen for toppturer har eksplodert.

Enten du er nybegynner eller dreven i gamet, finnes det topper som egner seg perfekt i Setesdal. Området er kjent for sine fjellsider, rett opp fra dalbunnen og RV 9. I øvre del av dalen, i Valle og Bykle, er flere av fjellene egnet for topptur på ski. Berg i Valle er utgangspunkt for en tur som kan gi deg hele 1000 høydemeter, og på Hovden kan du rekke flere toppturer på en dag.

Topptur på Randonee
Topptur på Randonee.
Photo: Tim Davis

Randonee - Pudder og panorama

Alpint – et bredt utvalg

Nypreparerte bakker venter på deg og dine. Kanskje dette er året hvor du skal prøve et helt nytt anlegg?  Enten du foretrekker kule barneområder og terrengparker, flytkjøring i nypreparerte løyper eller pudder utenfor løypene, kan vi garantere at dere uansett vil få det moro.

I Setesdal er det hele fem alpinsenter, noe for enhver smak med andre ord. Helt sør i dalen er det tre anlegg som alle ligger i nærheten av hverandre; Eikerapen, Ljosland og Bortelid. Til disse anleggene er det kort kjøreavstand fra sørlandsbyene. Brokke er fjellområdet ved Valle, og her ligger et lite men hyggelig og familievennlig anlegg. Lenger nord finner du Hovden som er regionens største alpinanlegg, og blant de åtte største anleggene i Norge.

Alpint setesdal

Alpint - et bredt utvalg

Langrenn - milevis med løyper

Enten det er minstemanns første langrennstur, eller dere ønsker mil etter mil i trikkeskinner, er hele Setesdal et eldorado for alle som liker å gå på ski. Store hvite vidder i fjellterreng, eller skogsterreng med snøkledde trær som hentet fra et postkort – valget er deres!

Alle alpindestinasjonene tilbyr et stort rutenett for langrenn, i tillegg til utallige løyper opp gjennom hele dalen fra Evje til Hovden. For deg som liker en skitur etter mørkets frembrudd finnes det flere lysløyper med lys frem til kl. 23. Alternativt vil vi anbefale å teste en tur med hodelykt – utforske løypene på en ny og spennende måte.

Ski tracks in Hovden
Ski tracks in Hovden.
Photo: Øystein Kvanneid

Milevis med løyper

I Setesdal finnes det mange muligheter for overnatting. Alt fra enkel og rimelig standard til førsteklasses hotell og bevertning.

Det alle overnattingssteder har til felles er at de er selvstendige bedrifter med hvert sitt særpreg. Her får du kulturen og historien til Setesdal tett på kroppen, og en personlig service man gjerne savner hos større kjede-aktører.

Uansett hvilke behov dere har, finnes det garantert et godt alternativ for å dekke deres ønsker.

Her kan du se en oversikt over hvilke overnattingsmuligheter dere har.

Hovden MittNorge
Hovden MittNorge.
Photo: Jacob Riglin

Overnatting - fra camping til høyfjellshotell

Velkommen til Setesdal, vinterdestinasjonen for hele familien!

Nyttige lenker

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen